Fornøyd: Jeg fikk noen fotballsko til konfirmasjonen. Jeg er faktisk veldig førnlyd. Konfirmasjon handler vel ikke bare om gaver? Les innlegg

Kommentaren

Alarmtelefonen 116 111
Alarmtelefonen 116 111

Emner

Strekkmerker

strekkmerker strand (www.google.com)

Hei! Jeg er en jente på 15 år som har fått strekkmerker på lårene...jeg vil bare gjemme meg! Det er så flaut! Hvordan kan jeg få dem bort?!

Offentlig og kvalitetssikret

Strekkmerker er veldig vanlig blant ungdom, og omtrent halvparten av alle unge har dette i større eller mindre grad på hofter, lår eller overarmer. Kan man gjøre noe for å fjerne dem?

De fleste opplever det som både ubehagelig og sjenerende å få lyse strekkmerker på kroppen. Man vil gjemme kroppen sin på stranden og i svømmehallen, og syns det er flaut hvis noen ser merkene.

Det er viktig å huske på at du absolutt ikke er den eneste som går rundt med samme følelsen, og at det ikke feiler kroppen din noe! Og som oftest er det bare man selv som ser slikt og tenker over det. Det er IKKE noe å være flau over!

Hva er strekkmerker?

Strekkmerker (striae distensae) er skader i det som kalles for lærhuden. Disse merkene kommer av at huden blir strukket (derav navnet) og er vanlig i puberteten når man vokser raskt, ved betydelig overvekt, og ved graviditet.

Selv om du opplever å få strekkmerker i ung alder, betyr det IKKE at du er tykk eller har for mye på kroppen. Dette kan altså komme av at kroppen din har vokst raskt, slik den gjerne gjør i puberteten.

Hva kan jeg gjøre?

Det finnes hundrevis av reklamer for produkter og behandlinger som skal fjerne strekkmerker. Noen anbefaler laserbehandling, mens andre foreslår hudpeeling. Laserbehandling nytter sjelden, og flere leger fraråder peeling, da dette kan forårsake hudskader.

Defektene ligger nemlig i underhuden og hudkremer vil ikke kunne trenge ned hit. MEN det er en del ting som kan gjøres for å minske disse merkene:

  • For det første så vil de fleste strekkmerker blekne betydelig med tiden, i begynnelsen er de ofte blårøde men de vil etter hvert nærme seg hudfarget.
  • Det er også greit å bruke vanlig hudkremer for å sørge for at huden over merkene er så myk og frisk som mulig, her er aloe vera kremer et godt alternativ.
  • Man bør også være flink med å trene musklene i området med strekkmerker, slik at disse blir stramme. Da vil også huden strammes og merkene vil ikke synes så godt.
  • Det å være ute i solen og få farge er også bra og vil føre til at merkene blir mindre fremtredende.
  • Det er også viktig med et sunt og variert kosthold slik at huden får den næringen den trenger, og selv om det å legge på seg mye ikke er bra med tanke på strekkmerker, så er overdreven slanking vel så ille siden dette vil fjerne underhudsfettet og føre til at all strekk belastning på magen vil bli tatt av huden.

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14, snart 15. Jeg er ca 167 høy og 60-65 kg tung. Spørs om det er i perioder jeg trener mye, (da jeg ikke er idrettsskada). Men jeg har fått strekkmerker på puppene, selv om jeg ikke er så veldig tykk. Jeg bruker c-cup og har gått opp fra b på bare to månder. Syns det er veldig irriterende og jeg syns ikke det er noe lett og åpne meg for kjærestene jeg har hatt. Når jeg også snart har hatt dette i 3 år. Hvordan får jeg dem vekk?

Kommer det til og synes senere i livet?

Svar

Hei.

Strekkmerker (straie distensae) er skader i den delen av huden som kalles lærhuden, og sees som stripeformete hudområder der huden er fortynnet og lett rynket. Strekkmerker oppstår fordi hudvevet blir strukket og dermed brister, noe som kan skje f.eks. i puberteten når man vokser raskt, ved graviditet og ved overvekt. Kraftig trening (bodybuilding) og bruk av anabole steroider gjør en også utsatt for å utvikle strekkmerker.

Strekkmerker er veldig vanlig, og omtrent halvparten av alle unge har dette i større eller mindre grad på hofter, lår eller overarmer.

Per i dag er det dessverre ingen dokumentert behandling for strekkmerker, selv om en rekke hudpleieprodukter nok vil påstå det motsatte. Kremer og salver som man smører på huden, vil nemlig ikke trenge så langt ned i huden som der strekkmerkene sitter. Det er imidlertid en del ting du kan forsøke å gjøre selv for å forsøke å minske disse merkene.

Det er lurt å smøre de utsatte hudområdene jevnlig med fuktighetskrem eller olje. Noen mener at E-vitaminrik olje eller krem vil øke hudens smidighet, men det er så vidt jeg vet ikke dokumenterte studier som kan bekrefte dette.

Det er også lurt å trenemusklene slik at disse blir stramme, da vil huden over også strammes slik at strekkmerkene blir mindre synlige. Et sunt og variert kosthold med mye frukt, grønnsaker, fiber og vann er dessuten viktig for å gi huden den næringen den trenger.

Strekkmerkene dine vil etter all sannsynlighet blekne med tiden; til å begynne med er de ofte blårøde, men etter hvert blir de mer hudfarget og dermed mindre.

Husk at kjæresten din liker deg for den du er.

Vennlig hilsen helsesøster

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
13
0
22.03.2015 11:04:06
Hei. Jeg er ei jente med strekkmerker på innsiden av lårene og fra rumpa og hele veien til hoftebenet. Det er ikke et stort problem, men jeg liker ikke å gå i shorts eller bikini siden de er då langt nede. Men problemet mitt er sporten jeg driver med. Jeg driver med rytmisk gymnastikk, og når vi konkurerer kan alle se beina mine, og jeg blir så flau! Er det noen som kan anbefale noe som FAKTISK funker?
Æ
0
27.02.2015 23:26:38
Jeg har strekkemerker på puppene og er utroli redd for og vise dem! Bare når jeg går i bh vises dei, det er nesten skummelt og gå i bh! (Syns jeg da) jeg HATER og bade på skolen, fordi jeg er redd for merkene. Andre som har sett dei seier at det ikke er farleg og vise dei! (Lett for dei og si da!
A
1
14.02.2015 23:10:36
Har merket masse røde striper på lårene og på hoftene, er ganske overvektig vil jeg si og jeg blir lei meg hver gang jeg ser meg i speilet
Anna
0
16.01.2015 22:20:43
Jeg kikket over kroppen min nå netopp, å så at jeg hadde fått noen pene (ironi) strekkmerker på den ene siden av hofta, og på baksiden av lårene. Jeg har også har strekkmerker på puppene lenge:( noen som har det samme? Jeg vil ikke akuratt si at jeg er feit, men jeg er ikke syltynn eller. Noen som har tigerstriper på de samme stedene? Utrolig irriterende!:( håper ingen legger merke til dem
N
0
29.01.2015 21:30:44
Vel, hvis det er noen trøst så synes jeg at det er veldig pent. Det er jo ikke galt å ha det, for man kan jo ikke akkurat noe for det, og de aller aller fleste har slike merker noen steder. Har det selv på lår og hofter og er glad for det..vet ikke helt hvorfor, men jeg føler liksom at det viser en naturlig kropp som har opplevd noe, selv om det høres rart ut ..! :)
16 åring
0
07.01.2015 22:04:13
Jeg har fått utrolige strekkmerker siden jeg har gått ned i vekt, og dette føler jeg er boe så itrolig ubehagelig, ikke å vise til andre, men også for meg selv.
Jente 19 år
0
18.12.2014 02:56:43
Hei. Jeg veier 67 kg, er 168 høy og har ekstremt mange strekkmerker. Har gått opp over 10 kg på ett år pga mye trening og har både store og lange strekkmerker på innsiden av lårene, baksiden av lårene, fremsiden av lårene, leggene, rumpa, hoftene og puppene. Synes dette er grusomt! Føler jeg får mer og mer hele tiden og vil gjerne vite om det er noen andre som har like mange som meg på de stedene?
Benedikte
0
29.12.2014 01:12:22
Vil bare si at du ikke er alene. Trodde jeg bar alene. Jeg har mange strekkmerke som går fra lårene og med på leggene og jeg har på puppene. Jeg hater det.
Jeg er ei jente på 13 og og er 166
2
06.12.2014 10:00:48
Jeg veier 84.4 men er ikke så tykk som tallet vise men har fått strekker på hofter .rumpa . lår og lurer på om det fitnes noen kremer for det ?. Men trener 5 ganger i uka sikra og er veldig sterk men hvordan får jeg vekk strekk merker det er veldig flaut siden det er ingen i klassen som har det . Takk hvis du svarer på spørsmål ☺
Hva kan jeg gjøre?
1
26.10.2014 18:06:04
Hei, jeg er en jente på 14 halvt år. Jeg er 170 og veier noe med 70. Jeg begynte å få trekkmerker på hoftebein for noen år siden og så fikk jeg litt på armene, puppene har d-cup og så nå blir det værre nå har det begynt å komme fra trusekanten og litt opp under magen. Hva kan jeg gjøre ? Dette er et veldig stort problem hos meg.. Føler meg ikke bra nok.. Plis svar
Utrolig redd
0
11.08.2014 23:24:08
Hei jeg håper noen kan hjelpe meg! Sitter her i senga og er helt fra meg. Jeg har slitet med strekkmerker fra der kjønnshårene slutter og oppover magen! Jeg griner hver kveld og vet ikke hvordan de går bort. Og det kommer bare flere og flere! Hvordan skal jeg fjerne de?
VELDIG VIKTIG SPM
3
26.07.2014 00:51:05
Har et utrolig viktig spm. ikke ignorer om du vet svaret jeg har strekk merker på rumpa og lår, blir det værre hvis du tar squats? strekker squats huden?
strekkmerker er forferdelig
0
26.07.2014 00:42:28
Har også strekk merker på rumpa og lårene. Går med bukser hele sommerenfor at ingen skal se merkene. gråter hver kveld. hadde så fin kropp i bikini, men nå er den borte
jente14
0
08.06.2014 17:48:56
Hei, jeg er en jente på 14 år som har fått strekkmerker. Jeg er 148 og veier 56kg. Jeg har strekkmerker på hoftene og lårene, jeg har hatt de i noen år no...Hvordan får jeg de vekk?
jente 16
1
23.02.2014 07:41:00
har fått en del merker på lårene og hoftene, har bleknet nesten helt bort nå. ikke vær redd for det. :-)
Jente
0
11.02.2014 23:44:31
Før brydde jeg meg ikke om strekk merkene på beina mine men en dag var jeg på overnatting oss en vennine jeg bruke shorts den dagen og hun så strekk merkene mine.I hennes mening var det kutte merker som hold på å gro jeg prøvde å forklare hva det var men hun forstatte bare med du kutter deg deg er du EMO vet foreldrene dine at kutter deg selv
Meg
0
05.07.2014 14:02:08
Det har jeg fått slengt etter meg også :/
Jente
4
02.02.2014 21:24:21
Jeg er bare 11, og har strekkmerker på puppene å lårene. Bruker strekkmerke krem, men de forsvinner ikke..
jente93
1
21.03.2014 05:39:57
De forsvinner med tiden. Slapp helt av :) Har mye strekkmerker selv på lårene, men de er så passe usynlige nå at man ikke ser dem
mann 27
2
03.11.2013 22:36:23
Hei jeg får røde streker rundt i kroppen nesten hver natt rundt leggetid. Dette bekymrer meg veldig. Strekene er store, lengde på ca 20cm bredde rundt der også. De er røde, hovne og blir i kroppen i en times tid også forsvinner de. De klør litt men ikke mye. Jeg får de mest bak skuldrene mine, ryggen osv. Vet ikke hva dette er. Noen som kan gi meg et svar snarest? Takk.
Jente 14
0
01.11.2013 22:56:13
Hallo, jeg er en jente på 14 år og oppdaget tidlig i år at jeg hadde stripelignende merker rundt om kring på kroppen. Jeg skjønte jo tidlig at det var strekkmerker. Jeg har dem på puppene, rumpa og på innsiden og utsiden av lårene... Det er megaflaut, særlig siden ingen vet noe særlig om at det er normalt i puberteten. Jeg er redd for å bli stemplet som tykk, selvom jeg da er i ca normal størrelse og høyde. Noen av merkene er røde og tydelige, mens andre er hudfargede, nesten med sølvskjær. Noen som vet hva jeg kan/burde gjøre? Jeg er redd for at det skal komme flere, og at de ikke vil gå bort.
jente 14
4
17.11.2013 18:43:49
jeg har også noen røde streker på puppene og de er ikke særlig fine! jeg synes det er ganske flaut når jeg skal gå i bikini og sånt når jeg svømmer. på bare under ett halvt år har jeg gått fra a til c i bh-størrelse. altså du er i alle fall ikke den eneste, og merkene kommer fordi du vokser men huden henger ikke helt med. disse blå/røde merkene vi blekne etter hvert og det vil bli bedre. det er ikke noen effekter for å få vekk disse merkene, men prøv en god krem som gir fukt, få litt brunfarge på kroppen om sommeren og spis grønnsaker og drikk masse vann. dette vil (som mange sier) funke delvis på at det vil bli bedre. klemz fra en i samme situasjon :*
jente16
3
24.05.2013 15:46:10
er 16 og har hatt srekkmerker på puppene og lårene i snart 2år har også hat strekkmerker på hoftene i 1år mega irriterende. ingentimg hjelper jo!
Jente 15
0
24.04.2013 19:33:48
Jeg er snart 15 år og har hatt strekkmerker på innsiden av lårene i snart et år. For to år siden fikk jeg antydninger til strekkmerker, det var bare en liten strek så jeg brydde meg ikke. Var ikke helt sikker på hva det var. Men nå har det bare blitt flere! I fjord sommer hadde jeg noen helt øverst på lårene, og de var utrolig røde og syntes godt. Og nå i år har jeg fått enda flere på lårene. Har så lyst til å få de bort, og jeg tør nesten ikke å vise meg selv i shorts lengre. Gruer meg egentlig bare til sommeren.. Har også lagt mye på meg, sikkert 5 kg siden i fjord. Mange vil nok tenke at det ikke er så mye, men for meg er det det! Har alltid veid rundt 49-50kg, men nå veier jeg 55kg. Mange av favorittshortsene mine passer ikke, og dette ødelegger egentlig utrolig mye på selvtilliten min! Vet ikke hva jeg skal gjøre. Strekkmerkene syntes enda veldig godt, og er røde/lilla..
jente 15
0
06.08.2013 20:56:31
Det der hørtes ut som meg.. Har akkurat samme problemet.. Veide 49-50kg, og nå veier jeg 55 kg. Godt å høre at jeg ikke er alene om det! Har hatt dårlig selvtillit, og jeg skulle ønske det ikke var så stort fokus på kropp.. Jeg mener når jeg var liten var det egentlig ingen som brydde seg om hvordan man så ut. Ååh, jeg savner de dagene..
biebersgirl
1
12.01.2013 17:01:28
Hei, jeg har strekkmerker på hoftene og på puppene.. Går det ann å fjerne dette?
j16
18
01.01.2013 16:26:54
bare drit i det folkens!! Vi vil bli elsket for den vi e ikke for hvordan vi ser ut ;)
Jente, 13
7
17.12.2012 18:02:00
Har strekkmerker på lårene, litt på rumpa og på puppene. Det er veldig ubehagelig i svømming og gym, fordi ingen av jentene i klassen min har fått noe særlig. Mine er ufattelig synlige, det er nesten som om de er blodårer utenpå huden. I tillegg til strekkmerkene har jeg feite lår, og en del magefett. Jeg er ikke direkte feit, men når jeg ser på meg selv naken, får jeg lyst til å gråte. Jeg trente mye før, men de ga ikke mye forandring. Har tenkt å trene mer, men da vil jeg vite hvilke øvelser som virker best for magefett og lår, samtidig som det gjør strekkmerkene mindre synlige. Soling og sånt virker ikke på meg, har veldig sensitiv, blek hud, og jeg blir ikke brun, istedenfor blir jeg veldig solbrent. Aner ikke om noe annet kan bli gjort som hjelper, det som er verst er at det er så ekkelt i svømmingen og gymmen. Jeg hater kroppen min, og vil bare dø når jeg står lettkledd foran andre.
jente 13
3
09.10.2013 21:07:36
så utrolig enig! har de samme problemene med med strekkmerker og kropp. ubehagelig å vise meg frem foran andre....
Jente 14
1
05.12.2012 20:53:37
Jeg har sinnsykt mye strekkmerker på rumpa, og det er ikke lite heller! Og I ALLE FALL ikke hudfargede. Og ingen i min klasse har det heller, så dette er veeldig flaut og ekkelt.
Robert
2
14.11.2012 21:22:47
Hei! Jeg har lett etter en julegave til min kjære tante, og kom over en strekkmerkeolje fra Small angels. Har gjort litt research og har funnet et blogg innlegg hvor denne oljen blir beskrevet som: Strekkmerkeolje som funker. http://malindus.blogg.no/1271624057_strekkm- erkeolje_som_f.html Håper dette kan hjelpe! :)
heiisan
1
11.11.2012 20:59:38
Jeg er ei jente på 15 som også har litt strekkmerker her og der. Har på innsiden av lårene, men de er nesten lik som hudfargen min, så de er ikke noe stress :) Har derimot nettopp oppdaget at jeg begynner å få strekkmerker på rompa. Det er ikke så mange, men fortsatt irriterende. Det som oppmuntret meg var denne tråden. At de kommer til å bli hudfarget etterhvert. Og at det er ganske så vanlig hos ungdommer! Så folkens - ikke gidd å bry dere om strekkmerkene, det er naturlig og ikke kast bort tiden på de. hehehe...
malin h
0
07.10.2012 02:03:03
strekkmerker er helt vanelig, jeg har også det og det er det sikkert flere i klassen din og. det kommer av at du vokser fort i en periode. det går over etter vert altså. bare tenk på de gravide magen vokser fort i en periode og da får man lett strekkmerker! ikke ver redd det er helt normalt og ikke ver redd for at folk skal se det. strekkmerker viser at du er frisk og at du vokser der du har det ;)
Jente 14
2
06.10.2012 19:01:47
Jeg er 14 år og veier ca. 46 kg og har strekkmerker på pupper, lår og på rumpa! Fikk det for et halvt år siden, og jeg tørr nesten ikke vise meg i garderoben og på sommeren! på rumpa har jeg på hver liksom rumpeball for å si det sånn, formet som en truse! Hva skal jeg gjøre! Får veldig dårlig selvtillit :/ griner inni mellom når jeg ser meg i speilet. Er ikke sånn tykk akkurat, men har former! hva skal jeg gjøre!
åse
0
30.08.2012 17:06:12
Er 14 og har hatt strekkmerker på innsiden av lårene i 2 år. Det plaget med veldig på den tiden, fordi jeg trodde jeg var den eneste. Etter et år eller noe hadde de blitt hudfargede, så de plager meg ikke lenger.
Anonym
0
24.08.2012 10:57:55
Heisann! Er 17 år og har strekkmerker på utsiden av lårene og innsiden. Dette er noe jeg er veldig flau over og føler meg ukomfortabel når jeg går lettkledd. Veldig gøy å se at jeg ikke er den eneste med strekkmerker! :) Ville bare si at det ikke er noe skam med det, som vi ser her så er det helt normalt! Vi er alle like pene, uansett hvor mye strekkmerker vi har :)
I know how it feels
4
19.08.2012 01:22:33
Jeg er en jente på 14, og har liksom strekkmerker over alt føler jeg. Har på rompa, litt på hoftene bak lårene og på PUPPENE! fy faen mister selvtiliten... jeg har ganske svære puppe, og mange har sagt at de misuner meg og sånn pågrunn av det. Men jeg ser bare på det som noe negativt. I min klasse er det om og være strøken, perfekt! har ikke sånn mega trent kropp. Har former noe som jeg er stolt av. Har faktisk vært utrolig langt nede, pågrunn av strekkmerkene.. guttene på skolen er jo opptatt av kløfta til jentene. Men jeg må liksom alltid dekke, for jeg er redd for at noe liksom skal se dem.
Anonymous
0
11.05.2014 08:28:43
Jeg skjønner litt hvordan du har det jeg syntes ikke noe om å ha svære pupper selv om det er ganske "moderne" i tenårene. jeg har ikke akkurat GIGANTISKE pupper mer heller som normal. Og jeg er ikke særlig fan av å ha MEGA pupper -_-
Hei
3
03.07.2012 21:39:01
Jeg er en jente på 14år som har helt blå/lilla strekkmerker på rompa og lår. Det er veldig flaut og har begynt å miste selvtilliten. Mamma og jeg vet ikke hvordan vi kan få dem bort. :( Veldig godt å se at det ikke bare er meg!
Emilie
3
10.06.2012 15:14:39
Hei! Jeg er ei jente på snart 14 år som har hatt strekkmerker innenfor lårene i kanskje 2 år nå.... det er ikke mye, men de er mørkerøde! Og først i dag når jeg gikk i dusjen la jeg merke til svære lange og mange strekkmerker på rompa mi.....:c jeg gruer meg sånn til sommeren... hva kan jeg gjøre?? jeg har ikke gått opp i vekt eller noe annet... ehe.. men hva kan jeg gjøre? jeg begynner å skrike hver gang jeg ser dem....
Helene
0
07.06.2012 17:22:35
Jeg har strekkmerker på hoftene og på innsiden av lårene, dette er noe jeg plages med! I starten brydde jeg meg ikke, men det har bare blitt verre og verre. Nå er det snart sommer, og jeg gruer meg faktisk. Ikke bikini offentlig i år ass..
:p
1
12.05.2012 17:24:24
Jeg har strekkmeker, er 15 å har hatt de siden jeg var 13-14 jeg veier 60kg. jeg har store områder på yttersiden av lårene og under rompa, jeg har så dåli selvtillit at jeg har ikke vist meg i bare bikiniturse siden jeg gikk i 8. noe som er vanskelig for meg siden jeg er turner, vi bruker korte shoster som glir opp. først nå har jeg merket at de blir mer å mer hudfarget etterhvert, men jeg får bare mer og mer i dag merket jeg for første gang at jeg haddde bittesmå antydinger også på leggene. er det noe jeg kan gjøre for at det skal stoppe?? (holder ikke på å gå opp i vekt) (Red. Du kan stille spørsmål om kropp på f.eks. www.klara-klok.no)
gutt123
3
04.05.2012 00:11:48
Jeg er en gutt og er 17 år gammel. Jeg la merke til at jeg fikk masse strekkmerker på overkroppen og tenkte ikke så mye over det, og jeg var litt kraftig så jeg tenkte det var grunnen så jeg gjorde ingen ting med det, så ventet jeg bare og det ble bare verre og verre -.- jeg har strekkmerker over magen på brystkassen og armene og litt på den ene skulderen: ( jeg begynte å trene og håpet at det skulle hjelpe med å ikke få flere strekkmerker, men det gjorde ikke det, det ble bare verre siden jeg slanket meg aldri mens jeg trente så jeg ble større å fikk flere strekkmerker og aner ikke hva jeg skal gjøre. Føler egentlig at det har ødelagt 2-3 år av livet mitt. tør ikke å vise meg ute i bar overkropp eller bade med kameratene og venninnene mine, har egentlig ikke vist meg uten t-skjorte på rundt 2 år og har ikke hatt skjæreste siden jeg fikk strekkmerkene jeg føler meg så unormal med så masse strekkmerker: (så er det noen eller noe som kan hjelpe meg til å få livet mitt tilbake ? ! vill prøve hva som helst for å få en normal kropp igjen !
PiMp
5
01.03.2012 23:58:33
Hei, jeg er fotball spiller og trenings narkoman... jeg har så masse strekk merker over hele kroppen har hatt det siden jeg har vært 15 år og det skyldes pga jeg har gått opp i vekt og ned i vekt... og på armen er det veldig synlig og folk ser og forstår at det kommer av trening. Så det er verken flaut og man trenger heller ikke å miste selvtillit pga noen merker på kroppen.. Ihvertfall så har man strekkmerker, tenk de som er skapt uten arm, bein, dårlig hørsel, kan ikke prate, men andre sykdommer tenk på det først, så strekk merker er kun en liten ting iforhold til de andre tingene så opp med humøret og selvtilliten;)
Anonym
1
04.02.2012 17:01:40
Har hatt strekkmerker siden jeg var 11. Har på hoftene og litt på armene. Men jeg bryr meg ikke noe særlig. Har lært meg å bli vandt til det.
anonym
0
31.01.2012 22:24:54
jeg er en jente på 14år, og har strekkmerker på brystene, og noe av det verste jeg vet er og vise meg offentlig i garderober eller i svømmehall, strekkmerker skulle ikke gått ant og få !!! :(
heisann
10
16.01.2012 00:41:36
ikke vær redd jenter og gutter! Jeg er 19 år og har tydelige strekkmerker på hofter og lår, jeg har kjæreste og han har ALDRI brydd seg om de. Faktisk la ham ikke merke til de før jeg nevnte de. Og jeg har masse! Ikke vær redd for å vise dere på stranda i bikini, det er bare et par merker! Som om du blir solbrent, eller har et par fregner eller føflekker. Ikke bry dere, DA får dere det bra :-)
meg
3
07.01.2012 23:39:05
jeg er snart 15 år har sykt masse strekk merker .. på både lår,bryst,mage og RYGGEN! jeg er er ganske liten .. ikke akkuratt tynn men ikke sykt feit heller.. men føler meg sykt stygg med disse merkene og tør ikke dusje i gymmen eller ha svømming.. så vis dere har noen kremer som FUNKER tar jeg gjerne imot råd .__.
J15
0
12.11.2011 16:10:12
har på lårene, det er forferdelig :S
Anonym
2
03.10.2011 22:41:13
Hei... Er en gutt på femten år og jeg har fått noen gåre merker nært anus.. d gjør litt vondt men hvet ikke hva det er, er det strekkmerker? Er drit fault å si det + at jeg er ganske redd... :(
INGEN SELVTILLIT!
4
10.08.2011 08:14:57
Hei! Jeg er en jente på 14 år, jeg har nylig fått strekkmerker på rumpa, pappa sier det er fordi jeg sitter som en banan med pc'en i sofaen. Jeg trener tre gang tre ganger i uken. Verken jeg, mor eller far vet hvordan vi får dem vekk. Jeg har begynt å miste selvtilliten min og er svært bekymret. Har noen et råd?
Elena
4
11.06.2011 16:12:00
Jeg sliter også med strekkmerker på lårene, så lurer på hvordan man kan trene lårene/rumpa hvor strekkmerkene er? og hva inngår i et sunt kosthold? hvilken mattype hjelper? (Red. Du kan stille spørsmål på ung.no/oss)
:\')
5
05.06.2011 22:32:00
fint å se at det ikke bare er meg! :'D
Jenta
0
04.06.2011 17:39:47
Jeg har vokset kjempefort, gjennom hele livet. Ikke bare en periode, men uansett. Jeg ble født mindre enn de fleste, men er nesten høyest på hele skolen, særlig av jentene. Jeg har ingen stekkmerker, bortsett fra noen få på innsiden av lårene. Er glad for det!
Anonym
1
03.06.2011 18:09:32
Glemte altså å si at disse merkene er ganske nye! de er ikke røde, men helt hvite. I tillegg har jeg cellulliter på det benet jeg nesten ikke har noen strekkmerker. jeg trenger virkelig hjelp! det er sommer NÅ!
Anonym
2
03.06.2011 18:00:14
Jeg er 14 år. Er 158 cm høy, og veier 50 kilo. Jeg trener nesten hver dag, ikke veldig mye, men jeg trener friidrett 2 ganger i uka, også tar jeg meg en joggetur, og trener styrke hver dag. Har aldri vært tykk, og det er litt fælt å si det, men det er mange av vennene mine som er misunnelige på kroppen min. Jeg HATER den. Etter jeg begynte å trene, har jeg fått litt kraftige lår (pga muskler) og jeg har fått svake strekkmerker på det ene låret, og noen piiittesmåe på det andre låret. Kan dette være fordi muskelene har vokst? Ingen av vennene mine har lagt merke til dette, men jeg er livredd for at merkene skal bli større, og vil ha dem vekk NÅ! vil ikke vise meg i bikini..
96
2
04.05.2011 18:23:04
går det ann og fjerne strekk merker med baby olje?
Emiliee
3
13.01.2011 23:37:32
Jeg har bare strekkmerker på rumpa og på innsiden av lårene.. det er fordi jeg gikk raskt opp i vekt en gang jeg var mye syk og lå inne hver dag og spiste potetgull og godteri xD Anyways.. jeg gikk opp ca. 10 kilo på to måneder og nå har jeg gått ned 10 kilo igjen men strekkmerkene er fortsatt litt røde og absolutt ikke vekk.. dem har ofc blitt bedre men jeg vil ha dem vekk! xD smører på med alo vera og maserer + at jeg svømmer.. kommer dette til å hjelpe på strekkmerkene etter hvert? eller må jeg leve med disse merkene..? (Red. Du kan stille spørsmål om kropp på www.klara-klok.no)

Spørsmål og svar

Har fått strekkmerker på rumpa
Hei Det er veldig vanlig å få litt strekkmerker når kroppen vokser og utvikler seg.  Omtrent 50% av alle får det i løpet av puberteten, og rompa er e...
Jeg har dårlig selvtillit.
Hei jente, 14 år. Takk for at du skriver til oss.I ungdomstiden skjer det store endringer fysisk og psykisk. Når den enkelte ungdom kommer i pubertet...
Jeg er en jente på 14 år som er særiøst plaget med kviser og hudormer.
Hei! Når du har så store kviseplager og har prøvd mye uten å bli bedre, så syns jeg at du nå skal gå til lege. Det er flere ulike typer behandling...
Går det an å bli modell fordi om man har strekkmerker?
Hei! Modeller er helt vanlige mennesker, som har like vanlige "problemer" og plager som oss andre. Jeg tror nok at det fins mange modeller med stre...
Jeg har fått strekkmerker
Hei! Hvis du opplever at p-pillene har gitt deg mer strekkmerker, kan det jo være aktuelt å slutte med p-pillene, -evt. bytte over til et annet mer...
Jeg hater kroppen min på grunn av strekkmerker
Hei   takk for at du skriver til oss!   Det å få strekkmerker veldig vanlig. Strekkmerker oppstår ofte i puberteten  eller når man vokser raskt, o...
hvordan kan man bli kvitt strekkmerker?:)
Hei I artikkelen "Strekkmerker" her på ung.no kommer helsesøster med følgende tips:   For det første så vil de fleste strekkmerker blekne betydelig...
Jeg har røde og lilla streker på brystene mine.Hva kan det være?
  Hei og takk for spørsmål.   Strekene du har fått på brystene dine er strekk merker. Strekkmerker (straie distensae) er skader i den delen av hude...
Jeg har et sterkt behov for å få orden på kroppen min!
Hei! Jeg forstår at dette er vanskelig for deg. Hva som har gjort at vekten din har svingt slik, vet jeg ikke noe om, men det jeg forstår er at du ...
Er jeg overvektig ?
Hei! Når du har skrevet dette til oss, forteller det meg at du har tenkt igjennom mye, og at du begynner å bli klar for å få til en endring. Å bes...
Jeg har strekkmerker på hoftene og på lårene det plager meg veldig
Hei! Strekkmerkene kommer ofte i puberteten når man vokser mye. Noen har lettere for å få det enn andre, og noen hudområder er mer utsatt enn andr...
Strekkmerker.
  Hei! Strekkmerker er veldig vanlig, og omtrent halvparten av alle unge har dette i større eller mindre grad på hofter, lår eller overarmer. Strekk...
Jeg har fått strekkmerker på lårene, kan jeg trene de bort? 
Hei du!   Strekkmerker er veldig vanlig blant ungdom, og omtrent halvparten av alle unge har dette i større eller mindre grad på hofter, lår eller o...
Jeg har strekkmerker på magen. Hvordan kan jeg få de bort?
Hei I artikkelen "Strekkmerker" her på ung.no finner du mer informasjon om strekkmerker og hva du kan gjøre for å begrense det. Der gis bl.a. følgend...
Jeg har en del problemer. Jeg har strekkmerker litt rundt om kring på kroppen...
Hei Strekkmerker (striae distensae) er skader i det som kalles for lærhuden. Disse merkene kommer av at huden blir strukket (derav navnet) og er vanl...
Jeg lurer på om det er farlig å få sår på strekkmerker?
HeiStrekkmerker (striae distensae) er skader i det som kalles for lærhuden. Disse merkene kommer av at huden blir strukket (derav navnet) og er vanl...
Har fått strekkmerker på lårene og på sideflesket. Synes dette er utrolig flaut
Hei! Du sier at du har lagt på deg veldig mye.  En forholdsvis rask vektøkning gir ofte strekkmerker, og det er det mange som selv føler er skjemmen...
Hva kan jeg gjøre med strekkmerker?
Hei   Strekkmerker oppstår fordi hudvevet blir strukket og dermed brister, noe som kan skje f.eks. i puberteten når man vokser raskt, ved graviditet...
Hva kan jeg gjøre for å redusere strekkmerker?
HeiDet er ganske mange som i puberteten får en del strekkmerker.  Noen har mer anlegg for å få det enn andre, noen vokser veldig fort, og får strekkme...
Se alle