Skal: Hei, vil bare si at jeg har lest Endelig ikke røyker, av Allan Carr. Det er en god bok som i alle fall har fått meg til å bli motivert til å slippe å snuse. Han hevder at det å trappe ned bare g... Les innlegg

Kommentaren

Alarmtelefonen 116 111
Alarmtelefonen 116 111

Vondt i hjertet av alkohol,vanlig? kontakte lege?

 

Spørsmål

Hei Når jeg drikker alkohol så får jeg jævlig vondt i hjertet. Er det vanlig å få det? Bør jeg kontakte lege?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Har man drukket mye alkohol vil hele kroppen kjenne dette dagen derpå. Eksempler på dette er kvalme, løs mage, feberfølelse og vondt i hodet. Det er ikke på lik måte vanlig å få vondt i hjertet. Du beskriver ikke hvor mye du drikker eller om dette skjer dagen du drikker alkohol eller dagen derpå og det er derfor vanskelig å si hva dette skyldes. Det KAN være smerter i andre muskler, men som du tolker som smerter i hjertet.

 

Vi vil trekke ut noe vi har funnet på Lommelegen.no:

"Det finnes en genetisk betinget tilstand som heter "Alcohol flush reaction" eller "Asian flush", hvor man mangler et enzym for å forbrenne alkohol skikkelig (enzymet heter aldehyd dehydrogenase)Når man mangler dette enzymet kan ikke kroppen forbrenne alkohol på vanlig måte, og en får en lang rekke tildels svært plagsomme kroppslige reaksjoner på dette, f.eks. hjertebank, rødming i ansiktet, uvelhet osv osv. Tilstanden er ikke en sykdom men ligger i det genetiske.

 

Der finnes ingen behandling mot denne tilstanden, så hvis man har dette, så får man snu det til det positive, og tenke på hvor priviligert man er som får leve et liv uten større mengder alkohol, som faktisk er et løsemiddel og en gift."

 

Du får vurdere om gleden av å drikke alkohol er større enn smerten, og vurdere om du selv vil ta avstand. Det er kun du som vet hvor stor smerten er.


Du kan lese mer om Alcohol flush reaction her.

 

Vi kan likevel ikke være sikre på hva denne smerten skyldes, det er lurt og ta en tur til legen for å være på den sikre siden!

 

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol


ukens tema

Cambingbil

kommentar

Skal: Hei, vil bare si at jeg har lest Endelig ikke røyker, av Allan Carr. Det er en god bok som i alle fall har fått meg til å bli motivert til å slippe å snuse. Han hevder at det å trappe ned bare gjør det verre, fordi snusing/røyking er en avhengighet og ikke en vane. Når man trapper ned, går man lengre med abstinenser, og snusen/røyken føles mer dyrebar, samtidig som grunnene til å slutte blir fjernere. Anbefaler denne boken! Les innlegg