jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som rege... Les innlegg

Kommentaren

Hva sier barneloven? (ung.no)
Hva sier barneloven? (ung.no)

Vondt i hjertet av alkohol,vanlig? kontakte lege?

 

Spørsmål

Hei Når jeg drikker alkohol så får jeg jævlig vondt i hjertet. Er det vanlig å få det? Bør jeg kontakte lege?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Har man drukket mye alkohol vil hele kroppen kjenne dette dagen derpå. Eksempler på dette er kvalme, løs mage, feberfølelse og vondt i hodet. Det er ikke på lik måte vanlig å få vondt i hjertet. Du beskriver ikke hvor mye du drikker eller om dette skjer dagen du drikker alkohol eller dagen derpå og det er derfor vanskelig å si hva dette skyldes. Det KAN være smerter i andre muskler, men som du tolker som smerter i hjertet.

 

Vi vil trekke ut noe vi har funnet på Lommelegen.no:

"Det finnes en genetisk betinget tilstand som heter "Alcohol flush reaction" eller "Asian flush", hvor man mangler et enzym for å forbrenne alkohol skikkelig (enzymet heter aldehyd dehydrogenase)Når man mangler dette enzymet kan ikke kroppen forbrenne alkohol på vanlig måte, og en får en lang rekke tildels svært plagsomme kroppslige reaksjoner på dette, f.eks. hjertebank, rødming i ansiktet, uvelhet osv osv. Tilstanden er ikke en sykdom men ligger i det genetiske.

 

Der finnes ingen behandling mot denne tilstanden, så hvis man har dette, så får man snu det til det positive, og tenke på hvor priviligert man er som får leve et liv uten større mengder alkohol, som faktisk er et løsemiddel og en gift."

 

Du får vurdere om gleden av å drikke alkohol er større enn smerten, og vurdere om du selv vil ta avstand. Det er kun du som vet hvor stor smerten er.


Du kan lese mer om Alcohol flush reaction her.

 

Vi kan likevel ikke være sikre på hva denne smerten skyldes, det er lurt og ta en tur til legen for å være på den sikre siden!

 

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol


ukens tema

Hjerte

kommentar

jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som regel, så blir jeg sur på meg selv og sukker i frustrasjon. Til vanlig så kan jeg slite med dårlig selvtillit selv... Til alle jenter der ute; dere blir ikke dømt selv om andre ser på dere. Om det føles slik; ta et dypt åndedrag og hev hodet! YOU GO GIRL! Les innlegg