jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som rege... Les innlegg

Kommentaren

ung.no/quiz
ung.no/quiz

er trukket 50% skatt, men har levert skattekort

 

Spørsmål

Hei hei. Er et spørsmål ang skatt og betaling. Jeg leverte inn skattekortet mitt til jobben for over en måned siden, i hvertfall 20 dager før lønnsdagen blir regnet. Nå fikk jeg lønnsslippen og ser at jeg har blitt trukket fra 50% av lønna fordi arbeidsgiveren min glemte å sende den inn! Er det noe jeg kan gjøre? Er desperat siden jeg har behov for de pengene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg skjønner at dette er frustrerende.
Det er dessverre ikke lett å få tilbake betalt skatt, men du kan gjøre en deal med arbeidsgiveren din om at han/hun gir beskjed til de som utbetaler lønnen om at du betaler tilsvarende mindre skatt neste måned, slik at det totalt besløp du betaler i skatt tilsvarer det du ellers skullle betale.

 

Ellers kan du se på det som en sparing, for du vil få tilbake all overskudd av skattebetaling i 2012, men det er jo litt lenge til.

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Aldersgrenser - jobb

Aldersgrenser jobb

Stort sett gjelder reglene i arbeidslivet for alle, uansett hvor gammel du er. Men på noen områder finnes det spesielle regler for å beskytte deg som er under 18 år.

Les mer

Skatt

Du vet vel at du kan tjene inntil 39 950 kroner i løpet av et år før du må betale skatt?

Les mer

Lønn og feriepenger

Lommebok og penger (foto: ung.no)

Lønnen avtales i utgangspunktet fritt mellom deg og arbeidsgiveren din, men på mange arbeidsplasser finnes en tariffavtale som har bestemmelser om lønnen. Les også feriepengene du har krav på.

Les mer

Rettigheter når du jobber

Problemer på jobb?

Ungdom har de samme rettighetene som voksne arbeidstakere. Får du problemer, kan du ta kontakt med Arbeidstilsynet på 815 48 222.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb


ukens tema

Hjerte

kommentar

jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som regel, så blir jeg sur på meg selv og sukker i frustrasjon. Til vanlig så kan jeg slite med dårlig selvtillit selv... Til alle jenter der ute; dere blir ikke dømt selv om andre ser på dere. Om det føles slik; ta et dypt åndedrag og hev hodet! YOU GO GIRL! Les innlegg