jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som rege... Les innlegg

Kommentaren

Jogger (colourbox.com)
Jogger (colourbox.com)

Hva er en sosiopat? Hva er forskjellen på sosiopat og psykopat?

 

Spørsmål

Hva er en sosiopat? Hva er forskjellen på sosiopat og phsykopat? Åssen vet man om man er sosiopat/phsykopat? Jeg vet at Dexter Morgan fra serien Dexter (han blodfyren) og Sherlock Holmes fra Sherlock (serien, sier at han er det hvertfall) er sosiopater, men åssen kan det å være sosiopat være dårlig når de er så herlige? De er bare helt utrolige! ^.^ :3 Mvh Isbjørnen som sendte et spørsmål for over ei uke sia og enda ikke har fått svar på det (med mindre dere har svart nå nettopp da :P)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Betegnelsene sosiopat, psykopat, dyssosial, antisosial og andre blir ofte brukt om hverandre. Noen ganger som betegnelse på samme noen ganger på litt ulike fenomen. Alle disse betegnelsene er samlet under det offisielle diagnosen dyssosial personlighetsforstyrrelse.

Kriteriene for denne personlighetsforstyrrelsen er : "Personlighetsforstyrrelse kjennetegnet ved likegyldighet for sosiale forpliktelser og uttalt mangel på forståelse for andres følelser. Det foreligger stor diskrepans mellom atferd og gjeldende sosiale normer. Atferden er ikke særlig påvirkelig av negative erfaringer, herunder straff. Pasienten har lav frustrasjonstoleranse og lav terskel for aggresjonsutbrudd, herunder voldshandlinger. Det er en tendens til å bebreide andre, eller til å gi plausible rasjonaliseringer for den atferden som bringer pasienten i konflikt med samfunnet."

Det personlighetene du ser på TV ligner nok ikke på det man legger i denne diagnosen. Noen av de ligner muligens Aspergers syndom som er en form for autisme. Det er likevel mest oppdiktede personligheter.

Håper dette er svar på det du lurte på!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Diverse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om diverse


ukens tema

Skilsmisse hus delt i to

kommentar

jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som regel, så blir jeg sur på meg selv og sukker i frustrasjon. Til vanlig så kan jeg slite med dårlig selvtillit selv... Til alle jenter der ute; dere blir ikke dømt selv om andre ser på dere. Om det føles slik; ta et dypt åndedrag og hev hodet! YOU GO GIRL! Les innlegg