jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som rege... Les innlegg

Kommentaren

ung.no/quiz
ung.no/quiz
 

Spørsmål
Hei!
Jeg har noen slags "nupper" ved roten av penishodet. Er det soppinfeksjon? Jeg pleier å klø på undersiden av penisen og øverst på pungen. Før pleide jeg ikke å veske meg der nede, men etter at jeg begynte med det slutta det litt og litt å klø. Viss det er sopp: går det vekk av seg selv?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Det er helt normalt å ha nupper rundt penishodet. Dette er små talgkjertler som skal være der. Det er også vanlig å klø litt av og til, det kan skyldes hår som vokser, eller om man har svettet litt og lignende. Det skal allikevel ikke klø veldig mye, slik at det er plagsomt, så om det er situasjonen bør du bestille time hos fastlegen din. Det kan i så fall være sopp som du selv foreslår, og det går ikke bort av seg selv; da trenger man behandling. Du kan også gå på helsestasjon for ungdom om du ikke vil til fastlegen din. Som sagt, om det bare klør litt av og til, så høres dette helt normalt ut.

Vennlig hilsen SUSS i samarbeid med ung.no. Lurer du på noe mer kan du ringe SUSS; 80033866, der er det leger og psykologer som kan svare på spørsmålene dine.
Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om sorg?

Hva gjør skolen dersom en elev dør?

ukens tema

Hjerte

kommentar

jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som regel, så blir jeg sur på meg selv og sukker i frustrasjon. Til vanlig så kan jeg slite med dårlig selvtillit selv... Til alle jenter der ute; dere blir ikke dømt selv om andre ser på dere. Om det føles slik; ta et dypt åndedrag og hev hodet! YOU GO GIRL! Les innlegg