jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som rege... Les innlegg

Kommentaren

Opptatt av miljøvern? (foto: Endre Hesthagen)
Opptatt av miljøvern? (foto: Endre Hesthagen)

Hvordan få større penis

 

Spørsmål
hei
gutt på 15..lurer på om jeg kan få lenger penis uten å bruke legemidler? Eller i allefall så ikke foreldrene mine kan merke det på noen måte!?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


En vanlig, ferdig utvokst penis er mellom 10 og 20 cm når den er stiv. Penis kan vokse gjennom hele puberteten.
Størrelsen på penis i slapp tilstand har ingen betydning for hvor stor den kan bli når den er stiv, det er derfor ikke noe poeng å sammenligne seg med andre, f.eks. i fellesdusjen.

Det finnes ingen legemidler eller andre ting som kan gi deg større penis. Apparater og piller som reklamerer med at man kan få større penis lyver.

Unntaksvis utføres det operasjoner i noen land. Slike inngrep frarådes av norske leger, bl.a. fordi de sjelden gir god effekt, og de utføres heller ikke i Norge. Slike operasjoner utføres på voksne, der penis er under 5 cm når den er stiv. Operasjonen utføres slik at en del av penisroten løsnes, slik at penis kommer lengre ut. Dette kan bli et problem, siden penis da har et mye mindre fundament, og kan bli ganske "vinglete".

Hvis man er bekymret for om man utvikler seg riktig, f.eks. at man er veldig høy, men har veldig lite utviklet penis, kan man oppsøke lege eller helsesøster for å få undersøkt om puberteten går slik den skal.

En del gutter tror at det er veldig viktig å ha så stor penis som mulig, og at jo større den er, jo bedre blir samleiet. Det stemmer ikke. Et poeng er at jenters skjede er ca 10 cm dyp, et annet er at de fleste jenter får lettest orgasme ved stimulering av klitoris.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om det å være homofil?

Hvordan kan man vite om man er homofil?

ukens tema

Hjerte

kommentar

jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som regel, så blir jeg sur på meg selv og sukker i frustrasjon. Til vanlig så kan jeg slite med dårlig selvtillit selv... Til alle jenter der ute; dere blir ikke dømt selv om andre ser på dere. Om det føles slik; ta et dypt åndedrag og hev hodet! YOU GO GIRL! Les innlegg