Skal: Hei, vil bare si at jeg har lest Endelig ikke røyker, av Allan Carr. Det er en god bok som i alle fall har fått meg til å bli motivert til å slippe å snuse. Han hevder at det å trappe ned bare g... Les innlegg

Kommentaren

Få hjelp
Få hjelp

Min tidligere samboer skylder meg penger. Hvordan kan jeg få dem tilbake?

 

Spørsmål

hei. jeg er en jente på 20 år som har vært i samboerskap i 2 år som nå har tatt slutt, i løpet av disse to årene har jeg tatt opp et har jeg lagt ut en del utgifter og regninger for min tidligere samboer, i den lovnad at han skulle betale meg tilbake, herav 20 000 i forbrukslån til som ble brukt til delvis nedbetaling av hans gjeld pluss husleie på leilighet registrert i hans navn, 33 000 i stuidelån også brukt på gjeld og diverse levekostnader. siden alle regninger i hans navn er betalt via min nettbank har jeg alle kvitteringer på dette, så i sum skylder han meg ca 70 000 kr, men jeg har ingen skriftlig avtale bare muntlig. hvordan kan jeg gå frem for og få tilbakebetalt da han ikke kommer med tilbakebetaling eller noen form for avtale om nedbetaling, har prøvd kontakt over mail og telefon, på mail har jeg da sendt han en oversikt over hva han skylder.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg vil råde deg å ta saken inn for forliksrådet der du bor. Dette er både en meklingsinstans og en domstol for småkrav opp til 125 000 kr. Din tidligere samboer kan bli dømt til å tilbakebetale det han skylder deg, evt kan dere komme til enighet om hvordan dere skal løse dette problemet.

 

Du kan lese litt om forliksrådet her.

 

Man må betale et rettsgebyr på ca. 900 kr for å få saken opp i Forliksrådet. Det finnes egne skjemaer man kan benytte for å få skrevet en forliksklage, og man kan også møte opp og få hjelp til å fylle ut en klage. Du må ta utskrift av all dokumentasjonen du har og legge ved klagen din.

Jeg vet ikke hvor du bor, så det blir vanskelig å gi deg direkte kontaktinformasjon til ditt lokale forliksråd. Men søk på google.no på Forliksrådet i f.eks Oslo, så finner du informasjonen du trenger.

 

Lykke til!

 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett


ukens tema

Cambingbil

kommentar

Skal: Hei, vil bare si at jeg har lest Endelig ikke røyker, av Allan Carr. Det er en god bok som i alle fall har fått meg til å bli motivert til å slippe å snuse. Han hevder at det å trappe ned bare gjør det verre, fordi snusing/røyking er en avhengighet og ikke en vane. Når man trapper ned, går man lengre med abstinenser, og snusen/røyken føles mer dyrebar, samtidig som grunnene til å slutte blir fjernere. Anbefaler denne boken! Les innlegg