jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som rege... Les innlegg

Kommentaren

Jogger (colourbox.com)
Jogger (colourbox.com)

spørsmål ang. boliglån

 

Spørsmål

Hei! Har et spørsmål ang. boliglån. Har fast inntenkt på 20 000 etter skatt, men har ingen oppspart egenkapital. Hvordan vil det være for meg og få boliglån? Blir det vanskelig og få et OK lån, eller går det fint mtp. inntekten min og at eg evt. kan ta sikkerhet i boligen eg velger og kjøpe? Hvor mye tror du eg kan få?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du bør undersøke om du kan få lån i Husbanken eller kommunen. Deres lån er vanligvis gunstigere enn i andre banker. Det er imidlertid ikke alle som får lån av dem til boligkjøp. Husbanken gir lån til unge i etableringsfasen, barnefamilier, enslige forsørgere, funksjonshemmede, flyktninger og andre som har problemer med å få lån i det private markedet. Les mer om startlån i Husbanken. Det er opp til kommunen hvor mye du kan søke om. Du søker om startlån gjennom kommenen din.

 

Du kan også lese mer in artikkelen jeg lenker til under svaret.

Bankene ellers krever i all hovedsak 15 % i egenkapital. Men dersom du får lån fra kommunen, kan du søke banken om dette kan gjelde for egenkapitalen.

 

Hvor mye lån du kan få totalt, avhenger av inntekten din og bankene har ulik praksis i forhold til hvor mye de kan gi.

 

Håper dette var svar på spørsmålet ditt. Lykke til!


 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kjøpe bolig - hvem kan få lån?

Kan du få lån?

Lønner det seg å kjøpe, og hvem kan få lån? Her kan du lese om startlån fra Husbanken, samt andre nyttige tips til deg som vurderer å kjøpe noe eget.

Les mer

Startlån

Kontrakt (colourbox.com)

Planer om å kjøpe din første bolig? Du kan søke kommunen din om gode startlån.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din


ukens tema

Skilsmisse hus delt i to

kommentar

jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som regel, så blir jeg sur på meg selv og sukker i frustrasjon. Til vanlig så kan jeg slite med dårlig selvtillit selv... Til alle jenter der ute; dere blir ikke dømt selv om andre ser på dere. Om det føles slik; ta et dypt åndedrag og hev hodet! YOU GO GIRL! Les innlegg