Forvirret: Det som er vanskelig syntes jeg at man skal forventes å gå på fest osv, men du vil fortsatt ha et godt forhold til foreldrene dine, synd det ikke går hånd i hånd med forventninger fra foreldre o... Les innlegg

Kommentaren

Trafikk (foto: ung.no)
Trafikk (foto: ung.no)

Jeg tørr ikke fingre meg ....

 

Spørsmål
Jeg tørr ikke fingre meg på g-punktet. Er redd for at noe skal sprekke, og når jeg prøver å dra fingeren inn før jeg bare en ekkel følelse og får nesten en kvalm følelse i magen :( hva gjør jeg hvis en gutt prøver å fingre meg der?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Det er ikke farlig å onanere (fingre) og du kan ikke ødelegge noe. Jeg er litt usikker på hva du mener med  g- punktet.  G-punktet er et område som det er stor uenighet om. Noen mener at det ikke finnes et eget G-punkt, og det diskuteres hva slags funksjon det har, og hvordan det er bygget opp. Det ser uansett ut til at ikke alle jenter kan få såkalt G-punktsorgasme, og at de mangler G-punktet.

Det ser ut til å være en viss enighet om at de som har et G-punkt finner dette fra 3 til 7 cm opp i skjeden, i skjedeveggen ut mot magen, dvs opp mot taket om jenta ligger på ryggen. En del opplever at dette området er ruglete, og noen jenter opplever en følelse av å være tissetrengt om dette området stimuleres.


Så derfor lurer jeg på om du mener at du er redd for at jomfruhinnen skal sprekke. Det er en mulighet at dette skjer ved onanering. Jomfruhinnen er en liten hudfold som ligger ca 2 cm innenfor skjedeåpningen og den dekker en del av denne åpningen. De fleste jenter har best nytelse når de stimulerer klitoris De fleste jenter opplever at de liker best å ta på klitoris. Dette er en ertestor knopp, som ligger der kjønnsleppene møtes, opp mot magen. Ofte er klitoris dekket av en hudfold. Noen jenter liker også å stikke en finger eller to opp i skjeden mens de onanerer.

For å bli bedre kjent med deg selv og din egen kropp er det lurt at du undersøker hvordan du er satt sammen. Dette kan du gjøre f.eks. ved å føle på kjønnsleppene og klitoris mens du sitter på huk over et speil eller bruker et lommespeil. Du kan også undersøke hvordan skjedeåpningen din ser ut. Det kan nok kanskje føles litt rart å se på seg selv på den måten, men slik kan du finne ut av hvor du synes det er deilig å ta.

Når jenter blir kåte hovner kjønnsleppene deres opp. Hvor mye er forskjellig fra jente til jente. Man opplever også at man blir våt mellom kjønnsleppene. Dette er en litt seig væske som smører skjeden slik at man skal kunne ha sex. Om du opplever dette mens du undersøker deg selv kan du prøve å ta på forskjellige steder, og kjenne etter hvordan kroppen din reagerer på det.


Jeg synes at det er viktig at du først blir kjent med din egen kropp og seksualitet før du begynner å dele kroppen din med en annen.  En gutt skal ikke fingre deg før du selv føler at dette er helt riktig. Før den tid sier du rett og slett nei. Når dagen kommer hvor du selv har lyst og du har en kjæreste som du stoler på, vil dette også føles bra.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene


Quiz: Hva vet du om studier i utlandet?

Hva er spesielt viktig når du skal studere i utlandet?