Help plz: Noen jenter 14-15 år som har noen tips til hvordan man hooker jenter på deres alder?:p liker en jente men det er sykt mange andre som liker henne.. Hvordan vil dere at gutter skal flørte med dere?:... Les innlegg

Kommentaren

aldersgrenser kinofilmer (foto: ung.no)
aldersgrenser kinofilmer (foto: ung.no)

bruk av avføringsmidler...

 

Spørsmål
Hei :)
Jeg er ei aktiv jente som lurer på noe litt teit noe ,, men hører hele tiden at det er mange som bruker avførings-piller ossen får alle de som har anoreksia tak i avførings-pillen hvor får de tak i de ? :P
Veldig bra sie ! :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Jeg vil absolutt fraråde alle å bruke avføringstabletter som slankemiddel. Dessverre er det mange som gjør dette, med stor risiko. De fleste vet nok ikke hvor farlig dette kan være.
Avføringstabletter virker ved å stimulere tarmtømmingen. Lang tids bruk av slike midler kan skade tarmene, slik at de ikke fungerer normalt og man får problemer med normal fordøyelse og avføring senere. Dette er en viktig grunn til å ikke misbruke avføringstabletter.

Misbruk av avføringsmidler har også andre alvorlige effekter. Kroppen tar ikke opp den næringen den trenger og i tillegg tappes den for væske og viktige mineraler. Vanlige tegn på misbruk av avføringsmidler er muskelsvakhet, tørste, magesmerter, væskeansamlinger, skjelettsmerter og diaré. For lite kalium, hypokalemi, kan også være en svært farlig effekt. Dette kan blant annet føre til nyreskader og alvorlige hjerterytmeforstyrrelser.(hentet fra lommelegen)
Avføringstabletter kan kjøpes på apotek.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser


Quiz: Hva vet du om det internasjonale samfunn?

Når er den internasjonale kvinnedagen?