Skal: Hei, vil bare si at jeg har lest Endelig ikke røyker, av Allan Carr. Det er en god bok som i alle fall har fått meg til å bli motivert til å slippe å snuse. Han hevder at det å trappe ned bare g... Les innlegg

Kommentaren

Få hjelp
Få hjelp

jeg vil gjerne vite at hva karakter man må ha for å bli politi

 

Spørsmål

hei jeg er en gutt 17 år . jeg vil gjerne vite at hva karakter man må ha for å bli politi og vilken linje bør man ta 1.2.3 år vgs for å komme inn på PHS. jeg prøver å vite det,men får ikke riktig svar på det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!

 

For å kunne søke opptak til Politihøgskolen må du ha generell studiekompetanse fra videregående skole, men når det gjelder å komme inn på selve politiutdanningen, så gjøres det en helhetsvurdering av alle søkere. Det er ikke bare karakterer som teller. Både prestasjon på fysiske opptaksprøver og intervjuer teller mye, i tillegg til karakterene. I artikkelen jeg har lagt ved under dette svaret ser du oversikt over alle opptakskravene som gjelder for å bli politi.

 

Du oppnår generell studiekompetanse på videregående hvis du går et av disse utdanningsprogrammene:

  • Studiespesialisering
  • Idrettsfag
  • Musikk, dans og drama
  • Medier og kommunikasjon (studieforberedende retning)
  • Naturbruk (studieforberedende retning)
  • Vg1 og Vg2 i et yrkesfaglig utdanningsprogram + Påbygging til generell studiekompetanse i Vg3

 

Jeg håper dette var til hjelp! Lykke til videre med utdanningen din!

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Politiutdanning

Vil du jobbe med etterforskning? Eller kanskje du engasjerer deg i arbeid for at færre ungdommer skal begå kriminelle handlinger? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt for alle? Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for Politiet og lensmannsetaten.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Politi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om politi


ukens tema

Cambingbil

kommentar

Skal: Hei, vil bare si at jeg har lest Endelig ikke røyker, av Allan Carr. Det er en god bok som i alle fall har fått meg til å bli motivert til å slippe å snuse. Han hevder at det å trappe ned bare gjør det verre, fordi snusing/røyking er en avhengighet og ikke en vane. Når man trapper ned, går man lengre med abstinenser, og snusen/røyken føles mer dyrebar, samtidig som grunnene til å slutte blir fjernere. Anbefaler denne boken! Les innlegg