Nå ble mulig: Trodde aldri jeg skulle si det, men endelig kan jeg sist jeg er over exsen min ....Det ble slutt for ca 5 uker siden, og jeg ville seriøst gå å dø. Hadde så vondt jeg aldri trodde var mulig. Det ... Les innlegg

Kommentaren

Alarmtelefonen 116 111
Alarmtelefonen 116 111

Mastergrad i psykologi i Danmark

 

Spørsmål

Jeg har hørt at man kan komme inn på de siste årene av psykologutdanningen i København med bachelorgrad i psykologi fra Norge? Jeg har ikke gode nok karakterer til profesjonsutdanningen her hjemme, så sjekker andre muligheter. Er dette en løsning? Er det vanskelig å komme inn? Tusen tusen takk om dere svarer på spørsmålet mitt! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente, 19!


Takk for spørsmål! Du spør om noe som mange lurer på.

 

Svaret er at det ER mulig (per i dag) å søke seg inn på en klinisk mastergrad i psykologi i Danmark - med en norsk bachelor. MEN dette er ingen trygg vei å gå. Universitetene tar først inn egne bachelorgradstudenter. Om det blir noen ledige plasser, kan man søke på disse forutsatt at man har fag tilsvarende den danske bachelorgraden. Norske søkere mangler ofte enkeltfag. Her kan du se hvilke fag som inngår i den danske bachelorgraden samt hva København Universitet krever av søkere til master i psykologi.

 

Generelt sett vil jeg heller anbefale deg å  ta hele profesjonsutdanningen i ett land. Da slipper du å bruke år på KANSKJE å komme inn på klinisk master (kandidat) i Danmark. Du kan finne aktuelle land og opptakskrav på ANSAs sider om psykologi.

 

ANSA i samarbeid med ung.no


Tilbake til spørsmål og svar om Høyere utdanning i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om høyere utdanning i utlandet


ukens tema

Les om UTDANNING her på ung.no.

kommentar

Nå ble mulig: Trodde aldri jeg skulle si det, men endelig kan jeg sist jeg er over exsen min ....Det ble slutt for ca 5 uker siden, og jeg ville seriøst gå å dø. Hadde så vondt jeg aldri trodde var mulig. Det uventet ble det slutt. Jeg ville ikke komme over han ,jeg ville ikke tenke på andre.Jeg ville bare HAN...ting var rett og slett helt jævlig, men jeg innså til slutt at uansett ikke kunne gi meg det jeg ville ha........ Les innlegg