Meg: synest det er bra at vi har mobilforbud. Før tok folk bilder hele tiden, og jeg liker ikke å ta bilder, spessielt når jeg ikke vet det blir tatt bilde. Og nå kan jeg snakke med vennene mine på sk... Les innlegg

Kommentaren

aldersgrenser kinofilmer (foto: ung.no)
aldersgrenser kinofilmer (foto: ung.no)

Kva slags vidergåande kan eg gå for og begjynde i forsvaret?

 

Spørsmål

Hei kva slags vidergåande kan eg gå for og begjynde i forsvaret? og kor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Det er ikke noe krav om at du har gått et bestemt utdanningsprogram/linje for å avtjene verneplikt i Forsvaret. Du kan altså ha førstegangstjeneste i Forsvaret uansett hvilken linje og skole du velger på videregående. Noen utdanninger i Forsvaret krever imidlertid at du har generell studiekompetanse fra videregående for å komme inn. På linken og i artikkelen under dette svaret kan du lese mer om hvordan du oppnår slik generell studiekompetanse.

 

Sjekk hvilke utdanninger du kan velge blant i Forsvaret. Der står også opptakskravene beskrevet. Hvis du er usikker på noe underveis, kan det være lurt å ta en prat med Forsvarets responssenter på telefonnummer 03003.

 

Lykke til med valg av utdanning!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Hvilket utdanningsprogram på vgs skal du velge?

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Er det yrkesfag eller studieforberedende som frister? Lese om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Pass på at du har de fagene som kreves fra videregående skole.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole


ukens tema

Søvn er viktig

kommentar

Meg: synest det er bra at vi har mobilforbud. Før tok folk bilder hele tiden, og jeg liker ikke å ta bilder, spessielt når jeg ikke vet det blir tatt bilde. Og nå kan jeg snakke med vennene mine på skolen ihvertfall, etter skolen er de bare på mobilen Desverre.... Les innlegg