Skal: Hei, vil bare si at jeg har lest Endelig ikke røyker, av Allan Carr. Det er en god bok som i alle fall har fått meg til å bli motivert til å slippe å snuse. Han hevder at det å trappe ned bare g... Les innlegg

Kommentaren

Alarmtelefonen 116 111
Alarmtelefonen 116 111

Kva slags vidergåande kan eg gå for og begjynde i forsvaret?

 

Spørsmål

Hei kva slags vidergåande kan eg gå for og begjynde i forsvaret? og kor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Det er ikke noe krav om at du har gått et bestemt utdanningsprogram/linje for å avtjene verneplikt i Forsvaret. Du kan altså ha førstegangstjeneste i Forsvaret uansett hvilken linje og skole du velger på videregående. Noen utdanninger i Forsvaret krever imidlertid at du har generell studiekompetanse fra videregående for å komme inn. På linken og i artikkelen under dette svaret kan du lese mer om hvordan du oppnår slik generell studiekompetanse.

 

Sjekk hvilke utdanninger du kan velge blant i Forsvaret. Der står også opptakskravene beskrevet. Hvis du er usikker på noe underveis, kan det være lurt å ta en prat med Forsvarets responssenter på telefonnummer 03003.

 

Lykke til med valg av utdanning!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Hvilket utdanningsprogram på vgs skal du velge?

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere senere? Er det yrkesfag eller studieforberedende som frister? Her kan du lese om alle utdanningsprogrammene man kan velge blant på videregående.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Pass på at du har de fagene som kreves fra videregående skole.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole


ukens tema

Cambingbil

kommentar

Skal: Hei, vil bare si at jeg har lest Endelig ikke røyker, av Allan Carr. Det er en god bok som i alle fall har fått meg til å bli motivert til å slippe å snuse. Han hevder at det å trappe ned bare gjør det verre, fordi snusing/røyking er en avhengighet og ikke en vane. Når man trapper ned, går man lengre med abstinenser, og snusen/røyken føles mer dyrebar, samtidig som grunnene til å slutte blir fjernere. Anbefaler denne boken! Les innlegg