Noen: Hvis du ikke pleier å snakke med denne personen til daglig, burde du starte med et "hei" når dere går forbi hverandre... Les innlegg

Kommentaren

Følg ung.no på Facebook
Følg ung.no på Facebook

A-Å

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Offentlig og kvalitetssikret

Fredagskveld, lørdag, lørdagskveld - og hjemme alene. Du er uten kjæreste og vet du har få venner. Du tenker på alle andre som har det gøy sammen. Du tenker på at andre er ute, danser, ler, gjør avtaler med hverandre om hva mer gøy de skal gjøre. Du er for deg selv, hører trist musikk, ser filmer, depper. Du tenker: Hva er galt med meg? Hva kan jeg gjøre for å få det bedre?

Innrøm ensomheten - da kan du gjøre noe med den!

Mennesker trenger noen å dele tanker og opplevelser med. Det å føle seg ensom når du er mye alene, er tegn på at du ikke får kontaktbehovet ditt dekket. Ensomhet gjør vondt og skal gjøre vondt. Om du oppdager og tør å innrømme for deg selv at du er ensom, har du gjort et viktig steg på veien for å gjøre noe med det problemet. Prøv å bruke oppdagelsen til å gjøre valg der du åpner for vennskap.

Ensomhet og lav selvfølelse

Når ensomheten kommer sammen med tanker om at du ikke kan bli likt av noen, kan du begynne å tro på at du ikke er ønsket av noen. Du kan falle i grublemodus og bli stående fast i lammende selvkritikk. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel. Du bruker den vanskelige situasjonen du er kommet i til å beskylde deg selv, det forsterker negative følelser. Sterk tristhet og usikkerhet rundt om du er verdt å like, gjør det vanskeligere for deg å ta kontakt med folk rundt deg.

Gi makt til tanker som styrker selvfølelsen

God selvfølelse er kjennetegnet ved at du kjenner og tror på deg selv og at du er verdt å like også når du mislykkes og har det vondt. Med god selvfølelse prøver du å "snakke" støttende og omsorgsfullt til deg selv når du trenger det. God selvfølelse er noe man kan påvirke ved hvilke tanker man velger å gi makt til. Prøv å bruke de underliggende følelsene dine i ensomheten; lengselen etter samvær med noen, til å gi retning til valgene du tar. Gjør valg i hverdagen din som gir muligheter for at du kan møte mennesker, lage og dyrke vennskap.

Hjelpehånden er et ryddesystem som kan være til hjelp for å gjøre gode valg. Stine fylte ut denne hånden søndag formiddag:

Hjelpehånd ensom

 


Ryddejobben hun gjorde ved å fylle ut en hjelpehånd, og det å skrive og lete etter litt hyggelige ting til å si til seg selv, hjalp litt på humøret. Hun fikk mot til å sende en tekstmelding til Stine. Og hvis hun var heldig den dagen, fikk hun "napp" med en gang. Det avgjørende for om hun får det bedre etter hvert, er at hun fortsetter å gjøre gode valg for seg selv. Livet er vanskelig og ensomhet en vond venn som hver fjerde nordmann oppgir å være sin nærmeste. Fremmede er venner du ikke har gjort til dine, og du er modig når du tør å gi dem en sjanse.

Her kan du lese mer om hvordan du selv kan rydde opp tankene og få det litt bedre og her finner du en hjelpehånd du selv kan skrive ut og fylle inn.

Du kan også laste ned hjelpehånda som en app på Ipad

Hva kan du gjøre selv for å bli mindre ensom?

  • Våg å møte blikket til folk, smil og vis at du ønsker kontakt!
  • Ta initiativ til å gjøre noe du liker sammen med noen du syns virker hyggelig
  • Vennskap oppstår ofte gjennom felles interesser: Dyrk dine interesser og gjør det sammen med noen
  • Takk ja til invitasjoner du får
  • Vær oppmerksom på folk rundt deg, og raus med komplimenter!

Artikkelen er skrevet av psykolog Solfrid Raknes, forfatter av Psykologisk Førstehjelp.

Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
En mager trøst
3
20.04.2016 17:21:09
Er i det minste ikke alene om å være alene.
Ungåalene
3
07.04.2016 23:04:01
Uten Mor, uten far, uten besteforeldre og nå uten mine 3 søsken som tok livet sitt. Med min nærmeste venn flyttet 5 timer unna for studier er jeg ikke bare personen som "føler" meg ensom, men jeg har rett og slett ingen. 7 år uten familie, eller en nær venn tilstede tar det knekken på en ass. (red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Den du veit123
0
04.05.2016 00:06:32
Ååå så trist, du skal i hvertfall vite at eg bryr meg, eg er sikker på at du vil møte nokon som fortår deg ein dag. Aldri gje håpet, ein dag blir alt bra :-)
Katja
1
06.03.2016 22:29:56
Jeg er 13 år og bor i Oslo. Hvis noen har lyst til å prate over nettet og kanske bli internettvenner er det bare å sende meg en KIKmelding til "sweetgleeks", eller en DM til @rainbow.meh på instagram
Ung jente
1
01.03.2016 20:56:42
Det som er da. Jeg syns også at det ville vært fantastisk, men det er jo ulemper. Hvem som helst kan lage en konto, det tilsvarer at en pedo 59 år gammal Mann lager en bruker for å komme seg til 15 år gamle jenter, eller gutter for den saks skyld
Mora
3
01.02.2016 23:25:57
Finnes det ingen kontaktformidling for ensomme ungdom? Det burde det. Har en ensom flott ungdom som jeg gjerne ville søkt etter venner til. Hadde han hatt EN venn eller en kjæreste, hadde det meste ha løst seg.
Wow
0
21.03.2016 21:03:16
Dårlig mor? ja La ungen din få finne venner selv. Selv om det ikker er så lett noen ganger, så får du snakke med dem om det.
AnonymW
6
10.01.2016 01:24:38
Er selv en ensom, ferdig med grunnskolen og falt ut av videregående skole på grunn av ensomhet. Har selv prøvd mye de siste årene. Alt i fra fritidsaktiviteter til å ta kontakt med andre rundt meg på skolen for eksempel. Men gang på gang opplever jeg at de andre aldri snakker til meg uten at jeg sier "Hei" først til dem. Og de som liksom skal være min venner opplever jeg at de ikke svarer meldingene mine på kanskje dager eller nesten 2 uker. Dette vil jeg si er også en svært smertefull opplevelse. Å følge masse gode råd, men fremdeles bli oversett.
Den du veit123
0
04.05.2016 00:09:08
Trist... føler meg ensom eg og:-(
MissAlone, 03
3
19.11.2015 21:26:59
er vel ganske ung, men føler meg ALT for voksen for alderen... er deprimert, sitter mye alene, ingen gidder å være med meg osv. har perioder der jeg gjør mitt beste for å passe inn, og får det til! men så faller jeg tilbake, og om mulig, havner lenger bak enn før. bruker lang tid om morgenen til å skjule arr og sår, syns ikke synd på meg selv heller, for at jeg av en eller annen grunn føler at jeg bare gjør dette for å få medfølelse. men det er jo ikke det._. jaja, skal ikke legge ut om livet mitt her, fikk bare trang til å skrive noe
Anonym
6
26.10.2015 19:49:43
Jeg føler meg ensom så å si hver dag, men det er noe jeg har lært (eller prøver å lære) og det er det at det er mulig å være glad uten å ha venner. Pleier å gå turer, finner nye hobbyer og gjør ting jeg liker å gjøre alene. Det er en trist sannhet, men noe jeg må akseptere ettersom jeg sliter med å skape kontakt med andre mennesker. Har hatt mange venner før, men etter videregående så endte det...
Afriend
5
16.11.2015 02:40:32
Eg har akkurat det samme problemet,vansker med og vite hva eg skal snakke om, hva eg skal si eller svare enkelte ganger
Den du veit123
0
04.05.2016 00:13:47
Samme her! Nokon ungdomer er så utruleg rare og kva snakker ungdom eigentleg om? Kjærester? Sminke? Aner ikkje! Skulle ønske eg passa in :-(
Trønderdama
1
10.10.2015 20:13:48
Prøv å gi ett kompliment, Si hei å smil.. Kan jo hende det faktisk hjelpe.. Skriv en plakat...Gratis klem eller bli min venn? Still dere opp i sentrum.. Ikke sitt inne å vent på at noen ringer på...
Hvorfor ikke?
3
18.08.2015 16:35:09
@Gi Håp Til Framtid: skaff deg en hund! Utrolig hvor mye selskap det er i en sånn en!
Håkon
3
16.08.2015 21:03:33
Kuttet ut omverden etter avvisning fra en jeg var forelsket i, var borte fra skolen lenge. Jeg bare lå på sofaen og sukket klarte så vidt å spise. :( føler meg som en idiot fordi jeg nå har så få venner. Hilsen gutt 14
Gutt 18
1
16.08.2015 16:18:48
Jeg er alene hele tida omtrent har lite venner, det eneste jeg gjør er å sitte å deppe og kjede meg, hvordan kan jeg få venner
Ulle
2
16.08.2015 04:02:33
Jeg har mange psykiske problemer og klarer bare ikke sitte i timene. Får jeg fravær om jeg fortsatt er på skolen men gjør noe annet. Vil ikke skulke, men alternativet blir å sitte på do å tegne. Hva skal jeg gjøre? Skal jeg spørre om tilrettelagt opplæring eller om jeg kan tegne litt i timene eller noe? Men da kan jeg jo ikke gråte da... :( (Red.: Du kan stille spørsmål på ung.no/oss og få svar)
Anonym
4
27.06.2015 00:24:51
Sosiale medier som instagram gjør ofte bare ting verre. Du ser bilde av alt det andre gjør sammen med venner og hvor gøy de har det. Heg klarer ikke like sånne bilder, jeg er sjalu. Jeg har venner og sånn, men sist noen tok kontakt med meg må være flere år siden! Jeg kan godt være mes gjenger etc, men så føler jeg at jeg trenger meg for mye på, og trekker meg tilbake. De jeg er mest sammen med, og som jeg liker åvære sammen med, har en veldog intern humor hvor de kaller hverandre dyrenavn, og snakker med rar stemme, det høres teit ut, men jeg vil være en del av det, men jeg kan ikke, for det er jo deres humor, de begynte r jeg ble med dem. Jeg kan ikke være sammen med dem.. Jeg trekker meg tilbake, og er alene istedenfor. Noen som har noen tips, og hvor jeg kan få andre venner? Jeg går på dans, men det føles ikke riktig å snakke med dem, dessuten er de litt yngre..
Anonym
0
22.03.2016 23:13:40
Hvis du går I foreksempel 6. Er det lit forent for andre venner jeg Hade det på same mote Også med de dyrenavn tingene . Prøv og ikke snak so mye det skaper oppmerksomhet nor du først snaker. Du har to valg 1. Studer dem og prøv og vere som dem ver lit una ,men merke nok til at du kan henge med. 2. Prøv og fin noen andre som er lit utafor.
Dejavu
1
17.12.2015 00:03:39
Det var akkuratt som om jeg skrev det med mine egene ord. Jeg hadde slike venner, jeg har ikke lik humor som dem. For å være ærlig forstår jeg meg ikke på dyre greia, jeg bare lo med. Men, nå har vi bytta skole. Jeg har venner, men ikke mange på skolen. Nå er vi rundt jule tider, alle for gaver, hva med meg? gruer meg litt,kunne ønske jeg passet litt bedre inn.
Føler med deg
1
12.12.2015 00:37:01
Forstår akkurat hvordan du har det!
Anonym
10
29.05.2015 20:08:47
Jeg er alene hver helg, hver måneder i et år. Det er absolutt INGEN som spørr meg om jeg blir med å finne på noe. Siste gangen det var, var i juli 2014. Jeg hører stadig på skolen min at "vennene" mine planlegger overnatting hos hverandre, men de inkluderer ikke meg... Jeg har/blir baksnakket stadig, hver dag på vei til skolen/hjem fra skolen blir jeg baksnakket. Jeg vet ikke hva som er galt med meg, eller hva folk tror om meg. Jeg vet bare ikke hva som kommer til å skje fremover heller, fordi jeg er bare alene. Jeg får vite også at vennene mine har en gruppe chat på kik uten meg, hvor de planlegger overnattinger og byturer sammen. Jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre fordi å skaffe venner er noe jeg er dårlig til. Skulle gjerne likt å fått en kjæreste, men tror neppe det skjer fordi jeg ser ut som et høl, men her mitt sosiale liv :)
Anonym
0
22.03.2016 23:24:12
Hade det på same måte. Jeg bytta skole,
Jente 14
3
29.11.2015 00:27:44
Dette skjer i min jente gjeng også, men ikke med meg. De andre jentene har lagd en kik gruppe uten en av jentene (jeg er også med i gruppen). Når jeg spør om vi skal adde henne får jeg frekke mld tilbake... Jeg føler meg utrolig slem og prøver å fikse på det, men jeg er redd for at hvis jeg sier noe stort mer så mister jeg alle vennene mine.
...
3
18.09.2015 14:21:19
u not alone
Gi håp til framtid
37
04.05.2015 20:21:01
Kjære gode mennesker jeg håper dere tar deg tid til og lese det jeg har og skrive Jeg skal fortelle dere noe om mitt liv, med en følelse av urettferdighet. Alt startet i overgangen fra barneskolen til ungdomsskole. Jeg hadde ikke mange venner på ungdomsskole og ble bare mer og mer skjult bak dataskjermen på grunn av at jeg ble mobbet ofte og følte meg ofte nedtrykt av andre og sett ned på. Jeg tok andre valg enn hva de aller fleste andre gjorde på den tiden som og ikke dra på fester, røyke og sånn sett hva de populære folkene gjorde. I ungdomsskole tiden min ble fylt med mobbing og gradvis mindre og mindre venner. Da jeg starta på videregående 2 årlig satt jeg igjen med ingen venner etter ungdomsskole, det hva heldigvis ikke mobbing på videregående, men fortsatt ikke noe venner, jeg ble med tiden mer og mer knyttet til dataen og fokus på utdanning. Selv da jeg kom meg inn til arbeidslivet sitter jeg ikke igjen med noen venner og være sammen med på fritiden Eneste som endte opp med etter mye mobbing og uthenging er ingen venner men heldigvis en god karriere i jobben. Pr dags dato har jeg ingen venner og finne på ting sammen med. Eneste jeg har vært sånn sett heldig med er og hatt 2 samboere i løpet av tiden selv om det siste ikke hva bra, jeg skal komme nærmere innpå. På bakgrunn at jeg ikke hadde noe venner ble jeg veldig knyttet til den personen jeg hva sammen med. Sist gang jeg hadde samboer er for 2 år siden, jeg ofret alt og ga alt i dette forholdet som alt annet, men jeg ble manipulert og lurt igjennom forholdet, etter en periode ble det slutt og jeg dro til oppdrag i utlandet uten å avgjøre hva som skulle skje med huset. Etter en stund ble det besluttet og at jeg skulle bli kjøpt opp av tidligere samboer men prisantydningen hva lav slik at jeg ble sittende med restgjeld og oppussings gjeld til en stor sum. Pr dags dato bor jeg alene men eier ingen ting, jeg sitter alene uten venner, uten noen og dele eller tørr og dele hva jeg har opplevd og hvilken situasjon jeg sitter i dag. Jeg sitter ulykkelig uten venner og være med, jeg har kun jobb. Jeg har ingen mulighet og skape egen framtid med den gjelden jeg sitter igjen med. Det og sitte ensom vær dag opptil 6 uker i strekk er tungt. Heldigvis har jeg en jobb med mulighet og være sosial. Jeg sitter med tanker hvor tok jeg disse valgene, hvorfor hva jeg så naiv og dum, hvor lenge klare jeg og leve slikt uten noe. Eneste som har gitt meg glede er at jeg har i løpet av min leve alder fra ung til nå vært i mange situasjoner og reddet andre mennesker og hjulpet de med psykisk, fysisk skader eller problemer samt til og med folk som har vært døden nær. Dette er alt ifra personen med selvmord tanker, selvskading, enkelt personer som har ligget bevistløs ute i kulden grunnet høyt inntak av alkohol, kjøre hjem personer som hva fortvilt og redd for å bli voldtatt, personer som har falt og blitt bevistløs og svelget tungen. Dette er noen av veldig mange situasjoner jeg har hjulpet folk som har vært i nød, men har ikke fått så mye som en takk for dette eller venner. Jeg sitter og spør meg selv hvorfor er verden så urettferdig mot meg når jeg vil så godt mot andre mennesker rundt meg til og med de jeg ikke kjenner. Denne teksten skriver jeg for og håpe det er noen som kan hjelpe meg eller det jeg liker best evt hjelpe andre. Til dere som er yngre enn meg, håper jeg virkelig det vil ordne seg for dere. Håper dere reflektere rundt valgene deres, ta sjanser og prøv og strekk dere ut mot andre, selv om jeg vet det er utrolig vanskelig. Skulle gjerne ha gitt noen gode råd. Eneste jeg kan si er eneste som slukker litt av sorgen min er å hjelpe andre.
Anonym
2
22.03.2016 23:32:08
Jeg tok meg tid til og lese , og jeg vil bare si at du har en rørene historie. Det er folk som deg vi trenger I samfunnet . Fra en som seter pris på alle
Gutt, 18
2
13.10.2015 22:31:13
Det føltes ut som om du beskrev livet mitt mens jeg leste denne teksten. Jeg er nettopp ferdig med videregående skole og har akkurat begynt i det jeg vil kalle en start på en potensiell sterk karriere, men som du selv skrev det, så føler jeg ett stort tomrom inne i brystet, og det kan gjøre så vondt noen ganger, vet ikke hva jeg skal gjøre for å snu denne voksende onde massen som vokser og vokser med tiden... Noen andre som føler noe lignende? (red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Hvorfor ikke?
2
18.08.2015 16:40:08
Skaff deg en hund! Utrolig hvor mye selskap det er i en sånn en.
Trønderdama
2
10.10.2015 20:07:49
Hvorfor ikke bli venner med noen gjennom det her forum.Virker som mange har ting til felles.. Selv kan jeg være ensom innimellom.. Savner en god venninne/venn å stole på å flire med.
tøffe toget
5
22.04.2015 20:26:55
Jeg er ofte alene. Hører alltid folk snaker om at dei skal til byen og sant, Men det går fint fordi jeg er optimist. He he
jeg følger meg tosom =))
1
22.04.2015 09:26:19
wake up that's life =),
light , jente 13 år
4
03.04.2015 15:56:28
Jeg er ofte alene fordi de andre forstår ikke at jeg har andre interesserter enn de men det går bra jeg har manga venner på nettet og så lenge jeg ikke kjeder meg så har jeg det bra er det noen jeg kan snakke med her ??
Anonym
0
22.03.2016 23:37:13
Jeg har en interesse for noe. Som de andre ikke fortid noe av. =/ five night at freddy's
fg
3
07.01.2015 20:13:53
bcv
Gutt 20
2
07.01.2015 20:10:11
Jeg er ganske aleine sjæl og har ikke vært ute med folk på ca 1 år. Sitter bare inne når jeg kommer hjem fra jobb og det som holder meg oppe er tanken på at man lever bare en gang og med døden blir smertene borte. Men ja som mange så er jeg ikke desperat for å finne nye venner med det første, jeg vil egentlig bare ha en partner som forstår. (red: DU kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
bkh
2
02.03.2015 04:27:36
lykke til. jeg håper at du finner noe bedre, langt før døden
swaganonymous
2
06.01.2015 01:06:14
Vennskap -> kjærlighet (fra en av partene) -> forakt (fra den andre parten) Ka skjer med verda?
lonely
2
28.12.2014 04:27:33
Hvordan får jeg gode venner sitter bare her å depper
Jente15
5
18.12.2014 19:21:27
skjønner hvordan dere har det..vis noen vil, Snap Maggiepusen,
Eg sitter hær uten mening
7
11.11.2014 21:43:03
Eg føler ingen ting, jeg skjønner ikke vits med noe. Eg er bare trist hele tiden, ingen venner, ikke hatt vennebesøk på mer enn to år, eg bare sitt hær og er bare trist vet ikke helt hvorfor. Det hadde kanskje hjelpa å snakke med noen men jeg vet heller ikke hva jeg skal si, men viss det er noen som vil snakke add meg på KIK eller Snap : thorsi98
Eg sitter hær uten mening
4
11.11.2014 21:44:26
Forresten eg er gutt viss nokon lurer
Kik: Kristianh00 snapchat:Severin2745
4
01.11.2014 20:46:07
Føler meg ensom, pga ej he så lyst på en jente å være glad i
Føler meg ensom
5
21.10.2014 21:01:58
Føler meg ensom og trist etter jeg slo opp med marius
Dustin jente
3
27.09.2014 20:38:41
Føler meg ensom etter jeg slo opp med Thomas
Stine
13
01.04.2013 20:26:32
God artikkel!

Spørsmål og svar

Jeg trenger noen å snakke med, men vet ikke hvem
Hei, og takk for at du skriver til oss Du sier at det er vanskelig å prate med noen, og at de du har forsøkt å prate med ikke har hatt tid til å ...
Jente, 14 er ensom og alene og har det ikke bra
Hei Selv om jeg må si at jeg blir veldig trist på dine vegne av å lese det du skriver, er jeg veldig glad for at du faktisk skriver!!! Slik jeg l...
Hvordan kan jeg komme meg over selvskading?
Hei Så bra at du prøver å slutte med selvskadingen.  -Du har forsøkt og greier det lenge, men opplever at det er en ekstra utfordring å holde u...
Sliter med lav selvtillit og selvskading. Er utvekslimgselev. 
Hei Det er bra at du tar kontakt nå, og at du vil forsøke å få hjelp, så det ikke får utvikle seg til et stort problem. Det kan være lurt å p...
Jeg er livredd for å kysse noen eller å ha sex
Hei Det er jo ganske vanlig å tenke på det å kysse første gangen og det å ha sex første gangen med litt "blandede følelser".  -Og så lenge d...
Bor 3 timer unna byen og foreldrene mine er alkoholiser eller på turnus på jobb
Hei Så fint du tar kontakt med Ung.no! Du skriver at du føler deg som et null og at du må klare deg  mye selv. Jeg forstår godt at du har det ...
Jeg har en tendens til å tenke negativt og har vansker med å ta kontakt med folk.
 Hei! Takk for at du tok kontakt med oss i Ung.no. Du forteller at du har en tendens til å tenke negativt. Du skriver videre at du har generelle ...
Jente, 18 år har ingen venner
Hei Så leit å høre at du har det sånn når du ikke har lyst til å ha det sånn! Det er dessverre vanskelig for meg å gi deg konkret hjelp her, ...
Savner å ha kjæreste og gode venner
Hei, og takk for at du skriver til oss Du beskriver godt om din hverdag på skolen og om savnet av å ha en kjæreste og av gode venner som inkluderer...
Jente, 16, føler seg utenfor vennegjengen
Hei Så flott at du skriver til ung.no, takk for at du deler med oss! Jeg skjønner godt at du ikke ønsker at ting skal bli sånn som det var tidli...
Mobbing, piracetam
Hei Du forteller at de andre sier du er dum.  -Det høres jo ikke noe særlig lurt ut å si slik til folk.  Kanskje går det an å si at du føler ...
Angrer på alle de tingene jeg ikke gjorde
Hei Du har noen utfordringer med å ikke helt tørre.  Dette hemmer deg og nå har du fått kjent på en litt større konsekvens, når du var litt f...
Har en sterk sjalusi/sinne
Hei Disse følelsene som kommer, høres jo ut til å være ganske slitsomme og også kanskje ødeleggende for både deg selv, og for forholdet.  Sæ...
Foreldrene mine er veldig negative mot meg, og slår seg alltid sammen
Hei Når foreldre blir bekymret kan det ofte bli litt ugreit.  Det høres ut som det nettopp er litt bekymret for deg.  Det er jo ikke så heldig at...
Jente, 16 synes livet er slitsomt
Hei Så fint at du skriver til oss i ung.no! Og så flott at du så godt klarer å sette ord på det som er vanskelig!! Jeg må begynne med å si...
Trives ikke på skolen langt hjemmefra
Hei Jeg forstår at du ikke greier å finne en god trivsel med din hybeltilværelse langt hjemmefra.  For meg høres det ut som det aller mest er bo...
Jente, 14, trives ikke på skolen
Hei Så leit å høre at sivile trives og ikke har noen venner på skolen! Da er det lite motiverende å møte opp hver dag! Har du forsøkt å snakk...
Jente, 14 føler seg alene på skolen
Hei Flott at du skriver til ung.no! Og at du sier ifra når du ikke har det bra i situasjonen din.Du skriver ikke så mye om hvor lenge du har hatt d...
Jente, 13, blir mobbet på skolen
Hei Jeg kjenner jeg blir så lei meg når jeg leser det du skriver. Jeg synes det er flott at du skriver til ung.no. Jeg håper at dette har åpnet f...
Jente, 13, er mye alene
Hei Takk for brevet ditt! Jeg må si jeg blir veldig glad når jeg hører at du ikke ønsker å ta livet ditt, men samtidig veldig leit at du ikke ...
Se alle