hjerte varme venner♥: Ja,jeg har slengt dritt til vennene mine på nettet. Og jeg har forsatt dårlig samvittighet. ... Les innlegg

Kommentaren

Spørsmål om verneplikt?
Spørsmål om verneplikt?

Emner

Hvordan være en god venn?

Venner (colourbox.com)

Det kan hende du ser at en av vennene dine har det vanskelig uten at han eller hun har fortalt noe. Eller det kan hende en venn har betrodd seg til deg og bedt deg om ikke å fortelle det til noen. Slike situasjoner er ikke så enkle. Her har du seks gode råd!

Offentlig og kvalitetssikret

1. Vær oppmerksom når venner forandrer seg

Det kan være at en venn eller venninne plutselig oppfører seg annerledes enn han eller hun pleier. Kanskje vennen din ikke vil være med på de samme tingene som tidligere? Eller at venninnen din plutselig blir mindre interessert i og mindre til stede på skolen? Eller det kan ha skjedd noe spesielt som gjør at vennen din blir redd eller trist.

 

2. Bry deg

Hvis du ser at noen har det vanskelig, kan du være til god hjelp bare ved å bry deg. Du kan for eksempel spørre hvordan han eller hun har det, og spørre om det er noe du kan gjøre for dem. Kanskje vennen din ikke vil si noe, men det kan uansett være godt å høre at du er der hvis det trengs.

Når kjærlighetssorgen ikke går over

De fleste unge har kjent på følelser som kjærlighetssorg, ensomhet, utilstrekkelighet, og manglende selvtillit eller selvfølelse. Det er helt normalt, og for de fleste går disse følelsene over av seg selv.

 

3. Spør andre om hjelp

Hvis du har en venn som har vært trist på grunn av kjærlighetssorg i flere måneder, og ikke klarer å fungere normalt igjen, kan det være en god idé å snakke med noen som vet hva som skal til for å komme videre. For eksempel en voksen dere har tillit til. Det kan være en forelder, en lærer, rådgiver på skolen, eller helsesøster. Dere kan også stille spørsmål til fagpersonene på www.klara-klok.no eller vår spørreside på ung.no: ung.no/oss. Vi vil svare innen noen dager. Du kan også ringe Røde kors hjelpetelefon for barn og unge. De kan gi deg tips om hvordan du skal gå videre. Tlf: 800 333 21.

Hva kan du gjøre?

Det er ikke alle som ser at de kan trenge hjelp for å komme seg gjennom problemene. Derfor er det viktig at du som venn bryr deg. Du kan for eksempel spørre "Hvordan har du det egentlig? Hvordan går det med deg? Du har vært nedfor veldig lenge nå. Kanskje du burde snakke med helsesøster eller noe? Jeg kan godt bli med deg."

Det hjelper å snakke

Alle har det vanskelig med tanker og følelser i perioder. Noen ganger føles det ekstra ille, og for noen går ikke disse følelsene og tankene over av seg selv. Det er helt vanlig å ha det slik iblant. Hver femte ungdom opplever dette en eller annen gang, og ofte hjelper det å snakke om det.

 

4. Du trenger ikke være terapeut

Mange ungdommer tar veldig mye ansvar for venner som har det vanskelig. Det er bra å bry seg, men hvis du blir betrodd alvorlige problemer er det viktig at du snakker med en voksen du har tillit til. Hvis en byrde er for tung for vennen din å bære alene, så er den for tung for deg også. Husk at venner skal støtte og lytte – ikke behandle

Du er ikke alene om ansvaret

Det går an å be om hjelp på vegne av en venn, og det går an å gjøre det anonymt. Ta kontakt med helsesøster, rådgiver på skolen eller en helsestasjon for ungdom dersom du er bekymret. Disse har taushetsplikt.

Men du kan være en god venn! Vær en støtte for den du ønsker å hjelpe, vær tillitsfull, lytt og fortell hvor man kan få hjelp. Tilby deg gjerne å følge vennen din til helsesøster eller til legen.

 

5. Tør å spørre!

Mange vegrer seg for å spørre fordi de er redde for å gjøre ting verre. Det er mye bedre å spørre enn å late som ingen ting.

Hvis du kjenner noen som du vet har opplevd noe vondt eller har det vanskelig, er det aller best å spørre dem og vise at du bryr deg.

Hva kan du si?

Si for eksempel: Jeg vil at du skal vite at jeg gjerne hører på deg hvis du vil snakke. Vi kan godt gå en tur i kveld (vær konkret og tilgjengelig).

 

6. Tenk på hva du ville ha likt

Tenk etter hvordan du følte det da du var ordentlig nedfor sist. Kjenn på følelsen. Hva ville du at de rundt deg skulle gjort da? Det er sjelden man trenger råd i slike situasjoner. Hvis man vil ha råd, ber man om det. Det de aller fleste trenger er at du lytter. At du spør. Og at du forsøker å forstå.

  • Vent med å fortelle om dine egne erfaringer og opplevelser – la vennen din fortelle.
  • Ofte kan en samtale være nok.
  • Hvis det ikke er nok, kan du tilby deg å følge vennen din til helsesøster eller til legen.

 

Kilde: Helsedirektoratet


Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
en person
0
15.04.2015 14:24:17
Den gamle bestevennen min er ofte alene og trist! Jeg prøver ofte å få hun med men jeg føler hun ikke "gidder" å prøve å bli med i gjengen min på seks stykker... det ender opp sånn at hun går med "dramaquinsene" som ikke er bra for henne. Hun oppfører seg også veldig survete i blant og jeg prøver hardt men hun vil bare ikke. Det ender opp med at jeg ikke gidder å ta hun med og at hun er SYYKT trist..
Camilla
2
04.03.2015 21:04:26
Eg har en venn som heter Line. Foreldre hennes er skilt og eg tror hun har det litt vanskelig. Av og til kan hun vere litt frekk. 《En gang gjekk hun bort til huska og så ned igjen bakken og var lei seg. Eg gjekk bort til hun og spurte om det var noe. Men det eg fikk til svar var er det noe da? Eg viste Ikkje kva eg skulle sei. Men så dat det ut av meg ett nei. Det angrer eg veldig på! !》
Ada
1
22.01.2015 00:43:50
jeg har hatt noen svært dårlige venner som behandlet meg veldig tårespekt løst og dårlig og hun ene var så innpå sliten og masetete at jeg ikke orket være venner med henne lenger og har brutt kontakten med henne. Hun sa da at hun hatet meg og ville dø,men det er noen år siden og jeg vet hun lever enda for en annen person jeg kjenner så henne tilfeldig. Jeg er kun venner med folk jeg stoler på og jeg har ei venninne som er på min fars a,det og vi er gode venner og har god kontakt også har jeg ei god venninne litt yngre enn meg,men p.g.a at jeg tror jeg har asbergers syndrom fungerer jeg veldig dårlig sosialt og derfor har jeg bare 3 nære venner. Hun på min fars alder og hun som er yngre enn meg også kjæresten hennes.
J15
2
17.10.2014 15:48:24
Noen som vil snakke?❤️
Jente 12
1
09.09.2014 16:03:50
Har mange venner men jeg har hørt at mange av dem har baksnakkelser meg
Hei
2
11.12.2014 19:57:48
Da tenker jeg ikke at de er ekte venner, men før du tror på hva andre sier burde du spørre dem selv :) Hadde vært dumt hvis det ikke stemte og at du mistet en god venn.
elisabeth
2
02.09.2014 19:58:31
Jeg har det sån ikke noen venner
Maya
1
27.08.2014 12:31:37
har en bestevenn men avogtil føles det som eg ikkje har den første gangen eg følte det var det fordi ho ringte meg på Face time men ho brydde seg ikkje om det ho berre snakka med ho som var på besøk isteden for å berre lavere å ringt å så sendte eg masse meldinga Å da sa ho at eg Masa det var meir som skjedde då å den andre gangen var det fordi ho sa at ho ikke hørte kva eg sa å det var jo på grunn av at ho berre dreiv å sang nor eg snakka å så fekk ho mora si til å lage regla på kor tid eg å bestevennen min kunne snakke i lag å det likte eg ikkje fordi eg ville ikkje ha nokon regla på det å so etter den gangen var det på Danseforestiling då sa ho at ho skulle vere med meg men då virka det berre som ho var med nokon andre å så må ho alltid heim klokka 8 nor ho er hos meg å nor ho er hos alle andre får Ho ver til halv 9 å ho spør nesten aldri meg om eg kan overnate hos ho å så spurte eg ho om det var fordi ho ikkje ville det å så sa ho at ho ville at eg skulle overnatte men den dagen ho sa det spurte ho en i klassen om ho kunne overnatte Å Det virka faktisk som ho ikkje vil det egentlig å so på en leir så var vi der men då snakka ho berre med dei andre å så spurte eg kass sang ho hørte på å då svarte ho ikkje å så var vi på Stranda det var også på leir å då hadde ho med seg både blad og mobil å det såg faktisk ut som at ho hadde tenkt å berre ver aleine der å så snakka ho ikkje med meg i det heile tat då å en periode føltes det som ho ikkje brydde seg om Meg det var då ho var på ferie men den første veka ho var på ferie var eg og på ferie men ho var ei veke lenger men så nor ho kom heim igjen Var det bra igjen for då kom ho Til meg å spurte om eg ville gå tur med ho å då gjekk vi tur å då var det gøy men nokon daga etter på kom eg på besøk til ho men vi krangla ikkje elle noko då men då såg vi berre på tv nesten men etter ho kom heim frå ferien har vi vert gode bestevenna igjen å så skjønte ho endeleg at eg blei lei meg nor ho aldri spurte om å vere med med så då spurte ho meg på søndag❤️
PositronWildhawk
1
13.08.2014 14:04:47
Du blir behandla sånn helt uten grunn liksom?
PositronWildhawk
0
13.08.2014 14:05:41
Oops, skrev det på feil sted XD
hanna
1
28.07.2014 22:20:40
hei jeg mener det å være en god venn mot din venn er å kunne stole. Husk det er best å kunne være venn med en du vet du kan stole på. Man kan ikke stole på alle. Men man vet selv hvem som er den rette. her er noen punkter over å være en god venn. - kunne stole - ikke spre rykter om din venn - kunne være engasjert - kunne være der for deg, når du har problemer med noe spesielt depresjoner eller trist - ikke være sjalu - kunne være ærlig- ærlighet er svært viktig - ikke baksnakke
Jeg vil bare dø. Hvorfor må det være så vanskelig
7
22.01.2014 22:04:04
Jeg har bare to skikkelige venner. De er den eneste grunnen til at jeg ikke er død enda. Huset mitt er fylt av krangling, hat, forskjellsbehandling og masse MASSE annet. Moren min HATER meg, og hver gang jeg kommer inn i rommet hun er i blir hun DRITSUR som om hun ikke vil ha meg der. I går kveld kom jeg inn på kjøkkenet, mens mamma var der. Hun ble DRITSUR med en gang og kalte meg frekk og slem. Jeg ble så frustrert og sint at jeg begynte å gråte og gikk inn på rommet. Pappa kom inn og spurte hva som skjedde. Så snakket han med mamma en stund. SÅ KOM SELVFØLGELIG broren min inn og begynte å snakke dritt om meg. Jeg gikk ut av rommet mitt å ble så sur på ham fordi han snakket dritt om meg bak min rygg. Så snakket de ENDA mer dritt om meg helt til jeg begynte å gråte. Da begynte moren min og broren min å si "å slutt å late som om du gråter, alle ser at det er krokodille tårer" så jeg sitter nå å gråter så puta blir klissvåt. Det er så vidt at jeg ikke har hoppet ut av vinduet å frosset ihjel enda. HJEEEELP MEEEEG (red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
PositronWildhawk
0
13.08.2014 14:06:16
Du blir behandla sånn helt uten grunn liksom?
lillen12
0
24.09.2013 14:08:49
ok, du er støttende D.
D
1
24.09.2013 14:07:53
lillen12 det du burde gjøre er å spørre vennina de om det er sant. Hvis det er sant så slår du opp med han gutten. Også burde du ta en prat med vennen din.
LIV
0
24.09.2013 14:04:30
Har en venn som ble kjæreste med min kjæreste. Hun fant ut det når jeg sa det på en overnatting og begge to lo så det trilla tårer :-)!!!!!
lillen12
0
24.09.2013 14:01:20
Jeg har en bestevenn som ble kjæreste i smug med min kjæreste. Hva skal jeg gjøre.
venneløs
2
31.05.2013 00:35:25
Jeg har venner, men jeg stoler ikke på dem, siden den tiden jeg faktisk trengte dem siden jeg hadde det vanskelig, kalte de meg bare bortskjemt og ga meg ikke noe støtte. Selv om de er uenige i hva jeg gjør så kunne de jo ha vært litt mer vennlige mot meg og prøve å hjelpe meg isteden for å kalle meg for idiot og slikt. Vi er fortsatt venner, men jeg har mistet respekten for dem, så neste gang jeg har det tøft, så kommer jeg til å dra til en psykolog før jeg i det hele snakker med dem om det. Hadde de vært ordentlige venner, så hadde de vært der for meg, UANSETT!!!
Mio
6
13.01.2013 00:33:16
Ha noen som trøster deg
Dritt unge
2
13.01.2013 00:26:30
En i klassen vil drepe meg vi var venner jeg ble populær og han ble nerd
Fuck
1
08.10.2014 19:54:02
Sikker på at du er populær? På den jævla måten du snakker dritt om ham og kaller ham nerd, så skjønner jeg godt at han er sur.
i know right
5
28.04.2012 14:38:27
i know right, ikke alle er til og stole på
Boddy
6
22.04.2012 22:49:22
Hvis du er en god venn. Har du et gode råd til en venn han /hun
Safira
11
17.03.2012 19:58:15
En god venn er rett og slett en du kan fortelle alt. Som meg og venninna mi. Istad kom hun rett bort til meg for å fortelle meg at hunden hennes kanskje skal bli avlivet. Jeg ble skikkelig lei meg, men glad for at hun turte å si det til meg. Så vi satt der og gråt, uten noe om og men. Det har man bestevenninner til. Vi har kun kjent hverandre i tre år, men jeg er superglad i henne, og hun betyr alt for meg. Det er rett og slett sunt å ha en god venn. Slik er det.
Thia
8
31.01.2012 17:38:25
Jeg har et problem ; Jeg og kjæresten min skulle på kio i går , da sa han at han ikke kunne fordi han skulle gjøre lekser , men jeg visste han hadde gjort leksene for hele uka , så sa han at han ikke hadde bestilt biletter heller . Så jeg dro på kinoen med en vennine . Da så jeg han kysse ei annen jente som var bestevennen min , hun vet ikke om at jeg så det , Er jeg en dårlig venn hvis jeg ikke sier noe , eller er det hun som er en dårlig venn ?
Stakkars deg...
2
08.10.2014 19:54:55
Det der er en dårlig venninne i ett nøtteskall
Amanda
6
16.06.2011 12:48:12
Hei, jeg har en venn som skal flytte, hun vil ikke men moren sier at de skal. Hun er min aller bestevenn. Og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for at moren skal skifte mening. Vi har en stor drøm sammen, og jeg vil ikke at hun skal flytte hun vil heller ikke. Jeg håper du svarer meg tilbake, og sier hva jeg skal gjøre, sånn at moren hennes skifter mening....!
David
3
26.09.2010 21:11:42
Hei, jeg er en gutt på 19 år, og den eneste problemet har jeg er at ingen jente liker meg, kanskje det tror jeg, men hadde aldri kjæreste og føler meg veldig ensomt, selfølegelig er jeg en invandrere og bodde i Norge nesten 2 år. Mvh
Erik
4
15.09.2010 18:47:14
En god venn er en person som forstår deg. De re der for deg når du trenger dem i gode og onde dager. En venn er noen du kan stole på. De bryr seg om deg, tar hensyn, tenker på deg og hjelper deg. SDnakker om det du synes er vanskelig å snakke om.
fake or true?
2
30.01.2010 22:17:00
om du bygger et vennskp på løyn ( om penger, familie, venner, beskjentskaper osv), en fake personelighet - som gjør at du og "veninnen" din passer prfekt sammen, - så er det egentlig den fake prsoneligheten din og hun andre jenta som passewr sammen. er dere beste venner da???
Venn
4
29.01.2010 23:14:42
En god venn ler nesten alltid av vitsene dine, han/hun støtter deg hvis du er trist. En god venn vil godta deg for den du er og har lyst å være med deg.
B
4
13.01.2010 09:30:42
det er ikkje alle så liker vennene sine:( det er jo noen som ikkke har gode venner..
friend
5
12.01.2010 19:44:00
the best accesory a girl can have is her best friend
Christina
1
12.01.2010 18:30:00
hei! jeg er ei jente på 19 år og jeg lurer bare helt konkret på hva jeg skal gå for å bli politi. Jeg har gått 1 og 2 året design og håndtverk og frisør, så gikk jeg 3 året almenn påbygg, mn hoppa av. Er det sånn da at jeg trenger kun å gå det almennpåbyggåret ferdig, også søke på høyskolen?... visste ikke hvor på siden jeg slulle sende inn dette spm=) (red: Du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
jeg
5
11.01.2010 16:43:00
mine venner kan ikke erstates i det hele tatt vist du føler det sånn så har du skikkelige venner :)
friends are best 4 ever
3
03.12.2009 20:03:48
en venn er en som støtter deg i gode og onde dager og uanset hva som skjer så har dere vært venner og forblir venner for altid. jeg hadde en venn som jeg fortalte alt til og hun fortalte alt til meg det var ikke noe hemmeligheter som jeg eller hun ikke viste om. til slutt ødela hun min iphon og ble pluttselig uvenn og gadd ikke å snakke til meg bare for å slippe og betale for reparasjon. og moren hennes ringte neste dag og begynte og skjefte og snakke stygt. etter sommerferien hadde hun ingen venner hun trodde hun kunne henge med noen andre og presse seg inn, men ingenting skjedde for hun hadde ingen venner og nå vil hun bli venn med meg. det var alt :)
6
01.12.2009 16:25:24
venner er alt!!! venner støtter hverandre:)
anonym
3
08.10.2009 19:28:00
Bjarne en god venn trenger ikke røyke hasj. jeg vil alderi hvære venn med en nærkoman. en god ven skal man stole på og hvære mye samen med. det er det som er en god venn
Per
1
20.04.2009 12:53:01
Chill.... Btw:Avsnitt e ikkje til og forakta.
naitsirk elo
1
19.03.2009 09:54:12
ddo er min beste venn >P
meg
3
27.11.2008 15:49:57
Hvis du ikke har mange venner så burde du røyke.VI røykere støter alle andere som røyker
Olee
4
24.04.2013 17:10:16
Man burde ikke røyke bare for å få venner! En venn skal godta deg for den du er, og du skal ikke forandre deg selv. En venn skal like deg for den du er! Og dessuten er ikke røyking bra i det hele tatt. Det er mange andre måter å få seg venner på. En venn støtter deg, selv om du røyker eller ikke. Det har ingen betydning om man røyker eller ikke.
anonym
0
05.04.2014 16:47:28
Jeg ble kjent med ei jente første året vi skulle gå på videregående, og vi har vært venner i 6 år. Men etter å ho fikk seg ny kjæreste, forandra ho seg totalt. Ho inviterte meg ned til seg, spurte om vi 3 skulle se en film, men etter en stund gikk ho og kjæresten inn på rommet og prata og vet ikke hva annet de gjorde, men jeg ble i grunnen veldig sur og frustrert, og etter det slutta jeg å gå ned til ho... Ho bodde i en leilighet under en annen venninne av meg, og det virket som ho var veldig sjalu på meg, fordi jeg var mer sammen med venninna mi enn med ho... Men jeg sa at " du er mer opptatt av kjæresten din og bryr deg ikke om meg så lenge han er her... Siden har det vært mye mas fra ho om jeg kommer ned en tur, noe jeg har sagt nei til.. Ho ber på sine knær, men jeg står på mitt, og sier ikke mer.. Det har vært mye krangling mellom oss når det gjelder dette, men det gikk så langt at jeg kutta ho helt ut, blokka ho på face og mobilen min, og jeg er så glad for at jeg ikke har en falsk person i livet mitt som ødelegger mer for meg... Så da har jeg holdt meg oppe hos ho som faktisk er bestevenninna mi ! Vi gjør ikke mye, men så lenge vi er sammen har jeg det bare helt topp ! Vi prater om ting, koser oss og gjør ting sammen :) Jeg ble kjent med ho for 12 år siden, ho er ambulanse-arbeider, og er 13 år eldre enn meg, men det er ikke hvor lenge du har kjent dem du har blitt venner med, det er det personen er som virkelig teller ! Ho har en liten gutt på 1 1/2 år, og jeg er så stolt av å være filletante til han :) Ho er 36, jeg er 23, men vi har vært der for hverandre i tykt og tynt, og uten ho, hadde livet mitt som er så bra nå ikke vært noenting om jeg hadde mistet ho... Så jeg sier det..., beste venner er bedre hvis du vet hvem som er ekte, og de du vet er falske, HOLD DEG LANGT UNNA DEM !!!!
yu
8
15.09.2010 18:58:52
uenig med deg
tull
5
23.07.2008 23:45:10
det er faen meg ikke lett å være en god venn hvis vennen din gir faen i hva du gjør og hvor mye du prøver.....
kua
2
15.07.2008 21:14:03
venner er alt
Jente13
4
22.05.2008 13:42:48
En venn er en som bryr seg, en som ar vare på ALLE vennene sine uansett hvem og hvordan de er
lille trille
5
31.01.2008 09:44:59
en god venn er en som en kan stole på og som du er glad i ...
emma og emma xD
1
21.11.2007 10:35:16
vi er tøffe (Y)
Bjarne
2
08.11.2007 12:43:25
En god venn røyker hasj!
en venn
9
21.10.2007 19:26:35
en god venn er en som støtter deg og bryr seg uansett hvilken situasjon og hva som skjer selv om du har eller gjør feil og mangler..En god venn er en som er der når du trenger det.en god venn er en som trøster deg og er der for deg en god venn er ærlig og svikter ikke og en god venn kan du komme på besøk eller overnatting til.en god venn mister du ikke kontakt med og heller ikke bånd og tilhørighet,en god venn behandler deg ikke kaldt og kjølig .en god venn er en du kan gi klemmer og få klemmer.En god venn hjelper deg.en god venn gleder deg og holder deg ikke utenfor.en god venn straffer deg ikke en god venn stiller opp.en god venn tar seg tid og viser sin kjærlighet en god venn gir omsorg ,en god venn forstår og prøver og løse konflikter på en grei måte.en god venn holder deg i hånden når du må føle pg henge m og trenger det eller krysse vei.en god venn gir deg tillit og trygghet for den du er.og er deg nær og kjær.en god venn forstår deg og din savn en god venn forstår dine problemer eller funskjsjonshemmninger.og sykdom..en god venn er der når du har d bra og er glad og for se deg og kjenne deg og le mdeg og dele sorger og smerte men en god venn holder din hånd og knytterbånd en god venn kommer på sykebesøk om du er syk en god venn aviser ikke selv om du kan bli sint og sur og ha egne meninger og tåler det og en god venn sårer ikke hele tiden en god venn kaller ikke deg vonde ting eller slenge drit.men er snill og grei og ikke lar alt gå utover deg.en god venn kan gi råd og feile men er ærlig nok og si ifra dersom en må sifra eller og unngår og såre og ta en prat om det eller en spansk en hvis d er dumme feil som blir store hvis du ikke har helse men er ærlig på en grei måte men ikke og lyge fasten god venn holder på dine private ting en god venn kan holde på hemmelighet en god venn ikke sier noe videre.......en venn som ikke må ha ting for alt er greit en venn gir tilbake sin omsorg.en venn har hjertevarme.og skjønner når du føler deg ensom.dette er hva jeg kaller en god venn......
Lilo
1
04.07.2014 19:18:27
Sykt vanskelig å finne en god venn da..hvis alt dette er det som skal til for at en person skal ansees som ''en god venn''..har møtt mange folk i løpet av livet mitt, og enten har de sviktet meg eller så mister jeg kontakten med dem og de går å finner seg noen andre å være med.. nei, jeg har fått nok! har mere nok med å klare meg selv og først og fremst fulføre studiene mine..

Spørsmål og svar

Jeg vil få et bedre forhold til familie og venner.
Hei gutt, 20 år. Takk for at du skriver til oss.Jeg forstår at du har det vanskelig. Det høres ut som at du gjennom å røyke marihuana endret deg i de...
Hva skal jeg søke på VGS?
Hei og takk for spørsmål!  Det er mange fine tanker og refleksjoner du gjør deg rundt dette med sannhet, og tørre å si hva man mener direkte. Jeg har...
Savner å ha kjæreste og gode venner
Hei, og takk for at du skriver til oss Du beskriver godt om din hverdag på skolen og om savnet av å ha en kjæreste og av gode venner som inkluderer de...
Jente, 17, ser ikke lenger vitsen med livet
Hei Takk for et langt og ærlig brev! Det høres ut som at du har det vondt! På mange måter egentlig. Jeg må si at jeg synes det er litt betryggende å ...
Har Asperger og tenker på hvordan jeg skal få kjæreste
Hei, og takk for at du skriver til oss Det er bra at du tar opp det du er opptatt av og ber om råd.  Det å lære seg hvordan man skal være sammen med ...
Ho er veldig lei seg og griner og sånt.
Hei! Jeg tror at det beste du kan gjøre for denne jenta, er å være hyggelig mot henne. Si "hei", slå av en prat hvis/når det passer, og vise at du...
Jeg føler at jeg trenger oppmerksomhet fra andre.
Kjære deg! Jeg tror ikke noe feiler deg annet enn et helt vanlig behov for å bli sett og få omsorg. Alle har behov for det, og når du nå har det s...
Jente, 13 år, føler seg ensom
Hei Flott at du skriver til ung.no!Det er ikke så lett å føle seg så ensom og alene, og uten venner! Men mange synes faktisk at det kan være ok å beg...
Hva kan jeg si for å hjelpe en venn som strever med selvskading?
Hei Takk for at du stiller oss spørsmål.Du skriver at du er litt bekymret for ei jente du har blitt kjent med som strever med selvskading. Det er bra...
Har ingen venner lengre
Hei!   Selv om det kan være ting som irriterer oss med vennene våre, så må vi ta vare på dem. Det er ikke gøy å ikke ha venner. Kanskje er det ting ...
Forelsket i kompis
Hei gutt 15 år Du er ikke alene om å plutselig få sterke følelser for noen du kjenner godt. Dette kan være både fantastisk men også fryktelig skummel...
Gutt, 17, er ensom
Hei Det er leit å høre at du ikke har det så bra og føler deg ensom! Det er ingen god følelse!!! Flott å lese at du fortsatt tar kontakt med andre og...
Hvordan kan jeg snakke med venninnen som har depresjon? 
Hei! Venninnen din er nok glad bare for det at du lytter til henne! Det er jo en grunn til at hun velger å snakke med deg om det. De som sliter med s...
Tips for motivasjon og å bli kjent med andre?
Hei Å få venner, kan jo være ganske vanskelig.  Mange flere enn du strever med det.  At mange kan føle seg litt ensomme på ungdomsskolen, er ikke uva...
Jeg har venner som har det vondt, og jeg føler jeg ikke strekker til.
Hei Det høres ut som vennene dine har det vondt, så jeg skjønner at du er veldig bekymret nå. Det er tungt å se at gode venner sliter, og det gir oss...
Hvordan få venner?
Hei Det med venner kan være litt vanskelig. For at de andre skal oppdage deg, må du kanskje være litt mer aktiv og ta litt kontakt med andre som du k...
Jente, 16 skal begynne på videregående og vet ikke hvordan hun skal gjøre det
Hei Så flott at du skriver til oss i ung.no.Jeg skjønner godt at du gruer deg litt, og er usikker på hvordan det kommer til å bli når du begynner på ...
Trenger tips om hvordan jeg kan sosialisere meg. 
Hei Takk for at du stiller oss spørsmål. Du skriver at du har ADD, og at du strever med å være sosial og ønsker råd om hva du kan gjøre. Jeg synes de...
Jeg er ofte usikker på hva jeg skal si og gjøre på skolen.
Hei Jeg har lest det du har skrevet og jeg tenker at du har mye selvinnsikt og mye kloke tanker om hva som virker.  Det at du føler at det er en lite...
Jeg vil ha tilbake pappa og jeg vil ha bedre venner og ikke falske..
Hei! Hvis folk kaller deg rar og irriterende så må du jo spørre dem om hvorfor. Det er ikke greit at folk sier slike ting om/til deg, men du må jo vi...
Se alle