campsycho: Helt enig. Når jeg sender bildene, er alt helt fint, men så begynner jeg å angre... Veldig. Skal aldri gjøre det igjen. Vanlige bilder er jo greit, da. Men ikke dristige Les innlegg

Kommentaren

Trening (foto: ung.no)
Trening (foto: ung.no)

Emner

Yrkesvalg, ung.no
Hva skal du bli?

Hvordan velge riktig utdanning

Hva er viktig for deg i en jobb? Hva liker du aller best å gjøre? Hva er du flink til? Og hvilke yrkesgrupper trenger samfunnet i fremtiden? Her finnes råd om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Du kan lese spørsmål og svar om utdanning på ung.no/oss.

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Du har rett til rådgiving på skolen

Elever i norsk skole har rett til rådgiving. Gjennom sosialpedagogisk rådgivning og utdannings- og yrkesrådgivning skal du få hjelp til å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger om fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Jenter tenker (colourbox.com)

- Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli

Noen ganger virker det som om alle rundt deg helt fra de er små vet hva de vil bli når de blir voksne, enten det er brannmann, veterinær eller tannlege. Men faktisk er det slik at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

bli ingeniør (colourbox.com)

Bli ingeniør!

Norge trenger flere ingeniører. Mangler du generell studiekompetanse og/eller fordypning i realfag? Det er ingen hindring. Også du som har gått yrkesfag kan bli ingeniør. Her finner du informasjon om mulighetene, både for deg med studiekompetanse og for deg med fag-/svennebrev.

Lege (www.colourbox.com)

Drømmer du om å bli lege?

ung.no/oss er det mange som spør om medisinstudiet og legeyrket. Er du blant dem som vurderer å bli lege, men som er usikker på hvordan du skal gå fram og hva som kreves? Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Politiutdanning

Vil du jobbe med etterforskning? Eller kanskje du engasjerer deg i arbeid for at færre ungdommer skal begå kriminelle handlinger? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt for alle? Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for Politiet og lensmannsetaten.

blyanter (colourbox.com)

Hvordan bli lærer

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.