Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

A-Å

Lær om partiene på Snapchat!
Snapkode ung.no

Synes du det er vanskelig å skjønne hva de ulike partiene egentlig mener? Er du usikker på hva du skal stemme, eller har du bare lyst til å lære litt mer om politikk? Denne uken møter du ungdomspartiene på ung.no's Snapchat.

Derfor bør du stemme!
Jente med lyst hår ser i kamera

- Unges meninger er like viktige som meningene til hvite menn som pusher 50, sier Lea (19). Her kan du lese om hvorfor hun mener du bør bruke stemmeretten din ved stortingsvalget.

Slik stemmer du på valgdagen
Stem! (colourbox.com)

Det er enklere å stemme enn du kanskje tror. Og er du usikker på noe, så finner du oppskriften her. Slik stemmer du, steg for steg.

HUSK legitimasjon. Valgkortet fungerer ikke som legitimasjon.

Vanskelig å velge parti?

Politiske partier
Hva er viktig for deg? Finner du det partiet som jobber for dine verdier? Her har du en lenkeoversikt over de politiske partiene og de respektive ungdomspartiene.

Sametingsvalget
Sametingsvalg

Alle som har stemmerett ved kommunestyrevalg og som er innført i Sametingets valgmanntall, har stemmerett ved sametingsvalg. Sametingsvalget foregår samtidig med stortingsvalg.

Neste sametingsvalg er 11. september 2017.

Hva er demokrati?
Demokrati, hender i været (colourbox.com)

Det finnes mange definisjoner og variasjoner av begrepet demokrati, og det er ikke enkelt kalle verken den ene eller den andre definisjonen for "riktig" eller dekkende.