Hopp til hovedinnholdet

Martin: Jeg føler meg trygg, når jeg har mobilen med meg overalt. Les innlegg Liten pil høyre

Kommentaren

Jente er lei seg (colourbox.com)
Jente er lei seg (colourbox.com)

A-Å

Lær mer om verdens land og konflikter

Globalis.no
FAKTA: Er det noe du lurer på om situasjonen et sted i verden i dag, er glabalis.no et godt sted å starte. Der forklarer de vanskelige ting på en enkel og lett forståelig måte.

Hva er egentlig årsaken til borgerkrigen i Syria? Hvor store er klimaforandringene og hva er BNP? Få svar på dine spørsmål om verden, konflikter og klimaforandringer her.

Offentlig og kvalitetssikret

Få oversikt!

Globalis er et interaktivt verdensatlas hvor du selv kan velge hva som skal vises på kartet. På nettisdene til Globalis, kan du blant annet finne en oversikt over hav- og klimaendringer, menneskelig påvirkning eller temperatur på ulike steder i verden. Klikk her for å få tilgang til kartene.

Globalis kan du også lese statistikker og artikler om konflikter og avtaler som preger verden vi lever i. Du kan også sammenligne satelittbilder før og nå, for å se hvordan vi mennesker påvirker miljøet på jorden.

Målet med Globalis er å formidle likheter og ulikheter i det menneskelige samfunn, og hvordan vi påvirker livet på planeten. Nettsiden inneholder over 200 landprofiler, 132 statistikker og 86 satelittbilder, som alle fremlegges visuelt for å gjøre informasjon så forståelig som mulig.

Forenkler informasjonen

FN og andre internasjonale organisasjoner samler hvert år inn store mengder statistikk fra alle land og nasjoner i verden. Denne statistikken dekker et bredt spekter av forskjellige temaer og blir ofte presentert i store rapporter og tabeller, som er lite tilpasset bruk i skolen. Globalis har gjort denne statistikken tilgjenglig på en enklere og mer visuell måte.

Verktøyet inneholder en stor database hvor FN-statistikk forklares og kategoriseres etter tema. Fra denne databasen kan du med få museklikk produsere fargerike kart som viser verdens tilstand på ulike områder.

Prøv selv: Globalis

Et samarbeidsprosjekt

Globalis.no er et samarbeidsprosjekt mellom FN-sambandet, GRID-Arendal/UNEP, UNU/Global Virtual University, UNDP, Høgskolen i Hedmark og INTIS-skoler. Prosjektet er støttet av Utenriksdepartementet og NORAD.

Kilde: Globalis

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Afghanistan
1
15.04.2016 21:01:00
Poln

Spørsmål og svar

Forum for tenåringer og hva som skjer i verden.
Hei Det kan være lærerikt å diskutere slike utfordringer med ungdommer fra andre land. Dessverre har vi ingen oversikt over aktuelle fora. Kanskje...
Skolegang i Bangladesh.
Hei Vi har dessverre ikke noe oversikt over dette, så her får du søke litt på nettet. Tok et kjapt søk og fant bl.a. denne artikkelen om skolega...
Er Russland i krig med nonen?
Hei Det er litt ulikt hva folk legger i definisjonen krig, men Russladn er i alle fall i konflikt med opprørere fra den tidligere sovjetiske republik...
Hvordan er det med kjønnsfordelingen av gutter og jenter på skoler i Irak og Marokko?
Hei! Det var vanskelig å finne informasjon om dette, men på globalis.no finner du i alle fall noe. Sjekk indikatorlistene for Irak og Marokko ...
Fattigdomsgrensen.
Hei "Å leve i nød" er jeg litt usikker på hva du mener med, men man snakker ofte om "fattigdomsgrensa". Det er et beløp som er satt opp fra land ...