Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.

A-Å

Ordliste LHBT

Ordlist LHBT
OVERSIKT: Her får du en god oversikt over hva ordene betyr.

Hetero, homo, lesbisk, bifil. Det er sikkert ord du har hørt før, men hva betyr de egentlig alle sammen?

Offentlig og kvalitetssikret
Ordlist LHBT
OVERSIKT: Her får du en god oversikt over hva ordene betyr.

Androgyn:

Ordet androgyn brukes om personer som har både et maskulint og feminint kjønnsuttrykk.

Aromantisk:

Å være aromantisk betyr at man ikke, eller i liten grad, blir forelsket i andre. Som aromantisk kan man gjerne sette pris på nære relasjoner og vennskap, men unngår gjerne relasjoner som innebærer romantikk og forelskelse.

Aseksuell:

Å være aseksuell innebærer at man ikke, eller i liten grad, kjenner seksuell tiltrekning. Man kan være aseksuell på mange ulike måter. Noen ønsker ikke å ha sex i det hele tatt. Andre ønsker for eksempel kun å ha sex med seg selv, men ikke med andre. Noen synes det er fint å ha sex med andre uten å selv kjenne seksuell tenning. Mange aseksuelle blir forelsket og ønsker seg partner. Andre blir sjelden eller andre forelsket, og kan identifisere seg som aromantiske.

BDSM:

BDSM er en samlebetegnelse for flere ulike seksuelle preferanser. Disse er gjerne knyttet til dominans og underkastelse. Enkelte som utøver BDSM liker også å gi og få smerte. Det er alltid snakk om aktivitet som er frivillig og basert på samtykke. BDSM-preferanser er like vanlig for heterofile som for skeive. Bokstavene står for Bondage & Discipline, Dominance & Submission, og Sadism & Masochism.

Bifil:

En bifil person kan tiltrekkes av og/eller forelske seg i flere kjønn. Ordet “bi” kommer av det latinske ordet for “to”.

Bi+:

Når noen sier bi+ snakker de om alle som kan forelske seg i flere kjønn, merkelappen ble laget i et forsøk på å samle alle som forelsker seg i mer enn ett kjønn under en kategori, for eksempel bifile og panfile.

Cisperson:

En person som identifiserer seg med det kjønnet man fikk tildelt ved fødsel. For eksempel en person som har penis, ble tildelt kjønnet gutt ved fødsel, og som ser på seg selv som gutt. Cis er latin for “på samme side”. Det er en sterk forventning i samfunnet om at man skal være cis-person.

Cross-dressing:

Å ikle seg et kjønnsuttrykk som tradisjonelt forbindes med et annet kjønn enn det man opplever å være. Se synonym “Transvestitt”.

Drag:

Å drive med drag vil si å ikle seg et kjønnsuttrykk som tradisjonelt forbindes med et annet kjønn enn det en er. Til forskjell fra cross-dressing og transvestisme, som er en hverdagslig ikledning, er drag et show. Mannlige dragartister skaper gjerne et hyperfeminint uttrykk med sminke, glitter, høye hæler, sang og dans. Drag er en forkortelse for “dressed as a girl”. Det mindre kjente begrepet drab er en forkortelse for “dressed as a boy”.

Fetisj:

Fetisjisme er en seksuell preferanse der bestemte kroppsdeler eller kroppstyper, gjenstander, materialer eller handlinger er fokus for seksuell tilfredsstillelse. Fetisjisme finnes blant alle seksuelle orienteringer. Man kan for eksempel bli tent på føtter, blondeundertøy, lærbukser eller høye hæler.

Født i feil kropp:

Et uttrykk som brukes for å sette ord på følelsen av å ikke passe inn i det kjønnet man ble tildelt ved fødselen. For eksempel at man blir født med penis og er forventet å være gutt, men kjenner med seg selv at man er jente. Noen foretrekker å beskrive seg selv som trans eller transkjønnet, og andre foretrekker å beskrive seg selv som født i feil kropp.

Genderqueer:

Å være genderqueer betyr at man har en kjønnsidentitet som verken er jente eller gutt. Genderqueer er et samlebegrep, og det finnes mange ulike måter å kjenne på kjønn på. Man kan for eksempel kjenne seg som både gutt og jente, som ingen av delene eller man kan oppleve av kjønnsidentiteten veksler mellom jente, gutt eller noe annet. På norsk brukes blant annet ordene ikke-binær, kjønnsskeiv og kjønnsfri.

Hen:

Vi bruker ‘hun’ når vi snakker om jenter/kvinner, og ‘han’ når vi snakker om gutter/menn. Hen er et kjønnsnøytralt pronomen som brukes om personer som ikke kan settes i bås som enten kvinne eller mann. Det kan også brukes om personer når man ikke vet hvilket pronomen de bruker, eller når kjønn ikke spiller noe rolle. Da kan man skrive hen i stedet for å skrive hun/han.

Heterofil:

Man er heterofil dersom man er en gutt som blir forelsket i og seksuelt tiltrukket av jenter, eller en jente som blir forelsket i og seksuelt tiltrukket av gutter.

Heteronorm:

Normer er uskrevne regler vi møter på i samfunnet. Ofte kan vi møte en slags uskreven regel som antar at “alle er heterofile”. Det blir ofte forventet at gutter skal være interessert i jenter og jenter skal være interessert i gutter. Denne forventningen kaller vi heteronormen. Når vi møter en forventning om å være heterofil, kan det oppleves vanskelig å være noe annet, for eksempel homofil, panfil, aseksuell eller andre seksuelle orienteringer.

Homofil:

En person som blir forelsket i og seksuelt tiltrukket av mennesker av samme kjønn. Gutter som liker gutter og jenter som liker jenter.

Ikke-binær:

En person som ikke opplever å passe inn i kategoriene “mann” eller “kvinne”. Noen identifiserer seg som noe midt i mellom kvinne og mann, andre identifiserer seg bare som mennesker. Dette har ikke sammenheng med hvordan kroppen ser ut, men handler om kjønnsidentiteten. I samfunnet deles ofte kjønn inn i to kategorier, jente og gutt. Binær betyr todelt. Denne inndelingen passer ikke for oss alle.

Intersex:

Intersex, eller interkjønn, vil si å ha en kropp som både har såkalt mannlige og kvinnelige kroppstrekk. Intersexkropper er veldig forskjellige fra hverandre, men har til felles at de ikke enkelt lar seg plassere i kategoriene “mannskropp” eller “kvinnekropp”. Det kan for eksempel være at man er født med vagina og har et høyere nivå av testosteron enn hva som er typisk, eller at man har typisk mannlige kromosomer og vulva. Noen personer som er intersex blir også født med et kjønnsorgan som man ikke vet om er en stor klitoris eller en liten penis. Man regner med at ca. 1 av 200 personer er intersex.

Juridisk kjønn:

Hvilket kjønn man er registrert som i folkeregisteret og i passet sitt. Det juridiske kjønnet vårt avgjøres ved fødsel ut i fra kroppen man har. I Norge har vi to juridiske kjønn, mann og kvinne. I enkelte andre land har man tre juridiske kjønn. Alle over 16 år kan selv endre sitt juridiske kjønn. Barn og unge mellom seks og 16 år må ha samtykke fra en foresatt for å kunne endre det juridiske kjønnet sitt.

Kjønnsidentitet:

Hvilket eller hvilke kjønn en selv kjenner at man er. Man kan f.eks. oppleve å være kvinne, mann, et sted midt i mellom, eller at det varierer hvilket kjønn man føler seg som. Man trenger heller ikke opplever seg selv som et bestemt kjønn. Hvilken kropp vi er født med avgjør ikke hvilket kjønn vi opplever oss som.

Kjønnsmangfold:

En forståelse av kjønn som viser at det finnes mange ulike måter å være på når det kommer til kjønn. Vi mennesker har mange ulike kjønnsidentiteter og mange ulike måter å uttrykke oss på gjennom stiler og interesser. Ordet kjønnsmangfold står i kontrast til tokjønnsnormen, og utfordrer ideen om det bare finnes to kjønn.

Kjønnsuttrykk:

Hvordan man uttrykker kjønnet sitt gjennom for eksempel klær, stil, frisyre og kroppsholdning. Noen av oss har et maskulint kjønnsuttrykk, noen foretrekker å være feminin, og noen av oss blander både feminine og maskuline uttrykk.

Kjønnsbekreftende behandling:

Et begrep brukt for alle typer medisinsk behandling som bidrar til at en person skal oppleve at kroppen stemmer bedre overens med kjønnsidentiteten. Dette kan f. eks. være: hormonbehandling, kirurgi, terapi, hårfjerning og/eller stemmetrening.

Komme ut:

Å “komme ut” innebærer å fortelle andre om sin seksuelle orientering og/eller kjønnsidentitet. Ofte antar folk rundt en at man både er heterofil og cisperson inntil det motsatte er bevist. Derfor er det som regel de av oss som ikke er heterofile og/eller cispersoner som er nødt til å “komme ut”. Fordi forventningen om å være f. eks. heterofil kan oppleves sterk, bruker mange av oss litt tid på å fortelle andre hva vi føler. I denne artikkelen kan du lese mer om det å "komme ut".

Lesbisk:

Homofile kvinner, altså kvinner som blir tiltrukket/forelsket i kvinner, blir ofte kalt lesbiske.

LGBTQIA:

Engelsk forkortelse for Lesbian, Gay, Bisexual, Trans, Queer eller Questioning, Intersex, Asexual. På norsk brukes ofte LHBT - Lesbisk, homofil, bifil og trans, eller LHBTI (som inkluderer intersex).

Panfil:

En person som kan forelske seg i alle kjønn, eller forelsker seg uavhengig av kjønn og kropp. Begrepet overlapper delvis med bifil. “Pan” kommer av det greske ordet for “alle”. Noen ønsker å bruke dette begrepet for å understreke at det finnes flere enn to kjønn. Som pan kan man være tiltrukket av f. eks. menn, kvinner og folk som identifiserer seg som andre kjønn.

Polyamori:

Det å ha flere kjærester og/eller seksuelle partnere samtidig. Disse kan inkludere sex, men ikke nødvendigvis. De av oss som lever i slike forhold kan betegne seg som polyamorøse, ofte forkortet til poly. Det å leve polyamorøst betyr at alle parter kjenner til og er enige om at man kan ha flere partnere.

Queer:

Det engelske ordet for skeiv.

Seksuell orientering:

Seksuell orientering, eller seksuell legning, handler om hvilke ord man bruker når man skal beskrive sin egen seksualitet. Man kan omtale seg selv som homofil, bifil, panfil, lesbisk, aseksuell, heterofil, skeiv eller andre begreper man føler at passer. Man kan også velge å ikke plassere sin seksualitet i en kategori. Hvordan man identifiserer seg er opp til en selv, og ingen andre. Både cis- og transpersoner kan benytte seg av ord og merkelapper slik man selv føler det blir riktig.

Skeiv:

En samlebetegnelse for seksuelle orienteringer, kjønnsuttrykk og kjønnsidentiteter som bryter med samfunnets forventninger om at man skal være heterofil og ciskjønnet. Homofil, lesbisk, bifil, aseksuell, panfil og trans er eksempler på identiteter som går inn under ordet skeiv. Skeiv er det norske ordet for det engelske queer.

Streit:

Streit, fra engelsk "straight". Kan brukes synonymt med heterofil cisperson. Begrepet kan også bety å være "mainstream" eller “vanlig” og står i kontrast til å være skeiv.

Tokjønnsnormen:

Normer er uskrevne regler vi møter på i samfunnet. Tokjønnsnormen er ideen i samfunnet om det kun finnes to kjønn, mann eller kvinne. Tokjønnsnormen er basert på tanken om at kjønn er det samme som kropp. Normen fører til at alle andre kjønnsidentiteter og kropper (f. eks. transpersoner og interesex-kropper) blir snakket lite om og/eller sett på som noe annerledes.

Transkvinne:

En person som fikk tildelt kjønnet “mann” ved fødselen, men kjenner at hun er en kvinne.

Transmann:

En person som fikk tildelt kjønnet “kvinne” ved fødselen, men kjenner at han er en mann.

Transperson/trans:

Sekkebetegnelse for personer som helt eller delvis identifiserer seg som noe annet enn det kjønnet man ble tildelt ved fødsel. Transpersoner kan ha mange forskjellige kjønnsidentiteter og kjønnsuttrykk. Man kan identifisere seg som kvinne eller mann, veksle mellom ulike kjønn, identifisere seg et sted midt i mellom mann og kvinne, eller som et kjønn helt utenfor tokjønnsnormen.

Transseksuell:

En medisinsk diagnose som gis til enkelte personer som søker kjønnsbekreftende behandling, og som f. eks. opplever seg selv som “født i feil kropp”. Enkelte har også det å være transseksuell som en del av sin identitet. Ikke alle transpersoner får, eller ønsker en diagnose.

Transvestitt:

En person som tidvis eller alltid kler seg på en måte som tradisjonelt forbindes med et annet kjønn enn det vedkommende er. For eksempel en mann som kler seg i det som blir sett på som kvinneklær, eller en kvinne som kler seg i klær som blir sett på som mannlige. Transvestitters oppfatning av egen kjønnsidentitet varierer. Noen transvestitter oppfatter seg som det kjønnet de ble tildelt ved fødsel, og opplever ikke at klærne man har på seg endrer dette. Andre opplever å skifte kjønnsidentitet sammen med klærne. Kalles også cross-dressing eller å være cross-dresser.

LHBT-ordlista

Sjekk også den mer utfyllende LHBT-ordlista til Bufdir - Barne-, ungdoms- og familiedirekoratet.

 

Skrevet av sexolog Stine Kühle-Hansen, oppdatert at Skeiv ungdom, 2018.


Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Ingrid
1
25.02.2018 20:59:29
QUEER OVER HERE
Bifil jente
0
08.01.2018 18:22:53
Skulle hatt med panfil, aseksuell og aromantisk også
Ingrid
0
25.02.2018 20:59:43
Enig :)
Ingrid, igjenn
0
25.02.2018 21:00:21
Men det er noe som heter lgbtqia+ / lgbt+ som mener alle. Lgbt er jo for alle :)
Kris15
0
22.10.2017 23:43:31
Ble født som jente, føler meg ikke som noen kjønn. Vet ikke hva jeg skal kalle meg. Vil ikke bruke "hen" eller "hin". Føler ikke at det passer meg. (Red.): Hvis du har noen spørsmål ang. dette, som du vil fagpersoner skal svare deg på, still oss et spørsmål anonymt på ung.no/oss.
Ingrid
1
25.02.2018 21:00:45
Bruk de/dem :)
Samthewhale
1
27.04.2017 13:19:43
Det er feil det som står under bifil. Bifil er når man er tiltrukket til to skjønn
gutt " født i feil kropp"
1
31.08.2016 09:52:16
hallo, man burde jo ha med de som er født i feil kropp. for det er mange som ikkje veit ka det er for noe. og det er ikkje å være trans. sånn irl. trans er jo at ein mann kler seg ut som ein dame eller ein dame kler seg ut som ein man.
Jente03
0
28.09.2017 23:45:42
Ingen er født I feil kropp!
FtM
0
06.06.2017 22:32:48
Trans= født i feil kropp. Transe= Kler seg ut som det motsatte kjønn.
Anonym
2
12.12.2016 21:43:56
det står litt om begge deler. Både om transvestitt og transseksuelle ("født i feil kropp") personer
J17
2
17.08.2016 09:40:50
Jeg er bi, og har fortalt det til alle de nærmeste vennene mine. Alle tok det veldig bra, tilogmed de som ser på homofili som en synd (kommer fra en veldig katolsk familie)... Men jeg er veldig redd for å fortelle foreldrene mine. Eller.. Jeg er ikke redd, jeg er bare veldig usikker på hva de kommer til å si og mene. Er det noen her som har fortalt familien sin, som kan gi meg noen tips til hvordan jeg kan komme ut? Vet liksom ikke helt hvor jeg skal starte
Henrik
0
04.01.2018 00:04:44
Jeg er homofil og jeg delte det med min bror først og siden var han med da vi fortalte det til foreldrene mine. Har du søsken kanskje du kan dele det med dem først?
J17
0
29.12.2016 10:59:34
jeg er lesbisk og har ikke fortalt det, men vider det mer, ha f.eks blitt med i "skeive ungdommer" gruppa på facebook og har et pride-flagg på rommet, går også med amnesty sitt regbuearmbånd og har litt forskjellig "regnbueting" rundt. pappa har ihvertfall forstått det og sier ting som "jaja, vi har nå samme smak når det kommer til jenter" og spør meg om når jeg skal få meg dame. så for meg så fungerte det ganske bra :)
j17
0
29.12.2016 11:00:26
viser skulle det stå.
Skelly
4
31.07.2016 21:22:53
Vet ikke om jeg er bifil eller panseksuell, men er temmelig sikker på at jeg er demiromantisk. Har ikke kommet ut offentlig, og vet ikke om jeg gjør det heller... Dt får bare være som det er, og kommer jeg hjem med en av samme kjønn får det være greit! >:)
Elin
2
14.07.2016 21:32:14
Eg trur eg enter er drag-King eller hen
stein
3
13.07.2016 17:16:38
er selv panromantisk demiseksuell (panromantic demisexual), og synes det er så mye enklere å komme ut til engelskspråkelige venner enn norske. å forklare en seksualitet som ikke har en egnt oversettelse er veldig vanskelig. gleder meg til den dagen jeg finner en måte å forklare på norsk, så familien kan vite. :))
Hin
6
05.06.2016 10:15:03
tror jeg er hin
lilli
5
03.02.2016 07:27:07
jeg er bi men jeg tørr ikke innrømme det
J17
0
29.12.2016 11:03:41
nå har du sagt det her! det er en begynnelse :D det går nok så bra, og husk, ikke kom ut med mindre det er trygt, om du forstår hva jeg mener
Yolo
27
24.06.2016 20:04:39
Er bi, kom ut i går, INGENTING føles bedre! Lykke til!
babz
0
16.07.2016 22:36:43
grattis!
S
0
07.07.2016 01:44:47
Bra gjort!! ;D
mn
0
02.07.2016 00:45:55
?????
jente
0
12.06.2016 21:02:27
Same… de er ganske kipt
Jinx Moon
2
04.05.2015 22:28:09
I agree
Skeiv "jente" (15)
5
12.04.2015 15:20:31
Jeg er en jente fysisk, men jeg synes ikke at det er noe som definerer meg på noen måte. Jeg har foreløpig (så vidt jeg vet) bare møtt folk som er og definerer seg som ett kjønn, men jeg er ganske sikker på at jeg er panfil. I hvert fall bi. Jeg er dødsforelska i en jente, som heldigvis er bi, og alle jeg er glad i er åpne for LHBTQAP personer.
Freddy
6
27.03.2014 15:59:16
Jeg er homse! Hva skal jeg gjøre?
love4lajf
3
16.07.2016 22:36:11
gjør det du elsker, vær deg selv
...
2
14.07.2016 21:33:50
Det er ingenting galt med det
Jente
7
12.04.2015 15:16:04
Det er ikke noe å gjøre. Bare vær deg selv.
anonym aseksuell
22
19.11.2012 18:40:00
Burde hatt med aseksuell og ja. Hadde spart meg mange års fortvilelse hvis det hadde vært mer kjent.
GAY ACE
2
24.05.2017 14:14:52
Same det er kjipt at vi ikke har noe undervisning rundt identitet og seksualitet i Norge (Jeg hadde ihvertfall ikke det)
Will
1
06.09.2016 14:52:15
Enig. Og aromantisk
Panfil.
17
03.08.2012 01:21:00
Panfil manglet, og a seksuell. Begge begrep er det mange som lurer på.
Einar
4
04.05.2015 22:31:33
Panfil: "pan" betyr alle og med alle menes alle kjønn og kjønsidentiteter som man, kvinne, kin, hen, bi gender, a gender, pan gender, intersex, trans også videre. Aseksuell betyr at du ikke er romantisk eller seksuellt tiltrukket til noen, verken menn eller kvinner eller annent.
Eline
10
12.03.2012 19:36:04
Dere burde muligens tatt med panfil også, siden det faktisk er en del som er det/lurer på hva det er.
Marken
2
20.08.2011 20:12:51
Hetter det Heterofil? Eller Hetrofil? Hilsen en gutt som liker jenter!!
.
0
26.05.2016 12:17:22
det heter heterofil
Anonym
14
19.10.2010 10:04:32
Jeg er homofil og er 24 år. jEG finner meg ikke en kjerereste. Det må være en mann, som liker å kose og klemme litt. Ikke bare litt men masse
Jente 14
4
13.05.2016 16:25:24
Haha støtter deg dude! Har en bestekompis på 16 snart som elsker å kose, haha han er også homofil ❤ Han er så snill og korselig haha

Spørsmål og svar

hva er bifil ?
Hei Å være bifil (eller bi) betyr at man blir tiltrukket av begge kjønn. Dvs. enten en gutt som liker både gutter og jenter, eller ei jente som l...
Hei, er det forskjell på å være bifil og biseksuell, eller betyr det det samme?
HeiÅ være bifil eller biseksuell betyr det samme.  Noen vil nok kanskje bruke det litt ulikt, og mene at bifil handler om den følelsesmessige tilt...
Oppdaget at kjæresten min også har penis, hva skal jeg gjøre?
Hei Takk for at du skriver inn til ung.no. Det at du har en kjæreste som ikke har fortalt at hen har en fysisk kropp som tilsvarer gutt, tilsier at...
Er kjønnsflytende, liker kun jenter.
Hei Så fint du tar kontakt! Mange som hovedsaklig opplever en tiltrekning mot jenter, finner seg til rette i betegnelsen gynefil. Da spiller det in...
Forelsket i en gutt som fikk jentekjønn ved fødsel, er hun da lesbisk?
Hei jente 13 år Så fint du tar kontakt og deler det du lurer på! Hvis du forelsker deg i en person som definerer seg som en gutt, og du selv defi...
Hva betyr ordene..
Hei!1. Biseksuell betyr at man kan forelske seg i begge kjønn. Man kan også kalle     seg bifil, når man er biseksuell. 2. Homofil betyr at man ...
Hva er forskjellen mellom det å være bifil og panfil?
Hei jente 13 år Så fint du tar kontakt, skal svare på spørsmålene dine fortløpende :) 1. Hvis man tiltrekkes av jenter uansett hvilket kjønn ...
Føler seg som noe midt i mellom gutt og jente.
Hei Så fint du tar kontakt! I den perioden av livet hvor du nå befinner deg, skal du utforske hvem du er, også når det kommer til kjønnsidentit...
Jeg blir tiltrukket av både jenter og gutter!
Hei Flørtekunsten er å gå langsomt frem. Finn ut hva den andre liker ved å snakke sammen, lese sammen og å se filmer sammen. Gi den andre oppmer...
Hva er LLH?
Hei LLH står for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Du kan lese mer om hvem de er og hva de står for på hjemmesiden...
Jeg vet ikke om jeg er homofil eller hetro?
Hei!Det er veldig normalt at jenter (og gutter for den sagt skyld) småforelsker seg i det samme kjønn. Det er veldig normalt når man holder på å ...
Regnbuearmbånd, støtte vs. homofil
Hei Interessant spørsmål. Det vet vi desverre ikke. Kanskje noen andre vet eller det står om det på nettet? Det er uansett fint å vise støtte m...
Hva er kinks?
Hei jente 18!   Takk for spørsmål. Det finnes mange måter å snakke om sex på. Noen måter er veldig klinisk og ordentleg, andre er mere rufse...
Kan dere forklare meg hva er homofili?
Hei I ordlisten jeg legger ved under svaret er det oppgitt at en homofil er en person som blir forelsket i og seksuelt tiltrukket av mennesker av sa...
Hva betyr det å være bifil?
Hei jente 14 år De som forelsker seg i, tiltrekkes seksuelt, fantaserer om, samt opplever kjærlighet for flere kjønn, bruker ofte definisjonen bif...
Jente, 14 lurer på om hun er lesbisk eller om det bare er ungdomsforvirring
Hei Jeg kan fortelle deg at det ikke er noe galt med deg!Det er dessverre ikke så godt for meg å si om du er lesbisk eller ikke. Det er det bare du...
Hva kalles det når en gutt er kjæreste med en annen gutt?
Hei Når en gutt er kjæreste med en annen gutt, kalles de rett og slett for kjærester. Men gutter som blir forelsket i andre gutter kalles også f...
Lurer på om han er homo eller bi?
Hei gutt 18 år Først av alt jeg vil anbefale deg å ta det helt med ro, du er ikke gal! I den perioden av livet hvor du nå befinner deg, skal du ...
Se alle