Mange går ofte rundt og holder spørsmål om identitet og legning inne i seg.

Det kan føles som du er alene i verden om å kjenne på slike følelser og det er lett å føle seg ensom. Det er mange som har vært i samme situasjon som deg og flere av de jobber i dag som frivillige for å hjelpe andre på bakgrunn av egen erfaring.

Youchat

Youchat er et samtaletilbud via chat som drives av unge ansatte og frivillige ved stiftelsen Helseutvalget. De sitter klare for å snakke med deg hver mandag og torsdag fra klokka 17.30 til 20.30.

Alle youchatterne er unge skeive, lesbiske, homofile og transpersoner som selv har erfaring med å forelske seg i noen av samme kjønn, komme ut og det å være annerledes.

Du kan chatte eller snakke med Youchat om nøyaktig hva du vil, og du er helt anonym. Det betyr at de ikke ser navnet dit, hvor du bor eller IP-adressen din. De vet ingenting om deg som du ikke ønsker å dele selv, og de har taushetsplikt. For at du skal være trygg på hvem du snakker med, får du se bildet og navnet til den du chatter med.

Ungdomstelefonen

Ungdomstelefonen er Skeiv Ungdoms telefontjeneste. De er finansiert gjennom støtte fra Helsedirektoratet, og er et tilbud til unge som trenger noen å snakke med om seksualitet, kjønn, identitet, legning, forelskelse, aktivitetstilbud eller sikrere sex.

Telefonvaktene har taushetsplikt, og innringere kan være anonyme. Vi besvarer også henvendelser fra familie, venner og offentlige hjelpeapparater.

Telefonvaktene er unge som jobber på frivillig basis, og mange har selv erfaring og kunnskap om det å være skeiv og å finne tilhørighet i et sosialt nettverk. Du kan ringe dem på 40 00 07 77.