Hopp til hovedinnholdet

Homofil og muslim

Bildet er lånt fra www.colorbox.com
Følelsene mellom to mennesker avhenger ikke av det kjønnet vi har, men av personligheten.

Hvem vi tiltrekkes av styres verken av kultur eller religion, det handler om kjemi og faktorer vi ikke kan bestemme med tankene.

Offentlig og kvalitetssikret
Bildet er lånt fra www.colorbox.com
Følelsene mellom to mennesker avhenger ikke av det kjønnet vi har, men av personligheten.

Dessverre er det sånn at noen tror det er mindre verdifullt og mindre riktig å elske noen av samme kjønn. Sånn er det ikke. Følelsene mellom to mennesker avhenger ikke av det kjønnet vi har, men av personligheten.

Haram

I den muslimske kulturen blir det ansett som haram (skam) at to av samme kjønn tiltrekkes av hverandre. Det er dessverre ikke så mange som tør å snakke om å være homofil og muslim, derfor kan det være veldig vanskelig å stå frem som åpen på grunn av sanksjoner og reaksjoner fra andre muslimer.

Jeg er muslim og homofil, hvem kan jeg snakke med?

Skeiv verden

Skeiv verden har oversikt over de ulike tilbudene som finnes for homofile muslimer i Norge. De har erfaring og kunnskap om de ulike felles utfordringene. Du kan være anonym og de har taushetsplikt. De kan også formidle kontakt med homofile imamer via skype. Ta kontakt med Skeiv verden på epost; post@skeivverden.no eller les mer på skeivverden.no.

Ungdomstelefonen

Ungdomstelefonen er Skeiv Ungdoms telefon, melding - og chattetjeneste. Tilbudet er til deg som trenger noen å snakke med om forelskelse, seksualitet, kjønn og identitet, aktivitetstilbud eller sikrere sex.

Alle vaktene i Ungdomstelefonen jobber på frivillig basis og har selv erfaring med å være ung og usikker. Alle vaktene er mellom 18 og 30 år og er nå sikre i sin identitet og klare til å hjelpe andre som er der de en gang var.

Du kan kontakte Ungdomstelefonen direkte på 400 00 777 eller lese mer om tilbudet og åpningstidene for tjenesten her.

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Noen råd til deg som vil komme ut som muslim og homofil

 • Snakk med helsesykepleier eller en voksen du stoler på. Vanskelige situasjoner blir ofte lettere å leve med om du deler tankene dine med noen.
 •  

 • Husk at det er det like vanlig at også muslimer tiltrekkes noen av samme kjønn, de tør bare ikke være så synlige.
 •  

 • Se etter rollemodeller og finn andre som er i samme situasjon som deg. Har de klart det, vil du også klare det!
 •  

 • Motgang gjør deg sterkere! De erfaringene som du sanker i en vanskelig tid vil komme deg til gode i mellommenneskelige relasjoner senere i livet. Kanskje du kan hjelpe noen siden med noen av de erfaringer som du har opparbeidet deg?
 •  

  Mange muslimer lever gode liv i Norge etter de har stått frem som homofile. På veien dit er det mange som opplever utfordringer og at de må kjempe for å få muligheten til å leve det livet de selv ønsker. Husk at tiden er din venn, slik at religion og kultur ikke får ødelegge din mulighet for å skape og leve et godt liv.

  Skrevet av:
  Redaksjonen, ung.no i samarbeid med helsesøster ved helsestasjon for kjønn og seksualitet.
  Sist oppdatert:
  15.10.2018
  Var dette til hjelp?
  Var dette til hjelp?

  Spørsmål og svar

  Bør jeg vente til vgs med å komme ut av skapet?
  Hei gutt 14!   Det å bestemme seg for når man skal komme ut av skapet kan være vanskelig å finne ut. Kanskje er man lei av å holde det skjult ...
  Hvorfor er jeg skeiv, er jeg født sånn eller blitt sånn?
  Hei Takk for at du skriver inn til ung.no. Det er ingen som kan svare på hvorfor du er skeiv, men de fleste i dag er enige om at dette er noe en pe...