Hopp til hovedinnholdet
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.
Ung.no på Snapchat
Ung.no på Snapchat

A-Å

Er du naken for ukjente på nettet?

Naken på nettet (colourbox.com)
MELD FRA: Selv om noen truer deg med å legge ut intime bilder eller filmer av deg på nettet må du ikke la deg true, men melde fra til politiet.

Overgripere på nett er utspekulerte og kan lokke med penger, modelljobber og gi seg ut for å være noen de ikke er. Ikke la deg true - meld fra til politiet!

Offentlig og kvalitetssikret
Naken på nettet (colourbox.com)
MELD FRA: Selv om noen truer deg med å legge ut intime bilder eller filmer av deg på nettet må du ikke la deg true, men melde fra til politiet.

Ta vår vote: Har du vært naken/lettkledd på nettet?

 

Sex-snakk på internett eller telefon

Han kan plutselig si: «nå sitter jeg her og runker», også kan han bare ringe og du hører sånne pustelyder. [Venninna mi] har liksom gitt meg røret og «vil du høre», liksom. Også hører du han bare stønner og holder på i bakgrunnen der. Han er så motbydelig ekkel, altså (…). Og sånn som «kan jeg få kjøpe en brukt tanga av deg for tusen kroner». Også har de drevet og tulla og sånn, at «du kan få en som ikke er brukt», og han «da betaler jeg 200», ikke sant. Han er helt rar. Også er det liksom sånn «kan dere ha sex med hverandre mens jeg hører på i telefonen?» Han spør om helt vanvittige ting.

Etter hvert var det kanskje ikke så morsomt lenger, men de opplevde byttehandelen som alminneliggjort, kostnadene ble regnet som små og de hadde lyst på klærne. De valgte å fortsette.

Får gaver for å vise puppene?

Pia har lite penger og sliter med å betale telefonregningen sin. Hun bruker mobilen til alt. Hun lurer på hvordan hun skal tjene penger for å betale regningene. Pias foreldre betaler ikke, og hun har ikke mulighet til å jobbe ekstra for å tjene penger. En venninne forteller at en lett kan tjene penger gjennom å filme seg selv naken og vise det for folk på nettet. Folkene som ser på filmen gir ulike belønninger til Pia som betaling. Venninnen forteller at hun har tjent flere tusen kroner den siste uka. Pia føler seg fristet av pengene, og det høres jo ikke så skummelt ut siden det er på nettet…

Det som er viktig å huske på om du sender bilder i fra deg er at du ikke vet hva mottakeren benytter disse til. Mange som får bilder deler disse videre enten for å få andres bilder tilbake eller for å oppnå innpass i grupperinger. Disse bildene samles i store kataloger på nett sammen med kontaktinformasjonen til avsenderen.

I mange saker sender man kanskje et tilsynelatende uskyldig bilde, bildet blir senere benyttet til å presse avsenderen til å sende mer graverende bilder. Når du utsettes for press er det viktig å ta kontakt med en voksen eller politiet umiddelbart, presset vil bare tilta i styrke dersom du sender flere bilder i fra deg.

Enkelte sender også bilder eller filmer mot betaling i form av narkotika, alkohol, SpendOn gavekort eller overføringer på Vipps. De som kommer med slike tilbud er ofte drevne i dette, og gode til både ros og ris for å oppnå det de ønsker.

Hva kan konsekvensene bli?

  • Dersom Pia bestemmer seg for å tjene penger på denne måten, hva tror du konsekvensene kan bli?
  • Blir det noen forskjell dersom Pia bestemmer seg for å treffe noen på nettet som tilbyr 1000 kroner?
  • Om Pia er søsteren din og ber deg om råd om hva hun bør gjøre, hva sier du da?

Del gjerne dine tanker med oss i kommentarfeltet.

Strek

Hvorfor fortsetter det?

Det som imidlertid bekymrer forskerne ved denne bytterelasjonen, er at jentene fortsetter å pleie kontakten med mannen. Selv etter å ha blitt trakassert over telefon gjentatte ganger, og etter at de nok begynte å mislike samhandlingen. Dette tyder på at det kanskje var vanskeligere for jentene å avslutte relasjonen enn de hadde forventet.

 

IKKE din feil selv om du var litt med på det!

Selv om mange unge selv har en aktiv rolle i å holde kontakten betyr ikke det at de har noe ansvar - det er fremdeles et overgrep. Det er veldig lett for en voksen å manipulere unge til å bli med på leken, og mange har latt seg rive med og sender bilder og filmer, eller viser seg frem på webcam. Men husk at alt som sendes eller vises, vil finnes der ute for alltid.
Dersom du har blitt utsatt for noe lignende er det viktig at du tipser Kripos på www.tips.kripos.no.

Hva betyr Grooming?

"Grooming" kommer av det engelske ordet "groom" som betyr "å forberede seg". Ordet brukes om overgripere som prøver å bli kjent med barn og unge for dermed å bygge opp et tillitsforhold. Hensikten er jo ikke å være snill, men å utnytte situasjonen og den andre personen.

 

Kan bli dømt

De fleste unge bruker nettet i dag til å kommunisere via chattekanaler og noen voksne prøver å utnytte unge ved chatting. Først vil en overgriper vinne tillit. Stipendiat Elisabeth Staksrud har gjennom sin forskning sett at de som utsettes for sexovergrep etter å ha møtt personer på internett, som regel er klar over at de møter en voksen som er ute etter seksuell omgang. Ofte starter overgriperen forsiktig og skaper et tillitsforhold, gir seg ut for å være en venn og går etter hvert over til å fokusere på sex. Han kan lære den unge opp og tilby penger for seksuelle tjenester.

 

Modelloppdrag

Det er mange måter å tiltrekke seg oppmerksomhet fra unge. Det er også viktig å vite at en voksen overgriper ofte har flere nick og roller på nettet. Så selv om du får høre fra en nettvenninne om modelljobben som gir gode penger, kan det godt hende denne nettvenninnen er den samme som senere tilbyr deg modelljobb for mer eller mindre kjente magasin eller lignende.

 

    TIPS: sjekk alltid ut - sammen med en venn, venninne eller tante for den saks skyld - hvem du snakker med. Oppgir han/hun å komme fra et magasin, ta kontakt med magasinet og hør om de kjenner vedkommende og at vedkommende har tatt kontakt med deg via et nettsted. Det stemmer sjelden eller aldri at seriøse kanaler finner modellene sine på barne- eller ungdomsnettsteder.

Strek

 

Hvem kan hjelpe deg?

Slettmeg.no: Om du selv sliter med dette og trenger hjelp med å finne frem kontaktinformasjon, utforme henvendelser eller annet så vil rådgivningstjenesten slettmeg.no kunne hjelpe deg. Det er Norsk senter for informasjonssikring som driver slettmeg.no.

Barnevernvakten: Barnevernsvakten er til for å hjelpe barn og unge under 18 år i en akutt situasjon. De gir hjelp hvis du eller dine nærmeste trenger beskyttelse og kriserådgivning. Har du alvorlige problemer hjemme kan du få råd og hjelp her. Du kan være anonym hvis du ønsker det. Barnevernsvakta har vanligvis åpent på kvelden og natten. Er det virkelig krise kan de komme hjem til deg.

Politiet/Kripos: Meld fra til Kripos: tips.kripos.no eller ring politiet på 02800.

Lokalt: Du kan ta kontakt med barnevernet, læreren din eller en voksen du stoler på.

 

Kilde: Redd Barna, Kripos


Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Forsiktig
0
03.07.2017 14:14:42
Jeg er ikke en som viser nakenbilder av meg selv, og spesielt ikke foran fremmede! Men jeg og bestevenninnen min er ikke flaue ovenfor hverandre, så vi kan se hverandre nakne uten å synes at det er flaut(ikke at vi sender bilder og sånn
Hmm
1
08.09.2016 08:35:41
Jeg har vist meg naken til en edlere mann, som utga seg som en på min alder. Har også onanert via videochat. Angrer ganske så mye på det... Får vet ikke om han har tatt bilder av meg osv.
nibp
0
27.07.2016 17:14:42
Jeg har klett av meg på nettet til jeg var naken,jeg såg meg sjølv hele tidenEtter jeg var naken sto jeg der lenge.Jeg har jort de flere ganger.Jeg trur ikke anlet kom til synne,vist ikke så komm iverfal alt de andre til syne.De var de som var hensikten med de.
Jente (13år)
4
07.12.2015 11:22:26
Jeg har selv vist meg naken på web CAM. Men ikke bare det, jeg onanerte også foran han. Jeg var helt bevisst på at han ikke var det han utga seg for å Være. Jeg holdte meg til nett videoen og Ga aldri ut snapchat, kik osv. Jeg viste heller ikke ansiktet mitt. Jeg var ensom og kåt, eneste grunnen til at jeg gjorde det.
adnan43215
7
10.05.2016 21:48:52
Add meg på snapcaht
monica_ole
1
15.02.2014 17:11:11
jeg har hatt noen ganger gøy på skype. jeg syns det er gøy fram til vi viser ansikte vår på cam. veldig forsiktig!!
monica_ole
1
15.02.2014 17:12:37
men jeg er en gutt. men vet ikke om hvilken følelse har jentene
Nope
0
17.06.2015 15:21:00
Det er ikke så gøy for hentene folk vil ofte bruke oss
kaningal
5
31.01.2014 09:32:25
Tenk om du sener et naken bilde på nett, da kan venner og familie se deg og da blir det litt flaut. Men hvis du har gjort det håper jeg at du ikke tok bilde av ansikte, for da kan de finne ut vem det er
lurer på noe...
3
04.01.2014 12:34:09
er det virkelig sååååå ille hvis man gir et puppebilde til en ukjent, men ikke gir noen info om seg selv? og ikke gir noen bilder av fjeset sitt?? jeg mener, personen kjenner jo deg ikke.. og his en ukjent person hadde lagt t et bilde av f.eks fitten min, så hadde det ikke gjort meg noe vel? siden ingen vet hvordan jeg ser ut naken? er det ille? (red: Vær aldri uforsiktig på nettet. Det kan være mulig å koble bilder og telefonnummer eller bruker, så ta aldri sjanser som dette)
pus
10
28.03.2013 15:31:16
Jeg sendte nakenbilde av meg selv på snapchat, og gutten tok screenshot uten at jeg viste det. Så nå har han mange nakenbilder av meg (heldigvis ikke med ansiktet da) men det er ingenting jeg kan gjøre med det. Jeg fekk aldri bilde tilbake, men jeg sendte mange bilder til han. Nå angrer jeg jævlig, og det er ingenting jeg kan gjøre med det. Jeg sendte fordi jeg var deprimert og ville at noen skulle fortelle meg hvor deilig jeg er. Men nå angrer jeg helt sinnsykt. Er det noen som vet om jeg kan bli dyrlege? Jeg har hørt at arbeidsgiveren googler deg, og ser om det er nakenbilder osv, og hvis det er så får du ikke jobben. Er det sant?
Anmeld
0
13.01.2017 14:18:40
Anmeld det (;
:)
6
03.04.2013 20:29:05
hvis det ikke var av ansiktet ditt er det jo vanskelig for han å vite det
Michael Moow 15
6
11.01.2013 16:13:51
hei alle sammen både guter og jenter seriøst alle disse meldingene har jeg aldri sett i mitt liv og ikke vis dere naken i chat områder dere burde være enda forsigtigere. for man vet aldri hvem som er på den andre siden. og til alle det fackings pedoer FÅ DERE ET LIV OG IKKE PLAG OSS TENORINGENNE og bare sånn at dere veit det er at jeg har sååååå braa plan som manngen bruker for å bli kvit disse idiotiske pedoer og vis jeg var dere holt jeg meg langt una!!!!:)elsker dere tenåringer kos kos
Linnie
17
18.06.2012 17:19:31
Fjortis jenter som kler seg nakne foran web, er utrolig teit. Tenk om det dukker opp en de kjenner da, karnsje en i klasse på chatroulette. Da er det ikke så kult lenger..!
dafuq
3
05.03.2012 17:45:38
LOL
Emma
0
28.12.2016 23:51:51
DEtte her er ikke lol
maren
11
05.03.2012 10:02:36
Er helt sjokkert hva dere skriver, syns det er sjokkerende at noen syns disse stakkar barna fortjener det og slike ting. pedofile er fæle, de lurer små uskyldige barn til å gjøre dette. Dette er overgrep. Det er aldri barnas skyld, hvis noen tro det, så er de bare umodne og idioter
offer før kjeltringeness klør
3
05.01.2012 02:17:26
jeg har vert utsatt før mannolk så har spelt kvonnfolk og lurt billeder og jej var eit offer kann slike folk gå fri som salige folk medad jera andre til offentligt rarr før ikkje og si at ødelegga livet til andre vis eg vilde kunne jeg gitt opp påde navn og adeassa til bedragerenne forsett isamme kjeltringkjilden til dere går i en menin het og roper på halleluja nu er jeg lukkelig og fri ja der er mange sonne så dere har gott selskap.
Hwoa
1
23.11.2011 00:22:15
At folk kan være så dumme å gjøre noe slike ting som det der. De som ser folk på webcam kan alltid ta opp dette mens det pågår og legge det ut på nett senere og då er det allerede forsent. Løpet av noen få timer kan det blitt spredt rundt i hele verden nesten. Tenk dere om før dere gjør slike ting.
benedicte
4
03.02.2011 23:55:30
asså det er jo random som har spurt om vi feks .skal ha cam sex , så har jeg enten slettet dem eller blokkert dem , eller sakt nei er du vemmelig ? Jeg hadde vel aldri tørt eller jort noe slikt jeg er bare 13 år . Men uasnett suns jeg det er vemmelig at menn spørr små unge jenter om slikt .
Nonne
1
29.10.2010 10:58:56
Ro ned du da !
M;::::::::::::::::::::::::::,
1
03.09.2010 09:09:39
Det er jo vildig dumt å sette foran en web-carmera :(
Caroline
14
17.06.2010 22:50:00
Engang var jeg faktisk på en nettside der det var en fyr som ville se meg. Jeg tenkte "hvorfor ikke?" Han virker snill og koselig. Han beskrivde familien sin som snill og god! Han virket rett og slett unik. Etter to-tre dager ville han se meg. Jeg sa "nei!" Men han maste og maste til slutt overtalte han meg. Gjort er gjort og jeg anger utrolig. Det er så drita dumt at han tok bilder av det, men heldigvis har jeg aldri hørt mer av den kødden. Nå er det tre år siden sist jeg hørte noe fra han og ingen tegn til bilder noen steder. Hilsen Caroline 14 år.
Gutt 14
4
04.06.2010 13:28:00
Har aldri blitt utsatt for overgrep på nettet. er aldri på Facebook e.l.
JustMe
4
07.08.2009 23:46:00
Jeg har vist meg naken på web, men jeg onanerte for noen. jeg angrer så jævelig! det var de mest idiotiske greiene jeg har gjort... ALDRI gjør det!!!! jeg gjorde det bare fordi jeg var deprimert og følte meg bedre når de sa hvor deilig jeg var. jeg hater meg selv for det. jeg angret etter hver gang jeg gjorde det, men jeg fortsatte bare. jeg var egentlig ganske heldig, jeg greide å få tak på problemet akkuratt i tide. det var ikke lenge igjen før jeg hadde truffet noen og hatt sex på ordentlig. Jeg er bare glad at jeg er ferdig med den delen av livet mitt.
Mats
16
21.04.2009 13:36:03
Det er ikke noe galt med å være naken, selv om enkelte voksne syns dette. Nakenhet er naturlig!
.
4
28.03.2013 15:36:05
Om du sender nakenbilder kommer du til å angre senere. Arbeidsgiveren googler deg, og ser om du har sendt nakenbilder osv. Og om de finner noen kan du ikke bli det du ønsker når du blir eldre. Tenk hvor kipt det må være å vaske golvet på en skole, tømme kloakken, og lignende bare fordi du sendte ett bilde der du var naken, og det ble spred ut på nattet.
ikke barebare.
19
09.04.2009 18:31:10
Hei. Jeg har ikke bare vært naken foran en fremmed på web-camera. Jeg har onanert, strippedansa, hatt nettsex, oralsex og vanlig sex. Jeg onanerte foran en pedo, for han sa at hvis jeg ikke gjorde det så kom han og voldtok meg, jeg blei redd så jeg måtte bare gjøre det. Jeg og broren min hadde oralsex og helt vanlig sex foran en fra Tyrkia. Jeg vet ikke om noen har filma det eller ikke.. Men gjort er gjort. Liker ikke pedoer!
pakmann
0
01.04.2009 11:08:25
mye prat om overgrep her . alle vet at overgripere er feil koblet oppe i toppen . har selv blitt beskylt for overgrep de som var involvert i ryktene trakk seg når jeg anmeldte saken alt var bare sladder
Ren
5
13.02.2009 08:59:09
^^ Oh my good! Herregud! At noen kan gjøre sånt!
Sverre
21
26.11.2008 13:40:05
Jeg var naken på webcam en gang, og da kom det laser ut av kamerahullet og laget et hull i meg.
Serr
0
19.10.2017 14:51:03
Det er ikke sant
angelica
5
26.11.2008 00:43:24
har bare en ting å si, take care.
jente 15
4
10.11.2008 16:05:17
Okei! Det er utrolig dumt å gi MSN adressen din, hvis du ikke har møtt personen! Nok av gale folk ute i verden... Det du trodde var ufarlig viser seg at det er farlig!
Ainaa1441
2
10.10.2008 16:18:22
helt enig ass
Frida
5
10.10.2008 05:31:59
En gang var jeg på msn, og en mann la meg til som venn. Han het "LarsTheMan" :S Først spurte han meg om hvor gammel jeg var. Jeg svarte ikke. Så spurte han meg om jeg ville bli modell :S Jeg syntes det var litt morsomt at han sendte meg beskjeder hele tiden, siden jeg skjønte at dette var en pedofil, gammal gris. Til slutt ville han se meg på web-cam. Jeg må innrømme at jeg ble litt redd da, og slettet han med en gang. Nå er jeg veldig nøye med hvem jeg har på msn, ihvertfall :]
Gutt89
3
25.09.2008 14:13:30
Jeg sitter bek 1 *** gutt.
Ravenholdt
3
19.09.2008 09:31:47
jeg syntez at det er jævelig at folk kan være sånn:p men hold dere unne ti dere fyller 18 og spill WoW der er det ikke sånne folk i det hele tatt
jente15
4
16.09.2008 18:39:20
sånt er tragisk!
kåtgutt14
1
10.09.2008 09:25:56
herregud. man skla jo kjølpe seeg tangasen som har brukt ,, hvius du skulle ha kjøpten ny en skulle du fått den gratis
jenta
2
08.05.2008 13:16:45
hva er det unge jenter i 12-13 års alderen gjør på slike nettsider i det heletatt? hva vil de oppnå med det?
supergirl
5
27.04.2008 21:28:46
skaffdere et liv pedoer!
smitt smitt
4
25.04.2008 10:50:34
æsj øsj
sweat girl
3
28.03.2008 21:53:49
en gang jeg var på jippii (en chatte side for barn) har det komt mange PEDOFILE er så ekkelt at de kan si sånn til små barn! en som sa at jeg kunne få skjørt vis jeg gjorde seksuelle ting med han å mange som har sagt at de søker barn å ungdommer for å bli modeller, så domt ingen virkelige som har et modellfirma som hadde gidda å lete på jippii etter slik men for å bli modell måtte jeg vise meg naken på cam å sende bilder av meg i undertøy da røper di seg med en gang.Men jeg gjorde ingen av delene. Poenget i dette er at det er så mange naive unger på nettet. Som kansje ikke har så mange venner å tror at de ha en sjangse på å bli modell å blir kjempe glad å da øddleger di den sjangen for de. jeg håer virkelig at di som leser dette forstår hvor farlig det kan være å chatte på nettet. klem jente 13:)
maria
5
28.03.2008 21:45:34
hate pedofile e så teit å sitta på chat å leita itte småunger! har møtt mange på chat som e bare ute etter det selv om eg seie at eg bare e 13år så sjukt noe galt i hodet når di jør sånn!!
Jonas
26
27.03.2008 23:16:00
Jeg lot som jeg var en 12-år gammel jente på nett, og en overgriper trodde på det! så jeg ga han addressen min og når han kom slo jeg han ned og ringte politiet LOL han var iddiot
^^
5
03.04.2013 20:31:49
haha, bra gjort
AllAbotMe
5
26.11.2007 13:23:59
er selv kontaktet av en på nettby som driver å tar bilder av folk. Syns det er rart, for jeg ser ikke på meg selv som pen. Men det blir nok et fotoshoot, pga han har alt tatt bilder av mange. Selv om jeg ikke kan vere sikker på om han er overgriper, tviler jeg på det, for han har masse bra bilder på siden sin. men aldri om jeg drar alene. skal man møte noen fra nettet, ta med dere noen.
fra frøken sur pomp
7
02.09.2007 16:09:14
allderi gi bort msn eller ID ALLDERI noen utnytter barn bare for sex og jeg er jo et BARN så ligg unna barna >:(
Gutt
8
26.07.2007 22:44:35
Alle jenter som er dumme nok til å stole på folk over internett fortjener det de får..
Dette overgår alt!!
12
06.01.2014 20:30:35
Du kødder seriøst! Er det noe jeg ville ha sagt om dette temaet her... Noen spør seg hva jenter på 12 skal på MSN og andre nettsider, andre skriver "hold deg langt unna folk du ikke kjenner" osv... For å komme med en kommentar da så vil jeg si bruk huet. Du trenger ikke lese gjennom et hav av nettvetts-regler for å unngå å havne i slike farlige/uheldige/pinlige situasjoner, men poenget mitt er at internett og måtene vi kommuniserer på utvikler seg, og en kan gjøre langt flere ting en å bare chatte, sende over et bilde eller ha på web-camera. Da bør vi folk lære sært nok av andres erfaringer, selv om situasjonen er utenkelig. Ærlig talt, leste gjennom dette kommentarfeltet nedover... (sukk)...(tåre)...(frustrasjon).... Men SAMMA DET du Gutt som skriver at, "Alle jenter som er dumme nok til å stole på folk over internett fortjener det de får... Fy søren, er du en ung liten gutt må jeg dystert, men nesten le! **** snakk om medfølelse a. Vi klandrer ikke unge jenter for overgrep for. eks lenger som blir tvunget, truet, lurt eller grisete fristet/bestikket (eller hva det nå skulle være) eller plaget av pågående pedoer eller svært umodne menn som kjeder vett av seg... Eller av jenter som bare var for ung til å vite hva de litt eldre var ut etter. Da trenger vi ikke pinlig nok være så DUMME at man kommer med en slik påstand nå. SPØR DU MEG SÅ REAGERER JEG MED SPØRSMÅLTEGN BARE VED TANKEN PÅ AT NOEN (en mann/ung gutt/eller annen) SKULLE SPURT MEG OM NOE SLIKT SOM send meg et bilde av deg... naken, i bar overkropp, vis meg et eller annet på web-cam, eller gjør etter eller annen som jeg finner som tilfredstillende eller morsomt. Seriøst, om jeg var mann ville jeg mista totalt selvrespekta om jeg skulle gått rundt å lett etter jenter/gutter i en spesifikk alder å snakket på en slik ubekvemt måte. Det sier bare så mye om meg, slev om jeg er anonym, eller personen ikke kjenner meg osv... Jeg klarer ikke, eller ser ikke poenget med det, heller å oppføre meg, snakke eller utgi meg som en person som ser etter noe å "se på". Liksom stripping, nakne kroppsdeler... Så er du over 17 i hvert fall så skaff deg et blad eller noe. Får håpe det går over. :( Bare for å si det hvis jeg har vært utydelig, Å PÅSTÅ AT JENTER SOM STOLER PÅ FOLK PÅ NETT FORTJENER DET DE FÅR, ja da skulle jeg ønske du hadde utdypt deg litt nærmere på det. Må bare si det, jeg er jo tross alt anonym :P Er du over 16 år syns jeg du bør endre litt på synet ditt og se å vokse opp. Snakker ikke om å modne seg litt mer, eller vokse et bar centimeter, men å bare la være å tenke sånn i hensyn til andre. Vet ikke hva som går i tankene til en pedo på nett, men det må vel være noe i den duren der Gutt. Klandrer i deg altså, bare har så lyst til å si at du tar feil. Bare vet ikke hvordan jeg får sagt det tydelig nok.
hmmm
4
05.06.2007 11:28:01
Hvem er det som skriver om emnene på ung.no? De er skrevet med mange skrivefeil, skifter tid hele tiden og ingenting henger sammen. Kjempe dårlig (red: Vi er mange som skriver for ung.no. Send lenke til artikler med feil, så retter vi opp: redaksjonen@ung.no)
mæææj
3
29.05.2007 18:42:37
det e jo bare og ikkje gi noe ID!
jente16
4
23.05.2007 09:14:24
De som chatter for å få sex sliter i livet sitt altså!! de skal faen ikke få behandle andre mennesker på den måten..At de aldri lærer! pass dere folkens, og vær forsiktig! det er jo kanskje mange snille folk som chatter også, men altså hvis du chatter i det hele tatt så har du kanskje ikke så mange venner å snakke med? helt seriøst, håper ingen gjør slike feil som å oppgi ID til en du ikke har peiling på hvem er!
4
21.05.2007 21:07:00
So what?? Hva om de stakkars barna ikke liker det?? (Noe som de helt klart ikke gjør) Tenk på dem, og ikke bare på dere selv!!
Internett burde vært sikrere
7
21.05.2007 12:09:14
ingenting av dette ville vært noe av hvis "chatting" via internett var mye tryggere! Til dere svin av noen menn som chatter seg til sex med mindreårige: SKAFF DERE ET LIV!!!
jente15
7
18.05.2007 16:12:12
viss Pia hadde vært min søs hadde jeg sagt NEI! med en gang! hun kunne ha lånt de pengene hun trengte av meg, noe annet hadde det ikke vært snakk om! chatting på nett har jeg for lengst sluttet med...alle spørr bare om msn og vil du se meg runke osv....jeg ble dritt lei av at alle bare ville snakke om sex og sånt...det jeg ville var å finne seriøste folk, men jeg inser at jeg må ut av nettet for å finne slike folk, det finnes jo ikke en eneste serriøs gutt der inne! til alle som chatter på nett: det er ok, men gi for all del ikke bort msn din til noen! og ingen bilder, mobil nr eller andre personlige ting! det kan ramme deg hardt lykke til ;)
Xzirri 15
6
17.05.2007 22:15:15
man skulle hatt en verden uten de jævla pedofreaksa! kjenner en jente som tror hun har fått kontakt med et modellfirma, men hun vil ikke høre på meg når jeg sier at det helt sikkert er en pedofil kåting på 50 år
Kalle
2
31.08.2014 02:27:27
Hei søta
Imot web.cam!
5
14.05.2007 16:42:32
Jeg må bare si at jeg synes dere som viser dere nakne på web-camera er teite. da jeg var ca. 14 år gjorde jeg det. Det hadde begynt en ny jente i klassen. Hun virket veldig kjekk. Allerede første dag ble vi bestevenner. Etter 1-2 uker var jeg med henne hjem, siden foreldrene skulle jobbe seint. Vi satt på dataen og hun sa at hun skulle vise meg noe. Hun logga inn på msn, der hadde hun eg gutt som kalte seg "Alltid kåt". Vi snakket mye med ham, og venninen min tok på web-camera. Gutten spurte om vi turte å vise puppene. Jeg sa strengt nei! Vennina mi sa at han bodde langt vekke så det gjorde ingen ting. Jeg stolte på henne og viste meg frem. Dette er en ting jeg nå er sterkt imot. Man vet aldri hvem som sitter foran dataen i andre enden! Ikke finn på å gjøre det, pass dere ;)

Spørsmål og svar

Er det lov å sende nakenbilder? 
Hei Jeg forstår spørsmålet ditt slik at du lurer på om du har lov å sende nakenbilder av deg selv.   Som utgangspunkt er det ikke ulovlig å s...
Hva betyr det å tease på Snapchat? 
Hei Så godt å høre at vi har vært til hjelp tidligere! :-)  Jeg synes det er veldig bra at du ikke har sendt han nakenbilder, bare fordi han ha...
Jeg har mottatt nakenbilder på snapchat fra en jente som er 12 år gammel. Jeg trodde hun var 16 år. Jeg har slettet bildene. Kan jeg bli straffet? 
Hei  Jeg skjønner at du blir fortvilet og sur over dette, det er ikke kjekt når noen later som de er en annen enn det den er. I dette tilfellet my...
Onanerte på snapchat
Hei Det å vise seg naken til en man ikke kjenner annet enn via nettet, er som regel å ta en stor sjanse.  -Og det er dessverre sjelden noe godt sj...
Vist meg naken på snapchat.
Hei, det er lett å bli lurt til å gjøre ting som en angrer på i ettertid, som for eksempel sendte bilder av seg selv. Det er vanskelig å vit...
Hva betyr grooming?
Hei Dette har ung.no skrevet en god artikkel om, og du kan nok finne svar på det meste du lurer på i den vedlagte artikkelen nedenfor! Hilsen j...
Kan man anmelde at noen har tatt bilder uten samtykke?
Hei   Jeg skal gi deg svar på spørsmålene dine etter beste evne.    En anmeldelse kan ikke gjøres anonymt, men det er ikke nødvendigvis s...
Er Gaysir en "ordentlig" side for å treffe andre?
Hei gutt 18 år Hvor lett det er å finne andre med tanke på et "seriøst" forhold på Gaysir, er litt vanskelig å svare på. Dette fordi det komme...
Er det straffbart å sende nakenbilder?
Hei Etter straffeloven er det ikke tillatt å sende nakenbilder til noen som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende atferd, og kan str...
 nakenbilder, viser til andre, kan jeg anmelde? 
Hei Les de artiklene jeg har lagt ved som handler om det å sende nakenbilder og å kle av seg foran andre. Det første jeg ville gjort nå er å sp...
Var naken på nett for jenter under 16 år
Hei Det er straffbart å sende nakenbilder av seg selv (og andre) til personer under 18 år. Jeg tror ikke at disse jentene kommer til å anmelde de...
Noen har video av meg som fingrer meg selv
Hei Dette må du anmelde til politiet. Det de driver med er veldig ulovlig, de er mest sannsynlig pedofile som benytter denne metoden for å utnytte ...
Er det ulovlig å sende nakenbilder på snap når jeg er 13 år og han jeg sender til er 16 å6? 
Hei jente 13 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no. Det er ikke lov til å utveksle nakenbilder med barn under 16 år.  Gutten som du sender...
Hacket Snapchat konto
Hei Det han gjorde vil nok bli regnet som datakriminalitet, og det er mulig det er å anse som datainnbrudd. Hvis dere anmelder ham, og politiet vurd...
Jeg og en jente (samme alder som meg) sender nudes til hveramdre via snapchat.
Hei Bilder som seksualiserer barn regnes som barnepornografi etter straffeloven. Det er i utgangspunktet ulovlig å oppbevare og å se på slike bil...
Er det lov å sende nakenbilder til en 13 åring?
Hei Det er ikke lov til å utveksle nakenbilder med barn under 16 år.Straffeloven § 201 bokstav c viser til at den som i ord eller handling utviser...
Noen utga seg for å være politi på omegle og sa vi måtte kle av oss. Har de lov til det?
Hei De var ikke politi. De ønsket å utnytte dere og utga seg for å være politi for å lure dere. Det ekte politiet vil aldri kontakte barn på Ome...
Er det normalt å Sex videochatte naken, for folk på min alder?
Hei jente 14 år. Takk for spørsmålet ditt!Det er ikke en valig aktivitet for unge på din alder, men noen gjør det. Problemer med denne typen cha...
Er det ulovlig for 14-åringer å vise BH-en på Omegle?
Hei Det er ikke ulovlig for en 14-åring å vise seg frem på nettsider som omegle.com. Det er derimot ulovlig av andre å besitte og spre fremstilli...
Se alle