Hopp til hovedinnholdet

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusien kan dukke opp selv om fornuften sier deg at det ikke er noen grunn til det også. Alle mennesker opplever følelsen en eller flere ganger. Og en del kjenner på det oftere.

 

Hvorfor?

Litt sjalusi kan bare være sunt. Det betyr antakelig bare at du er forelska og hater tanken på å miste kjæresten din til noen andre. Men den usikkerheten som gnager og gnager, handler egentlig om selvtillit. Du må tro at du er likestilt kjæresten din og tørre å stole på at du er en person som fortjener å bli elsket.

Det handler også om å stole på andre. Når vi er forelsket blir vi tynnhudede og sårbare. Derfor kan tilliten til oss selv og andre settes på prøve. Om du ikke stoler på kjæresten din, er det lett å bli mistenksom og dermed ha et behov for å lete etter 'bevis' for at kjæresten faktisk elsker deg og vil være sammen med deg. Det blir antakeligvis veldig slitsom for både deg selv og kjæresten din etter hvert, og vil sannsynligvis føre til at en av dere ikke orker mer.

 

Det er lov å snakke om det

Det kan være lurt å snakke med kjæresten din og fortelle hvordan du føler det. Sannsynligvis merker han eller hun at du er usikker uansett.

Det er selvfølgelig en sjanse for at mistanken din stemmer, og at kjæresten din har blitt forelsket i noen andre, eller har mistet følelser for deg, noe som kan være veldig vondt å får høre. Det vil antakelig likevel være bedre for dere begge å få pratet om dette, slik at dere kan jobbe dere igjennom dette eller avslutte forholdet. Sannheten er tross alt stort sett aldri bedre enn usikkerheten.

Hvis kjæresten din derimot forsikrer deg om at alt er i skjønneste orden med dere to, så bør du forsøke virkelig hardt å stole på dette. Kjæresten din får ikke gjort noe mer enn å fortelle deg dette, og du får ikke gjort noe mer enn å stole på han/henne. Tillit er avgjørende for at et forhold skal fungere, og ingen av dere vil holde ut i lengden hvis dere ikke klarer å stole på hverandre.

 

Ingen forsikring

Tenk så godt det ville ha vært om kjæresten kunne skrevet under på et evig troskapsløfte slik at du aldri trengte å være usikker på om han eller hun ville være sammen med deg mer.

I kjærlighet finnes det imidlertid ingen forsikringer eller evighetsløfter. Du kan bare være så modig som du tør, og kjenne på følelsene og ta imot kjærligheten til tross for at du noen ganger kan kjenne stikk av sjalusi. Kjæresten din har mest sannsynlig ikke blitt forelsket i deg bare av en bestemt grunn, og det vil derfor ikke være noe poeng i å sammenligne seg med jenter eller gutter som du mener er penere, tynnere, har større muskler eller hva det måtte være enn deg selv. Kjæresten din liker deg av mange årsaker - fordi du er nettopp deg - og det er mer enn bra nok.

Skillelinje, ung.no

Typiske sjalusisituasjoner?

 • I starten av forholdet

  Særlig i starten av et forhold kan det være lett å føle på det å være sjalu. Kanskje kan dere snakke om hva dere legger i å være kjærester og hvor grensene deres går? Slik blir dere mindre usikre og kan få det enda bedre sammen.

 • Aldersforskjeller

  Jente gråter
  Aldersforskjell kan bety litt i ungdomsårene. Har du en kjæreste som er gammel nok til å dra på byen, mens du ikke er det, har det lett for å oppstå vanskelige situasjoner. Det er fort gjort å fantasere om hvordan det er ute, hvem kjæresten snakker med, hvem han/hun danser med osv.

 • Ute med guttene eller på tur med jentene

  Andre ganger er det kanskje vennegjengen, enten det er guttene eller jentene, som skal samles. Kanskje skal man på hyttetur eller på festival eller på sydentur over flere dager. For den som sitter igjen hjemme, kan det nok være vanskelig ikke å bli litt sjalu. Prøv imidlertid å snu situasjonen på hodet. Hvis det var du som var på tur med gode venner, så hadde du vært opptatt av å ha det gøy sammen med dem. Sånn er det mest sannsynlig for kjæresten din også. Det er, tross alt, veldig viktig å ta vare på venner, selv om dere har blitt kjærester.

 • Kjæresten ringer ikke som avtalt

  Hvis kjæresten ikke ringer eller kommer når han eller hun sier det, prøver man ofte å finne svar på hvorfor. Husk imidlertid at fantasien ofte er langt verre enn virkeligheten, og at det mest sannsynlig har en helt naturlig forklaring.

  Skillelinje, ung.no

  Hva kan du gjøre?

  Det er ikke lett eller godt å være sjalu - verken for deg eller kjæresten din, men det finnes noen ting du kan gjøre for å prøve å få bukt med sjalusien.

  • Snakk med kjæresten din om følelsene dine. Hvis kjæresten din forsikrer deg om at du ikke har noen grunn til å være sjalu, må du prøve alt du kan å stole på det.Kjæresten din får ikke gjort noe annet enn å si til deg at du ikke har noen grunn til å være sjalu, og hvis du fortsetter å mase om det i det uendelige, så blir det til slutt bare slitsomt for dere begge. Prøv å huske på at dette handler om deg og din usikkerhet - og jobb med det, og ikke la det "gå utover" kjæresten din noe mer enn nødvendig.

  • Fortell deg selv at du er fin og at kjæresten din har VALGT å være med deg. Husker du hvem du var da dere først begynte å flørte? Det er den personen kjæresten din forelsket seg i, prøv å bevare de følelsene.


  • Fortell deg selv at kjæresten din er HELDIG som får være sammen med deg. Dere er likestilte i forholdet, ikke opphøy kjæresten din til noen som er mye bedre enn deg selv.
  • Ring en venn eller venninne og snakk om det, dere er garantert flere som har følt på sjalusi. Gjør også gjerne noe aktivt, det er når man sitter alene med tankene at sjalusien kan ta overhånd.

  • Fokuser på deg selv, dine venner, din familie, dine interesser og ditt liv. Mange har en tendens til å bli veldig opptatt av kjærestens liv og om kjæresten har de rette følelsene osv. Prøv heller å ha fokus på å ta vare på vennene dine og fritidsinteressene dine, så skal du se at også forholdet nyter godt av det.

  • Det er lov til å si unnskyld om du har oppført deg urettferdig overfor kjæresten din, og det er også lov å prate sammen om vanskelige situasjoner. Prøv imidlertid å ha fokus på at DU synes dette er vanskelig, og ikke hva han/hun eventuelt gjør galt.


  • Tenk at det dere har sammen er fint

  • Tenk at fantasien din spiller deg et puss.

  • Les et kjærlighetsbrev eller en koselig melding du har fått fra kjæresten din.

  Skillelinje, ung.no

  Hvordan unngå at kjæresten blir sjalu?

  • Prøv å sette deg inn i den andres situasjon, og oppfør deg slik du vil at kjæresten skal oppføre seg med andre.
  • Hvordan vil du selv at kjæresten skal omtale andre gutter eller jenter? Det er for eksempel ikke veldig hyggelig å høre masse positivt om en kjæresten har snakket med ute, hvor fin kropp hun/han har, hvor flott håret hans/hennes er og hvor mye du lo av vitsene hans/hennes. Ikke snakk om andre som om de er bedre enn kjæresten din.
  • Møt hverandres venner, så vet dere også hvem dere bruker tid sammen med når dere ikke er sammen.

  Skillelinje, ung.no

  Hvor mye sjalusi bør man tåle fra kjæresten?

  • Liker ikke kjæresten din at du snakker med noen av det motsatte kjønn?
  • Liker ikke kjæresten din at du er sammen med andre?
  • Prøver kjæresten din å bestemme hvilke klær du skal gå i?


  Alle disse punktene er faresignaler du bør være obs på. Selv om det er helt naturlig å føle sjalusi nå og da, er det ikke godt for verken deg eller kjæresten din at det går for langt. Opplever du at kjæresten er sjalu på en måte som får deg til å føle deg fanget eller at du ikke får si eller gjøre det som er naturlig for deg, må du si ifra at dere ikke kan ha det sånn. Kjærester skal ha det godt sammen, og man skal ikke føle seg kneblet eller fanget i et forhold.

  Prat med venner, familie, helsesykepleier på skolen eller lignende hvis du opplever at kjæresten din begrenser deg på noen som helst måte!

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
jente
0
25.03.2018 19:17:57
jeg har det sånn bare med vennina mi, men teksten hjalp.
Amir
1
12.08.2017 21:32:46
Eg har vært i lag med kjæresten min i 4 år. I fire år vi elsket hverandre frå hjerte våre, det virker sånn hvertfall for meg. Vi var kjærester i to år og vi var to år samboer. Hun hadde fått seg sommerjobb på sjøen på en krabbebåt. Hun har reist på sjøen for 3 uke siden etter en uke hun hadde vært på sjøen en natt hun ringte meg på mobilen kl. 0130 og sa til meg hun gidder ikkje å være i lag med meg lenger. Utan noe viktig grunner. Eg skjønte ikke i alle dager. hva som skjedde med henne? Tenkte eg. Etter på eg prøvde å ringe hun men hun slott av mobilen sin. Etter noe dager senere faren hennes ringte meg at han skal komme å hente tingene hennes. Så etter en uke eg sendte en mld på Facebook til kjæresten min og sporte henne om hva er grunn til du slutt opp med meg? Hun svarte meg hun held på og flørte til en annen person. Og seier at hun er veldig glad meg men vil ikkje være ilag med meg lenger. Det gjør meg veldig vondt i hjerte slik at eg fikk ikke sove på 3-4 netter og orka ikke ete mat og sagt opp sommerjobben min. Eg ble sjokka og er tankefull til nå. Hun blokkert meg på alle sosial mediaog har ikke mulighet til å kontakt med hun. Er det bare dritt vondt når man forelska en jente og var fire år ilag og hun slutte på den måte. Nå det har vært nesten 2 uker som hun slutt opp med meg eg føler meg ikkje bra og letter etter noe får hjelpe meg. Eg elsker henne så mye. Eg klarer ikkje meg å tenke på hun. Eg er sint på hun, og hun er en drittsek og samtidlige forelska hun. Men hun ødelagt alt for meg og knuste hjerte mitt på verste måte hun kunne. Eg synes det er litt feil og slutt med kjæresten sin på den måte. Eg kunne akseptere hun sitt valget viss vi satt ilag og prate om hva hun er slitt med å være med meg. Det kunne vært ikke så vanskelig for meg. Hun fant seg først en kjæreste etter den hun slutt opp meg. Ingen fortjener seg og få så mye vondt. Nå eg har bare lyst å glemme henne og være frisk igjen i hodet. Men eg veit ikke hvordan klarer meg å gjøre det.
:)
0
08.09.2017 23:32:23
dette var trist å lese men jeg håper at du skal komme til å glemme henne. prøv å ikke tenk på henne selv om det er ikke lett. Lykke til :)
Gutt 15
0
11.02.2017 15:59:34
E singel nu da men, jeg tenker det hadde vært artig å se dama sjalu at når vi går på gata sammen så møter vi på 3 fine jenter.at dama mi klenger ,-)hehe
Lillemy
3
06.01.2017 12:04:50
Hei! Jeg og typen krangler veldig ofte og det blir til at vi ignorer hverandre...er dette sunt? Og jo også har jeg det problemet med at han snakker med ei venninne av han om problemene hans og våres i stedet for meg..kan du forklare meg hvorfor det er sånt? Jeg elsker virkelig denne gutten..hva kan jeg gjøre for å gjøre det bedre?
Mummie 55
0
14.10.2016 01:11:40
En mann som jeg er forelsket i gjorde meg sjalu i går. Hvorfor.
Til gutta
0
09.06.2016 16:49:25
Hva betyr det når kjæresten er med en eller flere jenter i et forhold (venner), og kanskje flørter litt? Er det vanlig? Hva betyr det?
Jenta som henger med gutter og vet litt
0
21.09.2016 14:42:05
Vær obs:)
Nadia
0
21.07.2016 20:17:27
Kommer Ann på person til person. Noen flørter for å bange noen er bare gode venner
Anonym
3
08.06.2016 23:52:49
Har jeg vært utro? Siden jeg kysset en annen gutt litt lett på munnen men det som er var at jeg å kjæresten min hadde en pause men han sidr at jeg var utro???
Randomness
3
09.06.2016 16:41:28
Ikke driv å kyss andre hvis du er i et forhold... du har ikke vært utro for det er noe annet men likevel. Tenk hvordan du ville følt deg. Bare gjør det slutt hvis du vil gjøre sånt med andre. Hvis dere hadde en pause og dere avtalte at det var greit å gjøre sånt så er det ok. Hvis ikke så skjønner jeg hvorfor kjæresten din sa det.... sorry liker bare ikke sånt
J15
1
01.06.2016 17:24:46
Jeg vet de bare er venner... men jeg misliker henne sterkt... hun gjør meg så irritert og hun har kjæreste fra før... og likevel flasher hun den perfekte kroppen hennes rundt kjæresten min... jeg gleder meg til å begynne på videregående til høsten for da er hun ikke i livet mitt lenger... jeg gidder hun ikke mer for hun er mye penere enn meg og hun vet det likevel flørter hun med alle og får alle oss andre til å virke kjedelige... jeg hater det jeg hater det
Ame
1
21.09.2016 14:44:28
vet du hva i feel ya! naboen til kjæresten min driver med det hele tiden og jeg misliker henne STERKT!
Randomness
2
10.04.2016 12:15:20
Hvis du er sjalu, kan det være både bra og dårlig. Enten blir du sjalu fordi du elsker personen og du blir skuffa, eller så vil du bare ha masse kontroll fordi dere er sammen. Tenk dere litt om før dere gjør noe. Elsker dere denne personen eller vil dere ha kontroll?
Malla
0
06.04.2016 21:52:37
Jeg er veldig sjalu fordi jeg har opplevd mye dritt i barndommen min, jeg ser andre jenter som kjæresten min gir klem til også føler jeg meg 1000 ganger styggere enn den jenta. Jeg prøver og forbedre meg, men ting som skjedde i barndommen gnager fortsatt. Jeg føler meg ikke bra nok, føler meg ikke elsket og vi krangler ganske ofte.. Hva gjør jeg galt? Jeg er 19 år og har sliti med sjalusi siden jeg var 8 år gammel. Jeg skulle virkelig ønske at jeg ikke var så sjalu, men hva skal man gjøre når man aldri har fått høre at man er bra nok? Jeg har blitt mobba siden jeg gikk på barneskolen og det er noe som plager meg den dag idag.. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre.. Noe tips? Tror han er litt sjalu selv, fordi han lar meg ikke ha gutte venner osv.. Men jeg godtar alt, men hvis jeg sier noe så er det feil..
Meg
1
21.05.2016 12:33:27
Hvis det er sjalusi fra begge sider i forholdet så kan det være lurt å snakke til hverandre om det. Hvis partneren din viser sjalusi ovenfor deg syntes jeg det virker som han elsker deg og at han bryr seg. Mange gutter blir "tøffe" mens de har kjærester for å få oppmerksomhet fra dem. Det har skjedd med meg og det gjør vondt, men hvis det går for langt prøv å snakk med han. For din del anbefaler jeg å stole på partneren din og være åpen med ham angående problemene dine. I tillegg, hvis du er skeptisk mot partneren din, kan du spørre deg selv: "Hvorfor er jeg sjalu?" "Har han gitt meg grunner til å ikke stole på han?" etc. Hvis du er sjalu fordi du har lav selvtillit og føler deg stygg ovenfor de andre, kan dette være grunnen til at han prøver å gjøre deg sjalu. Han vet du er et enkelt mål fordi han ser svakhetene dine og kan dermed få mer oppmerksomhet fra deg. Prøv å skjule at du har lav selvtillit. Vær selvstendig og "hard to get", da vil han ha mer fokus på deg. Har han gitt deg grunn til å ikke stole på han? Har han holdt ting hemmelig for deg? Henger han med andre jenter i fritiden og prioriterer dem i stedet for deg? Da burde du hvertfall ha grunn til å tvile og være bekymret. Men hvis du bare er veldig sjalu så er det ikke noe å være bekymret over. :) Virker som vi to er i samme båt. Kjæresten min er komplisert og henger mye med en veldig fin jente, men han har aldri gitt meg grunner til å tvile. Likevel gjør han meg ekstremt sjalu fordi jeg får akkurat samme tanker om meg selv. Jenta han er close med er mye finere enn meg, dvs kropp og utseende. Men hun er ikke den beste personen i verden heller og har omtrent ingen venner. Derfor har jeg lært meg selv å bare stole på meg selv, og hvis kjæresten min ikke er trofast mot meg så er det hans egen feil. Jeg foreslår at du har samme innsikt :)
chris
7
05.03.2016 21:46:33
kjæresten min har mange gutter venner og dette gjør meg ikke sjalu. men eksen hennes går i samme klass og de er venner.en dag sa hun til meg at eksen hennes var hos henne og at han hadde kysset henne og at han overnattet hos henne og de ikke har gjort noe mer enn å sove i samme seng og dette gjorde at jeg startet å vare sjalu og jeg sa til hun at jeg vil ikke han skal overnatte hos henne igjen og siden den dagen har hun plutselig blitt annen jente. hun startet å snakke om eksen hele tiden i hvem som helst tema, fotball, kjærlighet , sex, film , you name it. hun bare snakker om han og når jeg ikke lenge kunne tåle å høre om eksen hennes så ba jeg hun å slutte med det men det ble mer og mer av det. hun startet å gå på date med en venn av hennes og jeg ble ikke sjalu, deretter hun skulle med samme gutt på ute fest i byen siden hun var 1 måned eldre en meg så kunne hun feste ute men jeg kunne ikke. hun og meg var i en vors sammen og hun satt sammen med andre gutter og hun prøvde å ignorere meg hele kvelden og til slutt gikk hun til en annen utested sammen med han andre gutten og da begynte jeg å skjønne at jeg er på vei til å miste hun. men det er vanskelig å se hun prøver gjør meg sjalu og hun klager at jeg er sjalu fordi hun har gutter venner men det eneste person jeg var sjalu var når hun har kontakt med eksen eller snakker om han og i det siste snakker hun kun om eksen hennes og hun går ut på fest med andre gutter og hun lar ikke meg kysse henne, røre henne og de gangene vi snakker i telefon så snakker hun kun om andre gutter og hun ler og fortelle meg hva andre gutter sier til hun på facebook og hun har begynt å bruk hot or not og tinder og idag skulle hun våkne tidlig og jeg pleide å vekke hun ved å ringe og hun pleide å vare glad men idag så ble hun sur og sa at hun ikke er barn og sagt masse dritt og jeg virkelig ble såret og alt mellom oss er ikke det samme. hva kan jeg gjør bedre og hvordan kan jeg få hun bli som før. Det følles nå helvete og jeg er virkelig såret og jeg elsker hun masse. hva burde jeg gjøre? hjelpe, skal lese alle forslagene
Chris
3
18.03.2016 12:42:11
hun gjorde det slutt igår, hun mente at hun ikke var over ex'en hennes og at jeg og hun kan vare venner. Dette svir jævlig og jeg som er dum som virkelig elsker hun og har følelser men sånn er det. Jeg lærte å ikke elsker andre mer enn meg selv og jeg føler meg sviktet
Wtf
5
18.04.2016 23:36:53
Bra for deg mann! En bra dame skal kunne ha gutte kolleger, osv , skal kunne kommunisere med gutter. Men å ha gutte "venner"? Gå hjem til dem..? Overnatte?? Da er hu løs.
chris
2
25.04.2016 14:51:06
kjærlighet er noe dritt
Ho Er en bitch
1
18.04.2016 23:33:57
Hu høres ut som ei løs dame. Drit i hu. Vannet er full av fisk og det finnes nok ei bra dame der ute for deg. Følelser er noe drit men jeg skal love deg at hvis du gir det litt tid, vil du huske tilbake og le av deg selv..at du orka ei selvsentrert og løs dame som det der!
chris
1
25.04.2016 14:58:44
jeg er fortsatt ikke helt over men jeg begynner å se at det var bra at det ble slutt siden jeg føler meg bedre nå og har ikke noe sjalusi og er singel
Chris
0
22.06.2016 07:52:36
Litt oppdatering
anonym
1
12.12.2015 19:44:37
det er en jente i min klasse som driver å flørte med nesten alle guttene i klasse, men det rare er at hu har kjæreste. og hennes kjæreste ser det hun gjør man han bryr seg ikkje noe. den gutten er ganske overfladisk og dum
Gnaget
2
09.07.2015 20:37:02
SJALUSI som mim samboer har mot meg startet halvåret etter vi møttes. vi så på porno film sammen på første , så ble det ikke no mer av det, da halvåret hadde godt så ble det et stort problem med at hu fant porno på pcn. jeg har blitt straffet for det i 4 år nå, jeg får kjeft å anklager ver gang det kommer sex sener på vanlig filmer å må slå av, kan ikke se på TV om det kommer bikini reklame, da det jobber jenter damer forbi vinduet så får jeg et problem og vis jeg er så uheldig å snur meg for jeg ser noen som går forbi blir jeg anklaget som å vere en pervers Gris. da vi er ute på handle tur å noen går sommer kledd eller tettsittende bukse så blir det samme helvete, jeg kan ikke høre på kanaler på radioen filmer TV program om noen har samme navn som xn min , bare det ligner så blir det HELVETE. til og med da unga ser på tegnefilm så er det en dater til ene figuren der hu reagerer på, jeg får også problem om jeg er lit sen fra jobb butikken osv, jeg må forklare med i alt jeg gjør.er det sol og fint vær ute så er det rene helvete om jeg skal ut å kjøpe ting eller på jobb osv, Da kommer redselen hennes at jeg kan se på andre, har også sluttet å trene for der er det jo masse jenter som er å det passer ikke altid at vi trener sammen da vi har barn , barnepass er ikke gunstig. kjøper hellet ikke Tine melk for det er likt et navn. jeg er heldig at det ikke jobber jenter på min jobb. å vis det begyner noen så må jeg lyve om det, jeg kan ikke dra til single kompiser for de lever svinete singel liv i hennes øyner, å har dem forhold så vil damene demmers ha meg å sikkert viser seg naken til meg, jeg kan ikke snakke om ting jeg gjorde før jeg møtte hu, da jeg er uheldig å nevner noe som" å her har jeg stoppet før å spist mange ganget " da blir det atter igjen HELVETE for da tenker jeg på xr, mener hu. har heller ikke et bilde fra MIT liv før hu lenger, hun har også kontrollert pcn Facebook Hotmail å mobilen min daglig, jeg får heller ikke sitte oppe alene ,da må hu ligge i fanget mit og sove. har også blir slått flere ganger midt på tryne da det har blitt heftige diskusjoner om SJALUSI.Jeg føler dette har gått langt å det er mye mer jeg får straff for. å jeg er 100prosent trofast å skulle aldrig hatt tanken om å vere utro eller verken prøvd meg på noen. hun har altid tilfredsstilt det fulle behov jeg har i en jente, men nå ser det ut til at vi skiles. jeg har jo ikke blir en perfekt samboer lenger jeg heller. har blitt mye sur å begynt å små lyve for å slippe problemer. også slengte mye stygge ord til henne, Hva tenker man om slik
:O
1
19.08.2015 15:09:51
Huttetu. Det har nok gått for langt. Og om hun begynner å slå i tillegg... Du kan jo ikke gjøre noe som helst.
Gnaget
0
09.07.2015 19:49:51
SJALUSI har et problem med min samboer som jeg har flere barn med , SJALUSI
.
1
05.07.2015 15:47:24
Blir så sykt ukomfortabel når veninna mi har startet å like exen min:( liksom jeg hater han å hun starter å like han å jeg tror kanskje han liker henne og men jeg bare klarer ikke den tanken:( jeg føler jo også at jeg er kommet over han
Superstar
1
24.04.2015 15:39:31
Hvordan blir jeg kvitt jenta
Grenades
1
27.12.2014 15:02:32
Hvis du er sjalu så er den beste Medisinen og se på Pokemon og Slappe av. :D
Dan372
2
21.12.2014 08:05:16
Hei jeg er en gutt på 11 år å jeg kan trenge litt hjelp. Hvordan tenner vi gnisten igjen? Før var vi sammen hele tida å gjorde kule ting. Hva kan jeg gjøre for å tenne gnisten igjen?
Slik eller slik?
7
04.07.2012 09:59:36
Har en kjæreste som er VELDIG mye ute med sammen med gutta enten om det er festivaler, turer og fester. det kunne vært Gutta hver mulige fri fra jobben, hvis jeg ikke hadde gjort oppmerksomhet på at jeg finns jeg og! Og jeg føler at det er veldig macho oppførsel som er styrken i kameratgodgjengen. Hvis jeg vil være sammen kjæresten må jeg være som femte hjul på kjerra. og det syns jeg er feil.. hva ska jeg tenke? hva skal jeg gjøre? vil høre deres meninger og råd.
Sliter men hjelper
0
15.05.2015 07:42:35
vært borti noe lignende, og du må nesten bare prøve å "bli en av gutta" vet det ikke er lett om de er vanskelige å like, men kjæresten din hadde garantert satt pris på at du prøvde i det minste! Noe annet du kan prøve er å invitere dem hjem til deg når kjæresten din er der, ta dere et par kalde og bare legge deg tilbake.. I ditt eget hjem vil de trolig slippe deg til og la deg fortelle om deg selv! Lykke til :)
sjalu jente
0
28.03.2012 19:07:21
jeg er kjempe sjalu! det hele begynte i 1 klasse. jeg falt for en gutt som er 8 måneder eldre enn meg. han var så søt! jeg sa til han at jeg likte han. da sa han at han ikke likte meg tilbake. i 3 klasse sa han at han likte meg og det gjorde han. i 5 klasse begynte det en ny jente. hun og han jeg liker var sammen en stund så slo de opp. nå går jeg i 7 klasse og jeg har sagt til ham at jeg ikke liker ham lengre men egenlig liker jeg ham sykt! hun og han jeg liker snakker og flørter utrolig mye! det virker som om han ikke liker meg lengre. han pleide alltid å være med meg å flørte med meg men nå virker det som om han flørter med hun andre! selv om jeg og han aldri har vært sammen er jeg sinnsykt sjalu. jeg får ikke sove om nettene og tenker på ham hele tiden. jeg drømmer om han de fleste netter. noen som har noen tips?!?!
.
0
19.08.2015 15:12:27
Du hadde sjansen.
Svarer
1
05.12.2014 16:54:31
eg synes du må spørre han om han liker hun, vis ikkje så spørre du han om å bli sammen
Jackpot
1
22.01.2012 08:13:35
Hvis du er så sjalu kan du vel spionere litt eller få deg kjæreste eller du kan være mer sammen venninen din
eh........
20
22.01.2012 00:23:00
jag er en gutt 12 år og har aldri hatt en kjereste jeg har aldri vart forelska og syns jenter bare er plagsomme
Andreas A
9
19.01.2012 01:44:37
Et tips: Har du noen du er interessert i, gå frem som du ville din sønn skulle gått frem. Våg å vise deg.
Jenta
7
18.01.2012 20:45:35
Sjalusi gjelder nok ikke bare med kjærester. Blir fort sjalu og usikker når venninna mi er sammen med andre, men klarer å skjule det c:
akka94
6
06.12.2011 02:07:30
jeg har innsett etter å ha lest dette innleget at jeg egentlig ikke har noe å være redd for, selvom jeg kan være veldig sjalu av meg foreksempel. hun er god venn med sin eks kjærste og de går i samme klasse, er det galt av meg å føle sjalusi ovenfor dette ? hun er veldig godt likt å jeg kan ikke si at jeg liker det så godt når andre gutter snakker til henne eller inviterer hun med på ting, men som det er skrevet her så er det naturlig å føle det sånn viss du er livredd for å miste denne personen,
gutt på 14 år
6
03.12.2011 15:37:55
Jenta mi er helt fantastisk! hun dreiv med en før jeg og hun begynte å prate sammen. Så etter hvært ble jeg og hun sammen. Men hun prater med han andre heletiden og har besøk av han mer enn jeg er der. Hun prater om han nesten heletiden også.. jeg veit ikke helt hva jeg skal gjøre... jeg vil ikke gjøre det slutt for hun er jo den beste for meg syns jeg.. haff.. noen som kan komme med noen forslag til hva jeg skal gjøre?:)
Sjaluguttsør
15
14.11.2011 12:48:48
Sjalusi og blind kjærlighet! JEg er sammen med ei helt fantastisk jente! Og endelig forstått ordet ELSKER. Men alikevel dreper sjalusien meg! JEg får ikke sove om nettene. JEg blir fort amper. Jeg trekker meg tilbake i hverdagen. Det går utover jobb, venner og forhold. Jeg har altid vært litt sjalu. Men etter at jeg traff henne så har sjalusien blitt enda sterker. Hun var veldig sjalu på meg i begynnelsen. Og jeg gjorde alt for henne. Slettet venner. Både jente venner og gutter. turte ikke adde kompiser på facebook for er redd hun skulle bli sjalu. Tørr ikke lese ukeblad for er redd hun skal bli sjalu. JEg gjorde alt for at hun skulle føle seg bra. Jeg ville at hun skulle stole på meg. For jeg savnet et trygt og stabilt forhold. JEg har vært mye borte pga jobb situasjon. Nesten daglig adder hun gutter på facebook. Hadde jeg addet venninner hadde hun ikke snakket med meg. Når jeg er hjemme så er hun hele tiden på telefonen. Den er med henne over alt. På dass, i dusjen, i senga. OG det gjør meg så sykt skeptisk. I tidligere forhold var jeg sånn selv. Vist jeg skjulte noe so var altid telefonen med meg. Jeg har ingenting å skjule for henne! Hun er alt for meg! Og kunne bare tenkt meg henne! Og det skal sies. Fra dag en vi var sammen så har jeg gjort alt for henne. Skjemt henne bort. Nå tror jeg hun tar det for gitt. For jeg får ingenting tilbake. Ikke en ekstra lang klem eller tusen takk. Er ikke mye jeg vil ha tilbake. Alt jeg trenger er bare litt ekstra pjuksing foreksempel. Bare for å vise at hun bryr seg og setter pris på det jeg gjør for henne! Jeg har blitt mer og mer mistenksom. Og mage følelsen min sier at det er noe som ikke stemmer. Men det kan jo godt være det er fantasien min som spiller meg et puss. Jeg har mistet helt kontroll på sjalusien min! Og vet ikke hva jeg skal gjøre. JEg blir agressiv når jeg drikker. Da blir følesene forsterket og alt kommer ut på engang. Når jeg er borte fra henne får jeg ikke sove og jeg spiser ikke. Når jeg vet hun skal ut klare jeg ikke slappe av og det har gått så langt at det verker i kroppen. Jeg vet hvordan hun er når hun er ute med meg. Da snakker hun med gutter. Kan snakke med de lenge. Går jeg å kjøper en drink så er hun i gang å danser med andre gutter. Hvordan er hun da når jeg ikker er der?? HAdde jeg gjort det samme hadde hun aldri villet pratet med meg igjen! Det begynte med at hun ikke stolte på meg og satt meg i bås. Så gjør hun masse som hun ville ha reagert på om jeg gjorde. Forholdet har har blitt ganske skjeivt. Jeg har tatt det opp mange ganger. men nå vist jeg gjør det så blir det dårlig stemmning. Og hun vil ikke prate noe særlig om det. Og sier bare at det er uvant å ha meg så mye rundt henne igjen. At jeg bare må gi henne tid til å bli vant med deg igjen. Hva med meg da?? SOm har savnet jenta mii og vil bruke tid med henne! I vært forhold så skjønner jeg at det er forskjellig behov. Men da skal ikke bare være den ene personen som gir og gir og ikke får litt tilbake. Er ikke mye jeg trenger!! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lengre. Sjalusien dreper meg sakte innvendig. Hun er en person jeg vil dele resten av livet mitt med. Men ikke når det er så sterke vonde følelser. Er jeg paranoid? Skal jeg stole på mage følelsen min? Skal jeg senke skuldra og slappe av og gi det litt tid? Det jeg vet er at dette tærer på meg, på forholdet og suger energi! JEg elsker jenta mi og er blindt forelsket!!
.
0
19.08.2015 15:17:10
I et forhold skal man kunne stole på hverandre. Om hun ikke gjør det, og er så egoistisk, gjør deg slutt. Hun setter ikke pris på deg.l
Tiril
0
23.12.2014 12:55:44
Dette e et forferdelig dårlig forhold. Snakk me dama di om det at du syntes dette blir helt feil, for det blir det. Hvis ho ikke rører så mye som en finger for dæ for å gjøre det bedre, da veit du at dette forholdet ikke funker.
Forrestgump
1
30.03.2014 10:28:40
Vet du hva jeg har hat så og si nøyaktig det samme å det er ikke noe godt.
Heidi
7
06.06.2011 23:51:06
Jeg har en kjæreste som jeg har vært sammen med i over 2 år nå :) Vi har et fantastisk avstandsforhold, men jeg blir mye sjalu på bestevenninna hans. Vi har holdt på å slå opp mange ganger pga det, og nå får et par uker siden gjorde vi det :( Vi er sammen igjen nå, men jeg skjønner bare ikke hvorfor noen jenter er så sykt flørtete! Vet at han aldri ville gjort noe med hu, men jeg blir så redd når hu er sånn og mener han flørter med hu når han bare er en god venn :S Sykt stress...
Silje
0
27.03.2009 23:03:54
Jeg har vært sammen med kjæresten i litt over et år. Har det veldig bra sammen men jeg vet at han flørter på internet. Diverse sjekkeapllikasjoner på facebook, og at han se på masse jenteprofiler på nettby, ratemybody, deiligst.no osv.. Gjør meg kjempe sjalu og usikker. Er gutter bare sånn, uten at jeg skal legge noe mer i det? Han vet til og med jeg ikke liker det, tok det opp for lenge siden, og han slettet dem, men nå har jeg oppdaget at han har dem igjen.. Tør ikke si noe i frykt for å virker oversjalu, men klarer ikke la være tenke på det. Flere som har meninger her? Jente23
Tiril
0
23.12.2014 12:59:21
Uaktuelt! Oppførsel til en singel gutt. Opplevd dette før, kommer ingen vei me sånne gutter. Snakk me han og spør han korfor han har et behov for å sjekke ut andre jenter på sider der alt e kroppsfokusert. Dette e etter min mening en gutt som fortsatt ikke har blitt en mann
mikael20
5
11.11.2008 05:53:50
synd att det er så mange som har problemer med sjalusi! jeg slet selv med sjalusi, men kom meg gjennom det,og er ferdig med det. hvis problemet er så stort, så kan det være mulighet for å prate med fastlege om sjalusien og andre psykiske ting som plager, så henviser han til psykolog.:) det kan være en god hjelp for mange å gå til psykolog:)
Kaisa
3
19.09.2008 10:00:20
Jeg har verdens snilleste kjæreste og har egentlig ingen grunn til å være sjalu. Han har aldri gjort noe galt og er alltid god mot meg, men tingen er at han har ei venninne jeg vet han var forelsket i for et par år siden. JEg vet jo selv at jeg har vært forelsket i mange før han, som ikke betyr noe lenger, men det hjelper liksom ikke. De har vært venner før jeg kom inn i bildet, og i det siste har han nesten ikke hengt med henne fordi han vet jeg ikke liker det. Vi har vært sammen i ca halvannet år, og jeg får dårlig samvittighet i tillegg som jeg syns det er godt å vite at de ikke henger sammen. Vil jo ikke være den som nektet han å ha venner, men bare klarer ikke tanken på at de har det gøy sammen. Vet jeg er satan som tenker sånn.
sjalusi dreper
2
07.06.2008 12:05:41
hei Jeg har lest noen av komentarene her og inlegget. Jeg er en jente på 21 år og opplevd en del. Jeg var forelsket i en gutt på min alder som jeg var venn med men fikk med meg senere at han ikke var interesert. par år senere ble jeg sammen med en gutt som var mye eldre enn meg. Han var 25 og jeg 19/20. Først følte jeg meg privilgert og jeg hadde ingen sjalue tanker osv fordi jeg er oppvokst i et åpent miljø og har venner og veninner. Han var litt av en sjalu type og etterhvert var det mye jeg ikke fikk lov til. Dette førte til at jeg av meg selv også ble en sjalu person og begynte å granske på saker og ting ved han. Jeg fant ut om hans tidligere forhold og sjalusien tok nesten livet av meg. Hver dag hadde jeg vondt i magen av tanker og sjausi. Han var litt streng så jeg følte etter hvert at han ikke elsket med lenger selvom han gjorde alt for meg. Dette førte til mye krangler og jeg hadde tenkt meg å gå til psykolog. Tilslutt dukket han tideligere vennen min opp igjen som jeg tideligere var forelsket i. Jeg følte hvilken lettelse det var å igjen kunne møte venner og veninner men dette var i skjul. Forhåpetligvis endag bestemte jeg meg at det er bedre å bli kvitt alt en gang for alltid enn å oppleve våkne netter, skjelvende tanker, irriterende ventetider, og alt innebar sjalusi.Trolig nok fant jeg ut tideligere at han hadde vært utro men jeg valgte å tilgi han. Men dette fungerte ikke ting ble verre. Så jeg ringte han endag og sa at jeg gir opp. Jeg kjente hv9ilken lettelse det var å bli kvitt sjalusien etter en person som ikke bryr seg om deg. Altså jeg merket selv etterhvert at en persons verdi er mer enn han eller hun tror. Hvis du er sjalu er det fordi kjæresten kanskje ikke gir deg nok oppmerksomhet eller han lager omstendigheter som får deg til å bli sånn. PRat ut om det hjelper det ikke så bli kvitt det. Det er ikke vits å være sjalu etter en som er sammen med deg og går og flørter med andre jenter. Gå selv å flørt med andre gutter når han er tilstedet slik at han får vite hvordan det føles. Og virker det som om han ikke bryr seg er det bedre å gi opp enn å la sjalusien gå så langt at den ødelegger helsa psykisk og fysisk. Det er ikke verdt å tenke tenke og tenke på¨en person som ikke bryr seg om deg.
sjaluuu
2
23.05.2008 03:54:39
Sjalusi er det verste som er. Man går å tenker å tenker hele tiden, Bare kjæresten ser på mobilen , tenker jeg han har fått melding eller sendt melding til jenter,og han er på pc så tror jeg at han snakker med jenter, jeg kan ikke være en time uten han for jeg er redd han ringe eller møter noen. Når han er på jobb så er jeg redd han flørter eller tuller med andre. Blir gal av det selv, så er det vanskelig å snakke med han for han kan ikke så mye norsk han er kurder så blir ekstra . fordi de kan ha mange damer osv.. nei nei blir gal av sjalusi
13
1
11.05.2008 00:58:53
`Lol Dame/Type fører bare til Problemer! SINGEL OG ONE-NIGHT-STANDS ER BEST!!!
Vipsy
2
20.10.2010 14:59:20
Hvor lenge?
Onkel Petter
4
22.04.2008 09:37:07
Hei alle barn!!!
Karro;)
2
24.02.2008 11:51:30
Jeg er sjalu men ikke på de i klasse eller noe sånt! Jeg er "sjalu" på Milley Cyrus! Det er liksom sån at jeg skulle ønske jeg var henne! Jeg vet ikke om det går under sjalusi men dette er noe som plager meg 100 ganger om dagen! Hva er det egentlig? Å så har jeg den teorien om at hvist jeg var Engelsk så hadde alt hvert mye bedre! Jeg er 13 år og har enda ikke kyssa noen så jeg tror at jeg vil være henne for og bli populær å få kjæreste!
Meg
1
11.05.2014 16:35:22
Altså, bare fordi du ikke har kyssa med noen enda betyr vel ikke det at du skal bli så ekkel. Jeg er også 13 og jeg har kyssa masse men veninna mi har aldri men hallo. Tenk litt da
Sara
3
06.12.2007 22:30:23
Hei! Dette må jeg si var et bra innlegg. Det er utrolig sårt å være sjalu, men man er egentlig verdt mer enn såpass. :) Hvorfor skal man bli tråkket på? Det er så trist alt sammen. Jeg er ikke akkurat verdens beste til å bli såra, men man må bare prøve og komme seg igjennom det. Lykke til!
lisssii18
0
06.12.2007 09:39:18
hei alle sammen med gode råd og bra innlegg.:) Kjempe bra at så mange engasjerer seg. Jeg blir veldig glad hvis noen klarer å gi meg råd eller tips til dette problemet: jeg har kjæresten jeg alltid har drømt om. har aldri kunne stolt så mye på noen, og aldri har noen vist meg at de elsker meg på en så god måte. Men han har ei fortid. (og det har jo selvsagt jeg også) men selv om det var et mislykket forhold han hadde med hun, detvarte bare i to mnd og de hadde det ikke bra, selv om de ikke har kontakt og han gjorde det slutt med henne pga meg så klarer jeg ikke å gi slipp på synet av de to. ser for meg de hele tida og det sliter så utrolig på energien og kreftene mine. det ødelegger så utrolig masse. så vet jeg liksom at jeg ikke harnoe grunn til å bekymre meg. for jeg bekymrer meg egentlig ikke men ser for meg ting jeg skulle gjort ALT for å gi slipp på. som sagt så har jeg også ei fortid, men jeg sliter mer enn normaltr med å se for meg ting mellom di. vær så snill. hvis noen har noen som helst råd og tips til hvordan jeg kan bli kvitt disse synene så vær så snill og si ifra, skulle gjort ALT!. - takk
Vipsy
3
20.10.2010 15:31:02
Har møtt mannene med stor M i midt liv. Jeg er sykt forelsket, men desverre sykt sjalu også. Din beskrivelse av sjalusi er veldig lik den jeg har. Jeg har ingen heksekur. Man må ta ansvar for sine egne følelser og prøve å være realistisk - selv om det er vanskelig. Men jeg tenker at det er MEG han har valgt og det er MEG han er sammen med. (Eksen hans er kanskje grønn av misunnelse og sjalusi). Sjalusifølelsen kommer, og jeg vet den er grunnløs - men det er kanskje prisen jeg må betale for den intense forelskelsen og begjæret jeg føler etter han. Jeg prøver å ha fokus på meg selv og mitt liv og dyrke meg selv. Jeg prøver å prioritere tid med venninner hvor vi skravler og ler, også vet jeg at tar forholdet slutt så er de der!! Jeg prøver å nyte forelskelsen. Jeg er forsiktig med å anklage han for noe. Jeg merker at å anklage han og lage oppstyr rundt mine negative tanker gjør at han lukker seg. Klarer jeg å ha litt humor og vise glede ved å være sammen med han - er forholdet mellom oss bra. Også er det krevende å undertrykke sjalusifølelsen, men jeg tror at jeg kommer til å le av det på lang sikt. Lykke til du også å prøv å nyt forelskelsen. Vi er fler i samme båt og jeg tror vi er ganske normale.
Dr.NO
1
15.11.2007 04:19:25
Sjalusien fødes samtidig med kjærligheten, men dør ikke alltid sammen med den. I sjalusien er det mer egenkjærlighet enn kjærlighet
Dr. NO
1
15.11.2007 04:17:48
Sjalusien er den beste motgiften man kjenner mot kjærligheten. Den dreper den garantert - hos den annen part.
Jente
0
16.09.2007 16:08:36
Jeg har opplevd en del sjalusiske øyeblikk, men det eg skal snakke om er vennina mi. Hun er en av de mest sjalusiske jeg kjenner! Jeg liker en gutt som pleier å flørte med meg, og er døds kjekk! Vennina mi har begynt å si stygge ting om han, som at han er stygg, og ikke passer til meg osv. Men antar at hun a bare er sjalu.. Hun finner aldri en som er en orgentlig kjæreste. Hun har vært smmen med en som var utro med henne selv, og en annen som har vært sammen med rundt 40 andre.. Har du en sjalu vennine, sjønner jeg det er vanskelig!!!
Blondie17
7
09.07.2007 19:54:45
Å foressten om du blir sinna å sjalu, og gjerne vil ringe kjæresten. Prøv å slå av tlf, finn på noe du syns er knall gøy! Å tenk du er så heldig som den kjæresten du har ! Gjør sånn mange ganger, det hjelper skal du se:) Å er det noe du lurer på ta å snakk med kjæresten helt rolig, i stedenfor å skrike å gråte, å få det andre parteren sur. Sier man ting rolig å grei tone, så rekker tingene inn:) husk på det !:D
Blondie17
1
09.07.2007 19:49:47
"Tro ikke alt hva du hører og si ikke alt hva du tror, så spare du mye på sinn og samvittighet" Ha det i bakhode :)
Moii-
0
14.06.2007 11:51:21
Vist en ikke like den de e sammen med så synest eg at det ikke e vitsii å være sammen lenger.. Det e mye bedre å bare slå opp enn å såre den andre sine følelser.. Sann har eg hatt det.. eller følt det.. hvær gang eg var me x-en min (når vi var sammen) sa han at han måtte hjem eller at han ikke gadd å være me meg.. han truet meg me å slå opp vist eg ikke klinte me han forran kompisen hans..åsså kalte han meg for bitch å hore osv.. å det var jo et problem for eg var jo drita forelska i han.. vi slo opp å ble sammen igjen..kanskje 6 7 ganger.. Eg ble ganske såra av det.. Etter det syntes eg at forholde vårt ikke fungerte i det hele tatt..så eg gjorde det slutt..for evah lissom. Han sa at han hadde vert utro mot meg mens vi var sammen.. sikkert for å gjøre meg sjalu.. Det var jo litt verre å høre.. å no for tiden e han drita sur på mg forde eg slo opp me han å fant meg en ny type.. men det e jo på ein måte hans feil å..ikke bare min.. vil jo være venn me han men ikke noe mer enn det. Vi krangle mye no for tiden.. Skal eg glemme han eller skal eg prøve å bli venn me han igjen..?
AnorexicBeauty
0
26.12.2014 18:55:15
GLEM HAN! Ikke noe verdt og samle på
Stefhany
0
12.06.2007 21:03:16
Hei, jeg er 15 år og er sammen med en gutt som er 14 år gammel. Jeg liker han veldig mye, når vi er ute sammen så driver han å se på jenter og sier foran meg at de eller den jente er deilig og sånne ting. Så blir jeg leig meg, men jeg hvet at det er ikke sant. Men det er mange jenter som liker han også og de jentene er sjalu på meg fordi jeg er sammen med han og ikke dem. Jeg ver veldig sjalu på han. Men jeg sins at hvem som ikke er sjalu på verandre så betyr at de ikke liker verandre. Jeg vil bli sammen med han lenge, hva må jeg gjøre får jeg ikke visser at jeg er sjalu på han når han gjør det tingene foran meg? Plizz hjelp meg! TAKK
Silje
0
16.03.2015 19:32:19
kanskje litt rart men jeg tror du bør finne noe på alderen din men som mange sier at kjærlighet telles ikke hvordan man er eller alderen men litt dumt da :( ;) . Du kan ikke bestemme over hjerte ditt, det er bare bra hvis han liker deg tilbake da det er kjærlighet, så når du hjertet ditt liker noe så skjer det automatiske
kikki
0
29.05.2007 11:56:19
Hei! jeg er ei jente på 14 år. og er døds forelsket ien som er 12.. er dette rart?? han har sakt at han liker meg, men vi tørr ikkje på grunn av aldersforskjellen. han flytter til sommeren så plizz svar meg..
lol
0
16.03.2015 19:33:21
finn en annen
katrine
1
28.05.2007 22:18:07
kor kan ein få skrive inn spørsmål ein lure på??? (red: ung.no/oss)
kikki009
1
28.05.2007 22:07:59
Hei.. jeg er ei jente på 13 år og er døds forelsket i en gutt som er 11.. så er det så flaut at jeg er større enn han.. Han vet at jeg liker han.. og han liker meg.. jeg vet ikkje va jeg skal gjøre?? han flytter til sommeren.. han er bare så sjønn..:) PLIZZ hjelp meg:):P
Lisa
2
30.04.2007 22:20:31
Jeg er en jente på 17 år. Jeg er sammen med en gutt som er enegga tvilling!! De er veldig veldig like, men jeg valgte jo han ene pga personeligheten hans. Han er bare døds sjalu, vi har vert sammen i to og et halvt år nå, og ennå kjenner jeg ikke tvillingbroren! jeg har pratet med kjæresten min om dette, men han greier ikke å slutte. så til alle dere tvillinger der ute, kjæresten deres er ikke ute etter den andre!!!!!! RO NED
Jente 22
1
11.04.2007 02:41:29
Jeg er sykelig sjalu, og jeg vet forskjellen. Det kjennes godt på meg. Noen ganger får jeg sammenbrudd og det er så vondt å ha det slik. Men alt dette er på grunn av at han hadde et forhold til noen i lengre tid, noe jeg fortsatt ikke klarer å takle. Jeg får ingen hjelp på veiien, vi komuniserer ikke,han er ute i helgene, av og til kommer han ikke hjem engang. Hver gang han finner seg venninder blir jeg sint og lei meg. og med en gang han inser at han ikke kan ha kontakt med de kutter han dem ut og finner seg en ny jente venninde. Det gjør det vanskeligere for meg også. Nå er vi på randen, jeg har flyttet ut,selv om forholdet offesielt ikke er avsluttet. Vi er veldige glade i hverandre, men sjalusien min ødelegger for oss.. Vi har snart vært sammen i 5 år og jeg synes det er tungt å tenke på at det går denne veien. Men det er min egen feil også. Jeg klarer ikke å styre sjalusien min... :(

Spørsmål og svar

Hvordan kan jeg greie å slutte å være så sjalu? 
Hei! Det er bra at du i alle fall innser at det er et problem - at du innser at det er du som er sjalu, og ikke han som gjør noe galt. Jeg har lagt...
Hvordan kan jeg unngå å være så sjalu hele tiden?
Hei Sjalusi er noe mange opplever når de er i et forhold. Når det er en hendelse som har gjort at du har mistet tilliten til han, er det forståeli...
Drømmer om at kjæresten er utro
Hei! Det er normalt å kunne være bekymret for slike ting, og jeg tror dette hovedsakelig skyldes at du har vært utsatt for utroskap før og at du ...
Kj
Hei Fint at du skriver til oss på ung.noDet er ikke rart at du opplever det usikkert når kjæresten din og du skal være borte fra hverandre over ti...
Kjæresten har begynt å bli voldelig
Hei Takk for at du skriver til oss! Det du utsettes for er både fysisk (slag, knipe) og seksuell (tvunget til å ha sex) vold. Dette er IKKE greit,...
Blir sjalu når kjæresten snakker om andre jenter
Hei Skjønner at du ikke er helt tilfreds med situasjonen. Du kan fortelle ham på en rydig måte at du kjenner at du blir lei deg når han snakker s...
Jeg er sur på kjæresten min helt uten grunn. Jeg vet ikke hva eller hvorfor det er sånn.
Hei jente 17 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om råd. Jeg forstår at det er frustrerende for deg at du er mer sur på kjær...
Har en sterk sjalusi/sinne
Hei Disse følelsene som kommer, høres jo ut til å være ganske slitsomme og også kanskje ødeleggende for både deg selv, og for forholdet.  Sæ...
Jeg ønsker å ødelegge livet til exen til kjæresten min
Hei Så fint at du skriver til oss! La meg først si at jeg tror absolutt ikke å ødelegge livet til noen er løsningen. Dette er faktisk noe som k...
Min kjæreste skal i militæret etter sommeren
Hei Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det høres ut som at du tenker mye, og at forholdet tar mye energi. Dere har oppturer og nedturer, ...
 Jeg klarer ikke å stole på noen etter mye mobbing i oppveksten.
Hei Du forteller om problemer med å stole på kjæresten, om litt sjalusi i forhold til hennes fortid og om litt problemer i forhold til å prestere...
Kjæresten gjør meg sjalu...
Hei Jeg tror du allerede er godt i gang med å reflektere over hvorfor dette er vanskelig for deg. Det kan, som du selv sier, ha noe å gjøre med fo...
Hvordan kan jeg slutte å være så sjalu?
Hei!   Det er utrolig vanlig å bli sjalu når man er i et forhold og det trenger heller ikke å være en negativ ting om det ikke går for langt. ...
Jeg sliter med sjalusi, hvordan bli kvitt denne følelsen?
Hei Takk for at du skriver til oss. Jeg forstår godt at det er vondt å gå rundt å føle på denne sjausien. Det er ingen god følelse og kan oppl...
Er redd og bekymret for kjæresten min når han fester
Hei Det er forståelig at du er bekymret for kjæresten din hvis han drikker mye alkohol. Når man drikker kan man bli mindre ansvarlig og miste døm...
Jeg sliter med tanker om kjærestens fortid. 
Hei Takk for at du skriver til oss. Du skriver at tenker mye på hva kjæresten din har gjort før dere ble sammen, og at disse tankene plager deg m...
Kjæresten min liker ikke at jeg ser på porno.
Hei Takk for spørsmålet ditt. Så hyggelig å høre at du og kjæresten din har det så fint sammen. Allikevel virker som dere har en del utfordrin...
Kjæresten min reagerer på en måte som går ut over meg
Hei Dette du beskriver er ikke greit. Det er bra at du søker råd for hvordan du kan håndtere det som skjer mellom dere.  Sjalusi og sinne er nor...
Er veldig sjalu på ex'en hans.
Hei Så fint at du skriver til oss i Ung.no, jente 15 år og spør oss om råd.Du og kjæresten din har et godt utgangspunkt fordi dere er glade i hv...
Er så utrolig redd for at jeg skal miste kjæresten min pga min sjalusi
Hei Sjalusi er en naturlig følelse som kommer når man er redd for å miste en man er veldig glad i.  Men, som du selv sier, når sjalusien er så ...
Se alle