Å dele andres nudes er #ikkegreit

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Sist oppdatert: 30.09.2018 Av: Redaksjonen, ung.no

Å dele andres nudes er ulovlig
STRAFF: Å dele andres nudes er ikke bare veldig dårlig gjort, det kan også straffes med bøter og fengsel.

Om du velger å sende nudes med kjæresten din eller en du flørter med, er din sak.

Så lenge du ikke oppbevarer seksualiserte bilder av noen under 18 år på telefonen din, og ikke sender til noen som ikke har bedt om det, er det ikke ulovlig å sende nudes av fri vilje.

Det som derimot er ulovlig er å dele andres nudes videre. Det er ikke bare skikkelig dårlig gjort, det er straffbart og kan føre til bøter eller fengselsstraff.Det kan du lese mer om her

Gjennom årets kampanje ønsker vi å sette fokus på dette. Det har vi fått hjelp til av YouTube-stjernene Herman Dahl og Stina Talling, og du kan se de første videoene om temaet på deres YouTube- kanaler.

No nudes for you

Mange som skriver til ung.no opplever mas og press om å sende nudes. Det kan være vanskelig å sette grenser og vite hva man skal si når noen maser, og man ikke egentlig har lyst til å sende.

Det har vi laget en løsning på!

Både på Snapchat, Instagram og Messenger finner du nå spesialdesignede GIFs som du kan svare med om noen spør deg om nudes.

Dine meloner og din banan

Kroppen din er bare din. Det er du som bestemmer over den og setter grenser for hvem du ønsker å dele av den med.

Hvis du sender et bilde av dine pupper - eller «meloner» - til noen, kan disse ikke deles videre. Det er bare du som bestemmer over dine meloner. Eller din banan.

Å dele andres nudes er ulovlig
STRAFF: Å dele andres nudes er ikke bare veldig dårlig gjort, det kan også straffes med bøter og fengsel.
Fikk du svar på det du lurte på?
Temasider

Nettvett og sosiale medier

Les mer

Seksuelle overgrep

Les mer