Send GIF-er istedenfor nudes!

Har du blitt spurt om å sende lettkledd- eller nakenbilder? Hvis du helst vil unngå å sende, eller er lei masing, så kan du sende GIF-er i stedet!

Her er melonene mine (#ikkegreit) ung.no
GIF: Send en gif i stedet for nakenbilde, så får du sagt ifra at masing om nudes er #ikkegreit.

Svar på mas med GIF-er

Nudes sendes og spres stort sett via meldinger, på Snapchat, på Messenger eller andre lignende chatteforum.

Kanskje har du blitt spurt om du kan sende slike bilder av deg selv? Hvis du ikke har lyst til å sende, men synes det er vanskelig å si nei, så er det i forbindelse med en kampanje om nakenbilder på ung.no, laget GIF-er som kan gjøre det lettere å svare på slike spørsmål og eventuelt mas.

GIF-ene kan brukes på de fleste chatteforum, og gjør at du alltid har tilgang på en delbar banan eller delbare meloner. Kanskje er det også bedre å dele disse, enn å dele din(e)?

Du finner GIF-ene ved å søke på ikkegreit på Snap, Insta og Messenger. Der ligger alle GIF-ene samlet.

Du kan også søke på Minbanan, Minemeloner, Hermansbanan, Stinasmeloner, Splay, Herman Dahl, Stina Talling, Melon, Banan

Hvis du opplever mas anbefaler vi deg også å lese artikkelen «Mas og press om å sende nudes – hva gjør du?».

Du kan ikke dele andres

Det er mange ting du bør tenke på før du eventuelt deler et lettkledd- eller nakenbilde av deg selv.

Selv om du i utgangspunktet bare skal dele et bilde med en du stoler på i fortrolighet, kan slike bilder få store og vonde konsekvenser for deg selv. Du kan lese mer om dette i artikkelen «Bildet mitt er delt – hva gjør jeg?».

Å dele lettkledd– eller nakenbilder av andre er aldri greit. Det er ikke lov å dele andres intime bilder uten samtykke (tillatelse), og du kan straffes med bøter og fengsel hvis du gjør det. Det er heller ikke lov å oppbevare nakenbilder du har blitt tilsendt uten samtykke. Du kan lese mer i artikkelen «Er det straffbart å sende nudes?».

Har du opplevd at noen har delt bildet ditt uten lov? Eller har du delt bilder du er usikker på om du hadde lov å dele? Husk at du kan få mer informasjon på ung.no/nettvett. Du kan også sende inn spørsmål til oss på ung.no/oss, eller du kan snakke med helsesykepleier eller noen andre voksne du stoler på.

Skrevet av Redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 30.06.2021

Offentlig og kvalitetssikret
Her er melonene mine (#ikkegreit) ung.no
GIF: Send en gif i stedet for nakenbilde, så får du sagt ifra at masing om nudes er #ikkegreit.
Fikk du svar på det du lurte på?
Aktuelt

10 tips for et godt forhold

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Hvordan opprettholder du og pleier et godt forhold?

Kjærestepar sitter på kaia i Oslo (foto: Tine Poppe / bufdir.no)

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

HPV-virus og HPV-vaksine

HPV-virus er den desidert vanligste kjønnssykdommen i verden, antagelig fordi kondom ikke gir fullstendig beskyttelse. Det finnes en effektiv vaksine alle unge i dag får tilbud om. I denne artikkelen kan du finne svar på dine spørsmål om HPV.

Vaksine i armen (icolourbox.com)