Svar på mas med GIF-er

Nudes sendes og spres stort sett via meldinger, på Snapchat, på Messenger eller andre lignende chatteforum.

Kanskje har du blitt spurt om du kan sende slike bilder av deg selv? Hvis du ikke har lyst til å sende, men synes det er vanskelig å si nei, så er det i forbindelse med en kampanje om nakenbilder på ung.no, laget GIF-er som kan gjøre det lettere å svare på slike spørsmål og eventuelt mas.

GIF-ene kan brukes på de fleste chatteforum, og gjør at du alltid har tilgang på en delbar banan eller delbare meloner. Kanskje er det også bedre å dele disse, enn å dele din(e)?


Du finner GIF-ene ved å søke på ikkegreit på Snap, Insta og Messenger. Der ligger alle GIF-ene samlet.

Du kan også søke på Minbanan, Minemeloner, Hermansbanan, Stinasmeloner, Splay, Herman Dahl, Stina Talling, Melon, Banan

Hvis du opplever mas anbefaler vi deg også å lese artikkelen «Mas og press om å sende nudes – hva gjør du?».

 

Gif-animasjoner til #ikkegreit-kampanjen (ung.no)

Du kan ikke dele andres

Det er mange ting du bør tenke på før du eventuelt deler et lettkledd- eller nakenbilde av deg selv.

Selv om du i utgangspunktet bare skal dele et bilde med en du stoler på i fortrolighet, kan slike bilder få store og vonde konsekvenser for deg selv. Du kan lese mer om dette i artikkelen «Bildet mitt er delt – hva gjør jeg?».

Å dele lettkledd– eller nakenbilder av andre er aldri greit. Det er ikke lov å dele andres intime bilder uten samtykke (tillatelse), og du kan straffes med bøter og fengsel hvis du gjør det. Det er heller ikke lov å oppbevare nakenbilder du har blitt tilsendt uten samtykke. Du kan lese mer i artikkelen «Er det straffbart å sende nudes?».

Har du opplevd at noen har delt bildet ditt uten lov? Eller har du delt bilder du er usikker på om du hadde lov å dele? Husk at du kan få mer informasjon på ung.no/ikkegreit. Du kan også sende inn spørsmål til oss på ung.no/oss, eller du kan snakke med helsesykepleier eller noen andre voksne du stoler på.