Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

A-Å

Hva synes du om seksualundervisningen på skolen?

Seksualundervisning på skoletavle (colourbox.com)
BRA NOK? Er du fornøyd med seksualundervisningen du får på skolen?

Ungdom synes ikke at seksualundervisningen på norske skoler holder mål, viser en rapport. Hva synes du?

Offentlig og kvalitetssikret
Seksualundervisning på skoletavle (colourbox.com)
BRA NOK? Er du fornøyd med seksualundervisningen du får på skolen?

Ungdom ønsker at dagens seksualundervisning må tilpasses virkeligheten og at seksualundervisning skal fungere som en motkraft til sexpresset de møter daglig.

Ungdoms forhold til seksualitet

På oppdrag av Redd Barna har organisasjonen PRESS intervjuet 50 ungdommer mellom 15-20 år om deres forhold til seksualitet. Resultatet er rapporten "Sex og sånn", som er ungdommens egne innspill til seksualiseringsdebatten.

Seksualopplysning som skaper trygghet

I Redd Barnas rapport kommer det fram at ungdom trenger seksualopplysning som skaper trygghet. Trygghet er helt nødvendig for å hindre overgrep og utnytting. Denne tryggheten skapes ikke i skolen i dag, og mye av grunnen er at seksualundervisningen ikke har fulgt med i timene.

Alt henger sammen

Unge mennesker er bekymret for den økende seksualiseringen i samfunnet. Seksualitet er mer enn bare sex. Seksualitet handler også om ansvar, tillit, kroppsidealer, mobbing og om menneskers forhold til hverandre. Ungdommen er også opptatt av spørsmål knyttet til selvrespekt, motepress, spiseforstyrrelser og andre spørsmål som ikke er direkte knyttet til seksualitet, men som likevel kan ha en påvirkningseffekt. "Dersom man har god seksualundervisning på skolen blir det lettere å sette sine egne grenser fordi man har mer kunnskap og vet mer om hva man går til."

Forskjellige, men enige

Ungdommen i prosjektet har helt klare meninger om hvordan undervisningen bør legges opp. Denne går på tvers av mye av dagens praksis. At ungdom Redd Barna har snakket med på tross av svært ulik bakgrunn, er helt samstemte i at seksualundervisningen er for dårlig, tar Redd Barna som et tydelig tegn på at noe må gjøres.

 

Hva synes du om seksualundervisningen på skolen din?

Kilde: Redd Barna

Hva synes DU om skolens seksualundervisning?

-Kommenter i feltet under.

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
irritert 9 ende klassing
0
07.01.2018 16:10:26
seksualundervisningen i dagens skolegang er alt for dårlig. man pleier ikke å lære om det mer enn tre ganger i løpet av skolegangen. 3 ganger på 13 år. dette er alt for dårlig. man lærer dessuten ikke om alt man trenger å lære om, som for eksempel seksuale legninger.
bob
0
29.10.2017 18:43:36
seksualundervisningen er dårlig synes jeg.men allikevel lærerikt og sånn men vi har ikke hatt det på noen så det er ikke så rart:)
Colin
0
16.10.2017 21:43:09
Seksualundervisning på min skole var helt elendig. Personlig lærte jeg ikke en eneste ting som kunne vært nyttig for meg. Som en person som på tiden var i skapet (lesbisk) og som nå er veldig spørrende om kjønnsidentitet, var ikke seksualundervisningen hjelpsom. Det eneste vi hadde om LGBT+ var en film læreren viste oss. Selv syntes jeg den var litt støtende og dårlig. Den var om en dame som dro på skeiv leir, hun snakket ikke særlig mye med folkene om hvordan det var å feks være trans, men hun gikk bort til fremmede og spurte om ting som feks, hva er du, hva er i buksa di, etc. Det vi burde ha lært er at man heller skal gå bort, introdusere seg selv for så og spørre om hva noens pronomen er. Vi lærte også kun om hetro sex, ingenting om det fakta at man trenger beskyttelse selv om man ikke kan bli gravid. Dette var i 9. trinn, når flere allerede hadde bynnt å ligge med folk. Læreren skrev også opp en drøss med kjønnsroller på tavla og sa at de og de tingene er typisk for det og det kjønnet og gjerne attraktivt for det andre. Alt i alt så var det bare temmelig dårlig.

Det er også ganske vanskelig å finne ut hvordan to jenter kan ha sex trygt sammen, om man googler får man bare opp mye om hvordan det gjøres, men ingenting om hvordan det gjøres uten å få en SOI. Vi lærte heller ingenting om hvordan man blir kvitt eller oppdager en SOI. (Red.): Hvis du har spørsmål om dette, send det inn anonymt til oss på denne siden: ung.no/oss.
Tidligere undervisning
0
11.06.2017 10:15:11
Min mening er at seksualundervisningen burde verre ett eget fag fra barneskolen og kanskje barnehagen av og ut ungdomskolen, grunnen til dette er at 2 -3 timer er ikke nok til å svare på alle spørsmålene noen har. Det burde verre 2 - 3 timer i uken, med enn slik undervisning ville du ha lære om din egen kropp, sette grenser, overgrep, følelser og realistisk samleie ikke en dame med to planeter til bryst og sminket ræv høl og ingen man med en enorm "heste kuk" til normen og sikkert mye mer, men denne undervisningen burde komme gradevis, jeg tenker ikke at man skal begynne å lære første klassinger om misjoner men heler mer om forståelse og hva som er greit og ikke, for det er barn i barnehagen og barneskolen som er nysgjerrig på egen kropp og andre sin kropp men det er ingen der til å svare på de spørsmålene de har.
Homofil sex
2
29.03.2017 23:17:26
Vi burde lære om homofil sex og ikke bare om heterofil sex. Heterofile får lære på skolen hvordan og hva de skal gjøre sammen med en partner. Mens homofile må finne ut alt selv, ved for eksempel hjelp av nettet. Dette gjør bare homofile mer utrygge på seg selv og hva de kan gjøre.
03'er
0
20.03.2017 13:46:30
burde ha litt mer seksualundervisning i praksis
02'er
0
07.08.2016 19:46:30
Dessuten, nå har jeg gått gjennom 8. Trinn på en skole på Oslo's Vestkant, og der lærte vi masse greier om religion og sånt, og mye av det trodde jeg jo egentlig ikke noe på. At Maria fødte Jesus, og fremdeles var jomfru var jo helt dust å tenke på. Hvis skolen ville at vi skulle tro på at Maria fødte et barn uten å ha hatt samleie, ødelegger det bare seksualundervisningen fullstendig. Når en lærer som kanskje ikke en gang tror på alt i religionen lærer en hel klasse om jomfrufødselen til Maria, beviser det bare hvor dårlig seksualundervisning som gis av skolen!?! Hvorfor skal vi ha så mye KRLE? Etikk og livssyn er viktig, men den tiden vi lærer om religion syns jeg vi skal bruke på seksualundervisning. Det er langt viktigere. Dessuten har vi jo konfirmasjoner og foreldre, hvis det er så viktig med å få lært om mor og far sin religion.
mm
0
23.01.2017 17:47:44
De lærer dere hva kristne tror på.Det har ingeting med seksual undervisningen å gjøre.Slutt å oppføre dere som om dere er kristne hvis dere ikke tror
02'er
1
07.08.2016 19:31:23
Seksualundervisning er viktig, og man bør få det på skolen. Foreldrene syns jo ofte at det er kleint for de å gi barnet seksualundervisning, så derfor bør skolen hjelpe til. Det meste av det jeg kan om seksualundervisning, har jeg fått fra kjærester eller venner. Jeg vil også legge til at undervisningen bør skje på ungdomsskolen. Får et inntrykk av at hvis det skjer på barneskolen, vil det bare bli masse fnising og tull. Det fikk jeg erfaring fra da jeg gikk på barneskolen og lærte om puberteten. Har en kjæreste nå, og hun får kondomer fra moren sin. Hennes mor mener at samleie på ungdomsskolen er for tidlig, men mye bedre enn graviditet på ungdomsskolen. Første gang for meg var i 5 klasse, altfor tidlig tenker jeg nå, og da kunne jeg heller ikke så mye og ante jo så vidt hva en kondom var. Heldigvis kunne jeg jo ikke komme i 5 klasse. Men hun jenten hadde vel fått noe seksualundervisning hjemme, fordi hun kunne masse. Alt i alt er seksualundervisning viktig, men bør helst skje på ungdomsskolen. Uten den undervisningen vil det skje flere uventede barn, og mer aborter.
Benjamin s
2
01.04.2016 09:54:55
Synes vi har lite om det siden en jomfru som meg ikke får lært mye om det.
Ashraf Z
1
01.04.2016 10:01:45
Føler akkurat det samme... altfor lite sexualundervisning på skolen. -føler seg helt fortapt
Hei12345
0
17.02.2016 08:46:59
Jeg leser at mange av dere er frustrert fordi seksualundervisningen i skolen kommer alt for sent. Vil bare minne dere på at det alltid er mulig å stikke innom helsesøster på skolen og si meningen sin :) Kanskje hun og lærer kan endre opplegget?
123
3
22.01.2016 13:15:14
Jeg gikk ut av ungdomsskolen i 2010 og opplevde at seksualundervisningen da var veldig mangelfull. Vi lærte å tre på kondom og at det fins kjønnsykdommer, men det var i grunnen alt for lite informasjon og det virket som alle lærerne så på det som noe som ikke trengte å bli tatt seriøst. Til og med på den lokale helsestasjonen var opplegget helt latterlig - de bare fortalte at man kunne teste seg gratis der og at kvinner kan masturbere seg fram til orgasme uten å bruke hendene. Ja det var faktisk det eneste de underviste der - og jeg syns det var helt latterlig. Det hadde kanskje vært en idé å undervise mer om kjønnssykdommer og hvordan man vet om man har fått en, om tilbudet om gratis p-pille og hvordan man burde bruke den, om hva som juridisk sett regnes som voldtekt og om at det er lov å si både ja og nei til sex. For å være ærlig synes jeg nesten skolen burde undervist om hva som er bra sex for både gutter og jenter, for mange unge får helt feil inntrykk pga porno og jeg synes at skolen godt kan være en læringsarena for å rette opp i noen av misforståelsene rundt det ettersom det faktisk er slik at de fleste unge i faste forhold har sex. Det fins sikkert mange som er uenige men jeg synes i hvert fall det er rettferdig å si at seksualundervisningen må bli langt mer omfattende enn den er i dag - jeg lærte mer av én episode av NRK3s "Trekant" enn jeg gjorde i alle årene på barne- og ungdomsskolen.
02'er
0
07.08.2016 19:38:37
Støtter mye din kommentar, men jeg gjentar at det bare blir tull å fnising med undervisning på skolen. Nå hadde jo jeg mitt første samleie i 5. Klasse, men jeg tror ikke det er mange på barneskolen som mister jomfrudommen. En del gutter som ser på porno kanskje, men samleie er ennå litt for tidlig på barneskolen. De er jo bare barn, det er en grunn til at det heter barneskole. Derfor syns jeg ikke noe om karakterer på barneskolen, får de er jo bare barn, og livet skal jo ikke bare handle om skolen. Hadde ikke møtt kjæresten jeg har idag om det var karakterer på barneskolen, for da kunne jeg ikke dratt på noen fester. Vil avslutte med at få på barneskolen har sex, og da er det ikke noe vits i å lære dem alt. Hadde jeg gått på barneskolen, og fått seksualundervisning der, hadde vi bare ledd og tenkt at det var morsomt å flaut.
Æljen
0
19.01.2016 18:56:22
Jeg og min venn synes at seksualundervisningen på skolen er elendig, rett og slett bånn i bøtta. Vi gikk i 9. i fjor, da var det meningen at vi skulle lære fornuftige ting, og lære å beskytte oss selv. Min venninne lærte ikke noe om kjønnssykdommer. Jeg har kjæreste og vi har hatt samleie flere ganger. Jeg hadda ingen bekymringer om at foreldrene mine skulle finne ut av det, fram til jeg fikk blærekatarr og min mor sa at en kan få urinveisinfeksjoner ved samleie. Jeg trodde ikke på henne, fram til jeg fikk blærekatarr for 2. gang... Hvorfor lærer vi ikke sånt på skolen? Dessuten var det ikke læreren som lærte oss noe, vi måtte lære hverandre. Vi fikk i oppgave å presentere det og det temaet, og jeg som mange flere stoler ikke på det medelever prøver å lære meg.
×
0
02.01.2016 18:36:36
Jeg går i 9 og skal snart ha seksual undervisning med kjæresten min klassen FML Nonn som har opplevd det??
%
0
16.12.2015 16:36:42
Måtte dere ha prøve I sex-kapittelet I niende?
Anonym
1
14.05.2015 18:23:30
Jeg gikk ut av ungdomsskolen i 2010 og opplevde at seksualundervisningen da var veldig mangelfull. Vi lærte å tre på kondom og at det fins kjønnsykdommer, men det var i grunnen alt for lite informasjon og det virket som alle lærerne så på det som noe som ikke trengte å bli tatt seriøst. Til og med på den lokale helsestasjonen var opplegget helt latterlig - de bare fortalte at man kunne teste seg gratis der og at kvinner kan masturbere seg fram til orgasme uten å bruke hendene. Ja det var faktisk det eneste de underviste der - og jeg syns det var helt latterlig. Det hadde kanskje vært en idé å undervise mer om kjønnssykdommer og hvordan man vet om man har fått en, om tilbudet om gratis p-pille og hvordan man burde bruke den, om hva som juridisk sett regnes som voldtekt og om at det er lov å si både ja og nei til sex. For å være ærlig synes jeg nesten skolen burde undervist om hva som er bra sex for både gutter og jenter, for mange unge får helt feil inntrykk pga porno og jeg synes at skolen godt kan være en læringsarena for å rette opp i noen av misforståelsene rundt det ettersom det faktisk er slik at de fleste unge i faste forhold har sex. Det fins sikkert mange som er uenige men jeg synes i hvert fall det er rettferdig å si at seksualundervisningen må bli langt mer omfattende enn den er i dag - jeg lærte mer av én episode av NRK3s "Trekant" enn jeg gjorde i alle årene på barne- og ungdomsskolen.
Random
0
11.02.2015 17:25:22
Da jeg gikk på ungdomskolen (ikke lenge siden), gikk jeg glipp av seksualundervisningen. Så vidt jeg vet fines det ingen info for dem som mister dette, og så vidt jeg forsto pratet de ikke om sexs men delte ut dildo reflekser og brosjyrer. Tror kanskje det hadde vært en ide å utbedre dette fra brosjyrer og reflekser til faktisk snakk, og kanskje en ide å følge opp elever som ikke får med seg denne korte timen.
Norge
1
16.12.2015 16:32:39
Reflekser? Wow
Random
1
11.02.2015 17:30:29
Og ja... det var bare en time i løpet av all barneskole og ungdomsskole tiden...
Elise
0
02.02.2015 21:15:38
Vi hadde nesten ingenting om det! Dårlig synes jeg. Dette er faktisk et aktuelt og viktig tema
Jente
1
03.01.2015 22:00:22
Vi hadde seksualundervisning i 6. OMG! Utrolig dårlig! Vi hadde sånn 5 timer i løpet av hele året. Det var ikke noe vi lærte som vi kunne fra før av, det var ikke noe ordentlig seksualundervisning! Vi lærte bare om mensen, sykdommer, kjønnsorganer og bittelitt om sex. Vi burde få mye bedre seksualundervisning! Dette temaet er viktig i dagens tid, spesielt for oss ungdommer.
jente 15
0
04.05.2013 16:40:03
det er så flaut!!!!!!!!!!! og så var det meningen at vi skulle lese høyt i klassen!!!!!!!!!! ikke misforstå, det må til og man må vite om sånt. men kunne vi ikke bare lese stille for oss selv og gjøre oppgaver?
Jente 15
2
25.03.2013 14:56:31
Går i niende, og vi har ikke hatt undervisning om sex enda. Vi hadde om pubertet og om homo/bifili på barneskolen, men ikke noe mer enn det. Alt jeg har lært om sex er ikke fra skoletimer (hei, ung.no!), og helt ærlig - jeg har opplevd å vite mer om sex enn det en person som har hatt seksualundervisning kan.
Oppgitt jente
7
06.03.2013 15:17:49
Det er bra at det er seksualundervisning i skolen, men jeg mener det er alt for lite av det. Jeg syns også det er helt på trynet at det kun er rettet mot heretosex. Det hadde vært fint å få mer grundig undervisning om forskjellige typer sex, og kanskje det hadde økt forståelsen og inske diskriminering av skeive ungdommer. Jeg er 16 år og går første året på videregående, og den eneste formen for seksualundervisning jeg har fått var om kjønnssykdommer, bruken av kondom, at man skal være trygg på den man skal ligge med, og forskjellige typer samleie mellom gutter og jenter. Dette var over tre skoletimer i tiende. Jeg som kun liker jenter ble da veldig skuffet og følte meg rett og slett unormal og utelatt. "Hvorfor i huleste skal JEG lære det her", tenkte jeg. Hvorfor snakker de kun om heterosex?! Det finnes jo mange ungdommer både i ungdomsskolen og videregående som er usikker på sin seksualitet, og litt bredere info om dette temaet tenker jeg ville hjulpet mange til å føle seg tryggere på seg selv. Jeg tror ikke det hjelper å kun definere hva lhbt-personer er for noe.
Peter
0
25.11.2012 03:55:02
Jeg syns det er viktig å lære om seksualitet på skolen. Vi så en video i sjette klasse men det var jo ingenting. Det burde være mer i det.
00
0
24.09.2012 16:45:35
lærte ingenting nytt i de timene!
jente
1
03.06.2012 14:40:38
Vi hadde bra seksualundervisning i 4.klassen, men 9ende SUGDE.....
derp x3
1
02.06.2012 19:34:15
elendig... naturfagslæreren vår sa: "Dette er en penis *peker på bilde nr.1*, og dette er en vagina *peker på bilde nr.2*. sex er... ja det dere vet. lykke til videre, kondomer får på helsestasjonen for dere gutter og hvis dere jenter lurer på noe kan dere spørre helsesøster som er her sånn ca. en gang i måneden" var helt på hue, så alt en har lært har vært via medier som ung.no (tusen takk for en fin, ryddig og ikke minst læringsrik side) og annet en har fått med seg her og der.
argon
0
17.05.2012 19:55:41
kobler ut når lærere snaker om sånt
Jente 97
1
17.04.2012 15:32:30
Jeg syns det er dårlig!! Jeg hadde det i år(9klasse) og det er for tidlig...(jeg har ikke hatt sex) men jeg syntes at man skal ha undervisning i sex både i 8-9-10....Det er et stort tema..og jeg syntes det er for lite fakta og prating om selve samleiet..!! Det er det som er morsomt...Jeg vil ha mere...og ikke om sykdommer og sånt..det har vi nok av;)Men samleie og sånn-vil ha mer!!! For det er forlite!!
Jenny
1
15.04.2012 01:52:03
Ja... vår lærer er hvertfall ikke flau!! i vår seksualundervisning får vi vite mer en nok!! Han forteller sine egene opplevelser og hvordan og at første gang var i 28årene hans og han fikk den ikke inn med engang. så begynte han å le av seg selv, og så beggynte han igjen med at kona var jomfru og at hun var så trang og at de sleit og beskrev orgasme og alle ble litt flaue og syntes det var egentlig ganske ubehagelig og ekkelt å høre på!! Jeg går i 9 nå og har hatt sex og jeg syntes det var det mest fantastiske jeg har opplevd!
Laisyyy
1
11.03.2012 12:15:58
Vi fikk bare beskjed fra læreren våres at vi skulle velge en av de tre kapitlene i boka om graviditet, sex og samliv osv. i boka og ha presentasjon om det om noen uker! Synes det var skikkelig dårlig! Lærte til og med mer på konfirmasjonsundervisningen (borgelig)
S-G
1
10.02.2012 01:49:49
Hadde noen kule folk på skolen vår som fortalte om sex og sånt i en hel dag. synes at det var kjempeflott! de var ikke flaue eller noe. skikkelig kul dag!
Lær oss noe som går på psyken vår og!
2
17.01.2012 17:26:05
SEX ER en vidunderlig sak,helt naturlig og fantastisk.Og en herlig måte å lage barn på:) Viss vi ikke skulle hatt sex,hvorfor fikk vi da "verktøyet"!?:) Ikke gjør det til noe ekkelt og stygt!..lær dere å ære alt i livet. Jeg er enige med noen i at vi blir fortalt det samme om og om igjen i seksualundervisningen helt fra 4.k-videregående! Kjønnssykdommer(skremme oss!) kondomer, mens, forelskelse.. Og alltid hører man at kondom er det viktigste! De forstår ikke at ungdommer gjærne gjør det motsatte av det de blir fortalt..! og lærerene virker så redde for å snakke om det, og de prøver bare å bli fortest mulig ferdig med det.. DET SOM DE SKULLE LÆRT OSS ER FØLGENDE: erstatte fakta-basert læreplan, med en verdi-baserende læreplan! å få mer respekt og selvfølelse. Seksuell glede, forhold mellom mann og kvinne(respekt,rettferdighet). Og hvor fantastisk sex er, ikke hva porno er! Og hvet dere hvorfor det skjer så mange seksuellt overgrep?..Pga seksuell undertrykkelse..sexen er ikke problemet, noen mennesker gjør det til et.. DID YOU ALL GET IT?! Takk for meg
Sofie
0
28.11.2011 16:11:40
hadde det i niende, alt forseint med tanke på at de fleste, inkludert meg, her debutert!
Jente 14
1
11.11.2011 22:37:17
Vi har hatt sexundervisning, men den var sykt dårlig ! Det er akkurat som om selv læreren, ikke tør å prate om det. Jeg synes også vi burde lære mere om hvordan sex egentlig fungerer. Mange unge, spesielt gutter, ser på porno og tror det er sånn i virekligheten. Men sannheten er at det ikke er sånn. Porno er overdramatisert. Jeg synes man skal undervise gutter fra de er ganske unge om hvordan de skal behandle kvinner. Vi er ikke leketøy! det er selvfølgelig ikke alle gutter som er sånn, men noen. Det er forferdelig å høre gutter på skolen kalle jenter for horer. Mange har ikke respekt for verken kvinnekroppen eller sex. Det er utrolig frustrerende. Mange jenter går rundt og beskymrer seg og tror de ikke er bra nok, fordi de hører gutter si stygge ting. Og vi tror derfor sånn som vi er ikke er bra nok. Mange gutter trenger en oppvekker. Personlig mener jeg porno er usunt, og det gir forventninger som er urealistiske. Og dette er noe vi burde lære på skolen. Prevansjon, skjønnssykdommer osv KAN VI! Det vi må lære er kommunikasjon mellom mann og kvinne, respekt når det kommer til kropp og hvordan kunne få det godt med partneren sin. Kunne ikke alle skoler fått på besøk en sexolog eller noe, som lærer oss ordentlig om sex, og forhold mellom mann og kvinne. Ikke samme gamle informasjonen som vi blir mata med hele tiden og som vi vet fra før ! Kanskje jeg da i nær framtid kunne for en gangs skyld kommet på skolen uten å høre ordet hore bli slengt til en jente som ikke har gjort en dritt.
meh
0
23.09.2011 09:35:26
Seksualundervisningen er ikke så bra som den burde være - visse skoler har bra undervisning mens andre såvidt nevner den... I 10. klasse fikk vi lære litt om kjønnsykdommer og følelser og homofile, så jeg ser på det som flaks at jeg fikk en 5'er på eksamen ettersom jeg egentlig bare hadde lest en masse på nettet natten før. Jeg synes man burde kunne lære litt etter litt om dette, sant - visse lærere blir flau og synes kanskje det er ett ekkelt tema. Men deres jobb er jo å lære oss. Jeg lærte meg mer fra Borgelig konfirmasjon og det de måtte snakke om temaet, samt moren min, enn på skolen for å si det sånn.
Fatos deliu
1
20.09.2011 23:39:23
Dagens seksualundervising er unyttig, i fjerde skjønte vi ingenting pluss turte vi ikke å spørre. I niende klasse dro vi til helsesøster lærere om prevangsjonmidler, kjønnessykdommer og hvordan man satt på en kondom som jeg allerde visste. Dagens seksualundervisning er unyttig. Jeg er 15 og har hatt sex så det er ikke så vanskeøig å tre på en kondom!
mr. hikkup
1
24.05.2011 12:43:04
KLEINT
Lene
0
06.05.2011 14:17:03
vi hadde sex undervisning i 5 klasse, men eg tenker vi var for unge til heilt å forstå... no har me nett hatt om da i naturfag og eg går i 9 klasse no... den undervisninga me fekk der va ikkje noke å skryte av... i forgårs hadde vi jentene i klassen besøk av helsesøstra og fekk undervisning av ho... da va verkelegt innteressant. ho lærte oss så mykje, og dreit i om vi blei flau.. helsesøstra vår e kul :D
G14
0
27.04.2011 09:34:50
Dritt KJEDELIG!!
EIN UVITEN!
3
11.02.2011 21:50:55
DEN SUGE!! me har det ein gang i 4.klasse når me ikkje fårstår noge og ikkje tør spør. Me har sikkert hatt totelt 2 skoletimer med seksualundervisning totalt i de 7 årene eg har gått på skole!
Meg
0
19.11.2014 23:55:30
Sykt! Vi hadde 4 skoletimer, nå går jeg i 8. Lærer mer på nettX/ Lærer mer fra anime...
REX
5
09.02.2011 10:11:29
jeg syns vi burde ha hatt flere demonstrasjonsvideoer på skolen når vi har seksualundervisning:) i klassen våres så har vi ei jente som ikke skjønner så mye får hennes skyld ville det ha hjolpet mye tror nå jeg da :')
Patrick
1
24.01.2011 20:29:27
Sexualundervisning med helsesøster er noe av det kjedeligste du kan være med på, når du vet alt fra før. Du vet at du skal bruke kondom, du vet hva alle disse kjønnsykdommene er e.t.c Det som burde taes opp er tema SEX. Resten av ordet sier seg selv. IKKE snakk om sex med foreldrene dine! Det er nytteløst og bortkasta tid. Hvis skolen vil ha bedre undervisning få inn noen andre enn helsesøster... Det er meningen å lære noe nytt ikke lære det samme om igjen...
Simon... Igjen.
1
15.12.2010 02:33:45
Seksualundervisningen er kjempe dårlig. Jeg kan alt fra før av, og det kan alle de andre jeg kjenner, MEN, jeg syns at vi har lært det fra feil kilde. Jeg har lært en del fra porno, venner, broren min og bitte litt fra skolen. Men skolen er dårlig i å ta opp slike ting. Å snakke med foreldrene om dette er UHØRT og ikke anbefalt. Vi har hoppet over seksualundervisningen i bøkerne 3 - 4 ganger!
...
1
02.12.2010 12:18:30
Det e heilt digg !
Bernt
1
16.11.2010 08:57:36
Har aldri hatt det :/ går i 9. Klasse...
Simon
2
15.12.2010 02:29:52
Hm, det var rat, vi hadde det i sjette. Det var kjempe dårlig.
Marthe
2
29.05.2010 00:40:00
Lærte forsåvidt ikke noe nytt, men kan ikke si at det var dårligt. Vi fikk besøk av legestudenter, og de hadde en ganske morsom undervisning
MEG
2
27.05.2010 23:41:54
Vi hadde tilogmed prøve i sex og samliv, det var flaut spesielt når mamma ville se prøven etterpå. Kondomer fikk vi 3 av faktisk. Så på vår skole var alt greit. Men egentlig så kunne jeg alt fra før, man kan lese om det på nette (alstå ikke porno) men legetids skrifter.
TEIT!!
1
26.05.2010 01:27:00
Jeg synes sexualundervisningen på skolen er svært dårlig.. har gått 3 år på ungdomskole, der det eneste lærerne har tatt opp er prevensjinsmiddler..NOE ALLE VET FRA FØR AV!!! Ellers har de ikke lært oss noe.. Sex kapitlet i naturfagen hoppet de over!!
jyh
1
12.07.2009 22:58:00
Dårlig på den første skolen, bra på den andre.. sier litt om forskjellen på systemet må jeg si..?
Nora
1
16.04.2009 15:20:51
Den gamle naturfag-læreren min hadde sexualundervisning i både 8. og 9. klasse. Bare kort da..Hvordan man trer på kondom og sånne viktige ting. Det syns jeg alle lærere skulle gjort.
jente 15
2
16.03.2009 17:59:36
går i tiende klasse, har hatt veldig lite seksualundervisning, litt i naturfag. kontaktlæreren vårs er en gammel mann som ikke en gang lar feks. jentene forelle gutter hvordan det er å ha mensen.

Spørsmål og svar

Jeg lurer på hvorfor dere ikke svarer på spørsmål innenfor "helse og seksualitet" ? kan dere ikke gjøre det da?! det hjalp meg utrolig mye
Hei Jeg skjønner at du synes det blir litt tomt uten svar på helse og seksualitet, men dessverre handler det om penger. MEN vi jobber med saken, og...
Læreren min snakker om sex hele tiden
Hei Jeg forstår ikke helt spørsmålet ditt. Lurer du på hva sex er, eller på hvorfor læreren din hele tiden snakker om det? Send inn spørsmåle...
Dårlig undervisning om det å være homofil. 
Hei Jeg syns det er et veldig godt innspill du har. Det å inkludere alle er viktig. Lærere bør prate om det å være homofil på en ikke-diskrimin...
Hvordan kan jeg få mere seksualitetsundervisning på skolen?
Hei jente 13! Takk for spørsmål. Jeg er helt enig med deg - det er kjempedumt at en ikke får god og riktig seksualitetsundervisning på skolen! ...
Jeg lurte på om kan penisen vokser raskere når man er 15 år ? 
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!   Penis vokser individuelt i pubertetsalderen. Normal penisstørrelse hos en utvokst gutt (det vil si 18-2...
Hun ønsker å holde seksualundervisning i skolen
Hei Så flott at du er opptatt av seksualundervisning og har lyst til å bli sexolog. Det er nok ikke noen ordning der du, uten å være lærer, sexo...
Lesbisk- hvordan beskytte seg mot kjønnsykdommer?
Hei Jente 17 Takk for veldig gode spørsmål! Det er mulig for jenter å bruke kondom til å beskytte seg også. Da klipper man av tuppen på kondo...