Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

A-Å

Hjelp ved seksuelle utfordringer

Jente og gutt i en seng (colourbox.com)

Har du problemer med reisning, tørrhet eller orgasme, kan et lite "treningsprogram" være verdt å prøve ut.

Offentlig og kvalitetssikret
Jente og gutt i en seng (colourbox.com)

Ved problemer med reisning, tørrhet eller manglende lyst:

Følsomhetstrening:

Følsomhetstrening skal lære paret å gi og ta imot berøring uten at det stilles seksuelle krav. Følsomhetstrening er en hyppig brukt behandlingsteknikk ved seksuelle problemer. Metoden kan brukes både ved problemer med reisning, tørr skjede og orgasme. Treningsprogrammet kan brukes i samarbeid med en behandler, men hvis du ønsker, og er strukturert og målbevisst, kan du gjerne prøve det ut på egenhånd.

Det er noen forutsetninger for å skulle gjennomføre opplegget:


  1. Dere må være sammen om opplegget
  2. Samleieforbud i "behandlingsperioden"
  3. Være klar over at dere skal lære på nytt hvordan det er å gi og ta imot berøring som ikke er direkte knyttet til sex, og hvordan dere kan komme nærmere hverandre og øke forståelsen for partnerens problemer uten å føle deg skyldig i det eller bli skuffet.
  4. Ha tålmodighet til å gjennomføre opplegget over en fastsatt periode på for eksempel fem til åtte uker, alt etter hvor ofte dere er sammen. Helst øve minimum to ganer per uke.

Følsomhetstrening -Første fase

(de første to - tre ukene)

Dere skal, når de er sammen og det passer, være nakne og i uforstyrrede omgivelser. Den ene skal ligge først på magen og så på ryggen mens den andre stryker over hele kroppen, men skal unngå bryster og kjønnsorganer i denne omgang. Deretter bytter dere plass.

Følsomhetstrening -Andre fase

(de neste to - tre ukene)

Nå skal øvelsen gjentas, men berøring av kjønnsorganene er tillatt, men ikke på en "seksuell" måte. Det er berøringen som teller nå.

Følsomhetstrening -Tredje fase

(de neste en - to ukene)

Nå kan øvelsen også inkludere seksuell stimulering, men det er ikke noe mål å prestere noe, og dere skal ikke bevege dere mot samleie. Det å kjenne berøringen og stimuleringen er det viktigste.

Følsomhetstrening -Fjerde fase

Start med det dere har gjort i de andre fasene, og bruk tid på det, og nå er samleie tillatt.

Noen vil greie å prøve ut og få det til på egen hånd, mens andre kan trenge å få litt støtte underveis av en behandler/sexolog.

Kilder:
Sex og samfunn
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
ung.no
0
05.08.2015 12:00:55
Mister anonym ikke i pubertet. Du må gjøre det hver dag minst to ganger dagen. Hvis ikke ødlegger du penisen din.
HEI!
1
09.06.2015 18:04:37
jeg kom ut fra dusjen i går og så at jeg har fått noe sånn tør å flassete hud? på penisen. er 15år....
Dlirmbo
2
07.04.2015 21:43:31
Hei jeg er en jente på 16 år. Jeg skal suge penisen til gutten min men det som er problemet er at jeg har regulering. Får jeg suge helt vanlig eller blir det et problem?
sugern
1
13.04.2016 22:21:38
Nei
hjelp en gutt
2
23.12.2014 02:50:02
Hei jeg er en gutt
Anony-ikke i pubertet
0
26.03.2013 17:29:42
Sorry stavekontrollen tar over heile tiden:-(
Anonym-ikke i pubertet
6
26.03.2013 17:24:10
Jeg har et problem:når jeg lager et søagst hul i hånden og legger prinsen inni det og drar fram og tilbake og set gjør såååååååå vont i penisen jeg får liksom vont der :-( beskjumre over om. noe er galt pliz trenger hjelp Svar helst gutt samme alder runt 11-13 takk men andre kan sefølgelig svare:-)
Jente
12
11.11.2012 16:15:57
Hei. Jeg og kjæresten min har vært sammen en del år nå, helt siden vi var 11-12 faktisk, og vi har hatt sex mange ganger, men jeg føler aldri nytelse.. Han får alltid orgasme og nyter virkelig sex'en, mens jeg ikke nyter det i det heletatt.. Jeg må nesten bare late som at jeg liker det fordi han blir så skuffet for at han ikke klarer å tilfredsstille meg.. Det har blitt veldig lite av sex'en i det siste, fordi jeg skjønner ikke poenget i å ha det når jeg ikke har noe utbytte av det.. jeg bare ligger der å venter på at han skal komme så vi kan bli ferdige, det burde da ikke være sånn.. noen råd eller tips på hva som kan hjelpe oss? har prøvd alle slags forskjellige stillinger å stimulering av klitoris å alt, ingenting hjelper..
Til stress jente.
5
20.10.2012 12:47:11
Eg har masse spørsmål som ALDRI blir svart på, og er ganske redd.. Dette virke ikkje normalt for en som flyye snart 17 år.. 1. Eg er litt trang, når en penis ska inn i meg gjør det vondt å er ikkje nokke behaglig! Eg må ofte be han/dem stoppe for det gjør så voondt. Noen ganger går det helt fint, men gjør forsatt litt vondt. Så, er sex virkelig så godt som folk sier? Kan eg gjøre noe sånn at eg får ett bedre sex liv? 2. Eg har fått kløe i underlivet, det klør heletiden, å kjønns leppene har blitt lilla der det klør ekstremt mye. Ka skjer?! Blir små redd for det er noe sikkelig gale. 3. Eg blir aldri våt under samleie, å får ikkje sikkelig orgasme (kansje pga smerten?) Du har nok vært med legen håper jeg, Men det hørest ut som du har en hudsykdom som heter lichen sclerosus, Denne gjør at som du skriver på nr 2 her, klør ekstremt mye,hele tiden. Få deg en GU og sjekk degfor nettopp dette, så blir det mye bedre for seg :)
Til Jente 13
3
13.07.2012 16:58:34
Du har kommet til starten av puberteten, og da er det ikke uvanlig å tenke mye på sex. Og da mener jeg MYE. Du er kanskje litt tidligere ute enn de i klassen/vennegjengen din, men det er ikke farlig. Det er ingen sykdom og du er ikke sexgal. De andre i klassen din som ikke tenker like mye på sex som deg kan nok synes at du er litt pervers, men det handler om utvikling og modenhet. Om et år eller to kommer de aller fleste rundt deg til å tenke minst like mye på sex, om ikke mer! Du er bare litt tidlig ute :) Kanskje det kan være en god idé å holde hendene borte fra rumpene til guttene foreløpig? ;) Og for all del, vent noen år med å ha sex, selv om du tenker mye på det! - Jente 16
jente 13
0
24.06.2012 13:33:45
jeg lurer på en ting... er jeg pervo eller noe?? jeg tenker på sex hele tiden og da mener jeg hele tiden!! er det en sykdom eller noe? eller er jeg bare sex gal? jeg har jo selfølgelig ikke hatt sex for jeg er bare 13 men særiøst?! en gang på skolen knep jeg på rumpen til gutten jeg liker og han klikket på meg. det var veldig flaut. forsto ikke hvorfor jeg gjorde :/
Jente 18
0
23.11.2011 21:27:20
Hei, jente på 18 år. Jeg og kjæresten min vi har vært sammen nå i over 2 år og vi har prøvd det meste, men han klarer bare ikke å komme og få orgsame når vi har sex, så jeg vet ikke hva mer vi skal prøve og han vet heller ikke årsaken til at han bare ikke klarer å komme når vi har sex, siden han kommer jo når han ronker etter vi har sex, men jeg synes inne mellom at det kan være slitsomt etter jeg har kommet og driver å ronke han etter at vi har hatt god sex. vi har kjempe bra sex uten om at han klarer bare ikke komme å jeg synes da at sexen har begynt å bli kjedelig når bare jeg kommer hele tiden også ikke han. han sier at synes det er deilig og at han koser seg, altså han har jo kommet men det er svært sjeldent og kunne ønske at han kom mer fordi da blir jo så klart sexen bedre. jeg håper at dere har noen råd på hva jeg kan gjøre på han og hva som kan hjelpe han.
ghostman
3
10.11.2011 14:55:12
er gutt på 27år som har prøvd det meste når det gjeller tekniker osv for å ikke gå for fort for meg men det hjelper ikke, og synes selv at har liten penis
julia
4
10.03.2011 21:16:53
hva om gutten ikke får reisning, og hvorfor får han det, og hvordan? hva om man skal pule så får ikke gutten stå?? hva ska vi gjøre?
Stress..
3
06.01.2011 14:11:26
Eg har masse spørsmål som ALDRI blir svart på, og er ganske redd.. Dette virke ikkje normalt for en som flyye snart 17 år.. 1. Eg er litt trang, når en penis ska inn i meg gjør det vondt å er ikkje nokke behaglig! Eg må ofte be han/dem stoppe for det gjør så voondt. Noen ganger går det helt fint, men gjør forsatt litt vondt. Så, er sex virkelig så godt som folk sier? Kan eg gjøre noe sånn at eg får ett bedre sex liv? 2. Eg har fått kløe i underlivet, det klør heletiden, å kjønns leppene har blitt lilla der det klør ekstremt mye. Ka skjer?! Blir små redd for det er noe sikkelig gale. 3. Eg blir aldri våt under samleie, å får ikkje sikkelig orgasme (kansje pga smerten?) (red: Du kan skrive inn til www.suss.no, der får du gode svar på alle spørsmålene dine. Du kan også se tidligere besvarte spørsmål på ung.no/oss)
mini
0
12.01.2009 15:41:52
Hvorfor skriver dere spørsmål her? De skriver jo at de IKKE svarer på spørsmål i kommentarene!!!!! :O
-
0
14.04.2008 17:36:10
Gutt 22, takk:)
Gutt22
1
18.02.2008 23:08:47
Hei Lise.. Du har ingenting å være redd for.. Det er dessverre veldig mange gutter i ung alder som ikke aner hvordan man skal tilfredstille en jente.. Det kan hende du bare har vært litt uheldig med utvalget også. Jeg har vært med jenter på både 20-22 som sier de ikke har hatt ordentlig tilfredstillelse før de var med meg, selv etter veldig lange forhold til fast partner. En gutt må jobbe for jenten, og viktig for guttene at de ikke er egoister og heller tenker litt på hva de kan gjøre for jenter under samleie istedenfor å kun tenke med kapteinen.
jente 23
1
04.02.2008 16:44:58
hei lisa. det er mange med samme problem som deg. det du kan prøve er forskjellige stillinger.eller prøve å stimulere klitoris under samleie. det som fungerer for meg er å stramme bekken musklene under samleie,om jeg er øverst. prøv det.kan ta litt tid før du får dreisen på det.gutta synes og det er greit for da blir det mer motstand på en måte.. :) lykke til
Sorry
1
14.08.2017 14:49:45
Sorry jeg kom borti like knappen
omh
0
03.02.2008 16:01:47
Hei jeg er en gutt på 13 å jeg har veldig liten penis er det noe galt eller noe sånt for mange av de andre vennene min har ganske stor penis. Er det noe jeg kan gjøre for å få sørre eller blir han større etter vert ?? (Red: Spørsmål besvares via Spørsmål og svar-tjenesten til Ung.no, som du finner på forsiden)
hei
6
01.02.2008 10:48:50
har svett pung heletiden er det normalt
Do
8
31.01.2008 17:28:49
Går på do hvert friminutt for å tilfredsstille meg selv.. Dette er et stort problem.
til Lml
0
15.12.2007 18:09:00
kanskje du skulle prøve og fjerne stedene der du ser de bildene i ca. en uke og sjekke hvordan du fikser det?? klem meg
james jacksen
3
15.12.2007 17:32:34
når vet man at man skal klemme over slik at seden ikke komer
Lml
2
08.12.2007 15:58:40
Hei jeg er en jente på 17 år og er sex avhengig. Jeg ser på masse bilder av sex og sånt. Hva kan jeg gjøre for å få slutt på det?
maia
3
27.11.2007 13:44:16
eg har dt heilt likt deg Lisa. får aldri orgasme
julia
3
06.11.2007 00:30:07
hvordan har man sex
chris
1
21.09.2007 18:57:04
hei jeg er en gutt på 18 som får orgasme når jeg onanerer men ikke når jeg har sex, jeg er ikke homofil og jeg føler meg trygg på min sexualitet. Det rare er at det har alltid hvert sånn, helt siden min jomfrunatt, Jeg lurer på om det er psykisk, hvis ikke så er det noe vledig galt med penisen min
Lisa
0
20.09.2007 18:13:10
Hei. Jeg er ei jente på 22 år,har ikke mye erfaring innen sex,veldig lite til noen på min alder. Problemet mitt er at jeg kjenner ingen nytelse under sex'en. Jeg blir jo kåt slik som alle andre og kjenner så klart beføling på klitorisen,men ikke når gutten er inni meg liksom. Skal det er ikke gjøre godt når han går inn og ut av meg? Blir liksom skuffet hver gang jeg har sex,fordi det er ikke så godt som alle sier. Pga dette så ser jeg på en måte ingen vits i å ha sex mere... Kan det være noe galt med meg? Har dere noen råd? Er litt desperat og redd

Spørsmål og svar

Etter hver gang vi har hatt sex, så blir jeg så utrolig sår og øm i skjedeåpninga.
Hei! Du har helt rett i at det er en del som opplever dette, men det hjelper jo ikke deg...- og sex skal jo være godt og ikke en lidelse. Dette...
Kjæresten min kommer ikke under sex, eller hvis jeg runker eller suger han.
HeiSå flott at denne kjæresten din har truffet deg som ser litt "bak" problemet.  Jeg tror du kan ha rett i at kjæresten din kunne trenge å prate...
Hva kan jeg gjøre for å holde ut lenger under samleie?
Hei gutt 16! Takk for spørsmål. De fleste gutter og menn kan av og til oppleve at utløsningen kommer før en skulle ønske. Dette er spesielt van...
Jeg kjenner ingen form for nytelse mens vi har sex..
Hei. Det er en del som kan oppleve det slik som deg. Dette vil som regel bedre seg med mer erfaring. Det er også viktig at du tør å slappe av og n...
 Jeg klarer ikke å stole på noen etter mye mobbing i oppveksten.
Hei Du forteller om problemer med å stole på kjæresten, om litt sjalusi i forhold til hennes fortid og om litt problemer i forhold til å prestere...
Minuset er at jeg sliter med å få penis stiv nok til at det går an å gjennomføre sex med henne.
Hei! Jeg tror nok at du har et poeng i forhold til det med stresset i situasjonen som en årsak til at ereksjonen ikke kommer. Man kan føle seg s...
Jeg ble voldtatt av en svær gammel mann. Han er en 73 år gammel overvektig skotsk man.
Hei jente 15 år. Tusen takk for din henvendelse til oss.  Det å ha blitt voldtatt av noen er veldig alvorlig og vi håper du har hatt noen å pra...
Han er veldig usikker og har dårlig selvtillitt i senga.
Hei! Det kan noen ganger bli slik at man kommer inn i en litt negativ spiral med seksuallivet. -Og hvis selvtilliten og troen på seg selv og egen...
Hva kan jeg gjøre for å få orgasme?
Hei Takk for at du skriver inn til ung.no. Det du først og fremst kan gjøre, er å trene for deg selv først. For når du finner ut hvordan, og k...
Vi har hatt mye deilig sex :) men nå vil ikke han mer fordi det gikk gale en gang for 6 mnd siden
Hei! For meg høres det ut som et eller annet har skjedd. Om dette handler om prestasjonsangst fra hans side, om han føler at presset fra deg bli...
Jeg er en jente på 17 år som har hatt kjæreste i 2 år og har hatt sex siden vi var sammen.. Noen enkelte ganger får jeg vondt.
Hei! Hvis du føler at det er vondt når du har sex, så tenker jeg at det er viktig at du sier ifra om det, og finner en løsning på det. Hvis m...
En venn sa humoristisk at det måtte være noe galt med meg. Er det det?
Hei jente 20 år. Takk for at du skrev til ung.no Det er ikke noe galt med deg! Enhver er ansvarlig for sine egne orgasmer, også når man har sex m...
Når jeg å kjæresten min som er 17år har sex, så kommer han veldig fort.
Hei! Kjæresten din kan øve på å ikke komme så fort ved samleie. Noen syns de får veldig tidlig sædavgang ved samleie. Dette har sjelde noen...
Finnes det tips og råd og for å holde lengre og øke størrelse på penis?
Hei gutt 18 år. Takk for at du skrev til ung.no For tidlig sædavgang er det vanligste seksuelle problemet hos gutter og menn, hvis det kan være n...
Er det normalt at kjæresten min bruker langt tid på å komme?
Hei jente 16! Takk for spørsmål. Det er ikke uvanlig at gutter kan ha vansker med å få utløsning under samleie. Når det skjer, kan en bli usik...
Har problemer med å få penisen til å "stå"..
Hei! Dette er nok mest sannsynlig stressbetinget, men kan også skyldes andre ting. Hvis du har skikkelig ereksjon på morgenene, er det et signal...
Er det normalt å ikke prate med noen om sine sexgrenser?
Hei Flott at du skriver til ung.no. Du spør om det er normalt å ikke snakke med noen om sexgrensene sine. Jeg er litt usikker på hva du mener med ...
Jeg får stå penis maks 2-3 ganger(som varer noen få sekunder) når jeg er med dama og roter litt her og der.
Hei! Jeg er litt usikker på hva dette skyldes, men helst vil jeg tro at det handler om en slags stress-reaksjon. Sex handler jo mye om å prester...
Jeg får bare ereksjon når jeg ligger eller sitter.
Hei Takk for at du skriver inn til ung.no. Du skriver ikke om dette skjer både når du er sammen med kjæresten din og når du er alene og onanerer...
Når typen min og jeg har sex, gjør det så sinnsykt vondt nederst i magen min
Hei! Hvis det ikke har gjort vondt før og det nå har begynt å gjøre det, syns jeg at du skal prate med en lege om dette. Legen kan undersøke ...
Se alle