Lær alt om sex

Få seksualitetsundervisning på en halvtime. Skal den vises på skolen, kan den også bestilles fra RFSU

Tegner naken dame i skoleboka (rfsu.no)
LÆR: Denne animasjonsfilmen på snaue halvtimen gir deg kanskje svar på mye du lurte på om sex og seksualitet. Illustrasjon: RFSU

Se filmen og lær deg det mest grunnleggende om utvikling og seksualitet. Etterpå kan du lese mer om emnet i alle artiklene som ligger under "Sex" her på ung.no.

Du kan også lære mye om seksualitet på Sex for deg.

Seksualitetsundervisning på skolen

Skolen din skal ha en plan for når dere skal ha seksualundervisning. Du har faktisk rett til å få seksualitetsundervisning på skolen. Så hvis du savner det eller lurer på når det kommer, kan du ta kontakt med læreren din.

Skolene kan velge forskjellig opplegg for seksualitetsundervisningen, men alle skal tilby elevene slik undervisning. Det står i Læreplanverkets generelle del og det vises til kompetansemål i ulike fag. Det betyr at skolen skal komme inn på tema som har med seksualitet å gjøre i flere fag, som norsk, naturfag, samfunnsfag, KRLE og kroppsøving. Det er laget et eget ressurshefte til lærere om dette.

Noen skoler inviterer MSO (Medisinernes Seksualopplysning) for å hjelpe til i undervisningen. På andre skoler bidrar helsesykepleier, helsestasjon for ungdom eller andre inn i undervisningen, noen steder har Sex og Samfunn undervisningen og noen steder er det kun lærer som underviser om temaet.

Skolen din har også muligheten til å bruke undervisningsopplegget fra Uke 6. . Kanskje du kan spørre skolen din om dere kan melde dere på og bruke det?

Skrevet av redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 18.02.2021

Offentlig og kvalitetssikret
Tegner naken dame i skoleboka (rfsu.no)
LÆR: Denne animasjonsfilmen på snaue halvtimen gir deg kanskje svar på mye du lurte på om sex og seksualitet. Illustrasjon: RFSU
Fikk du svar på det du lurte på?