Det er alltid en fordel at du kjenner din egen kropp og seksualitet før du skal dele sex med en annen person. Når du kjenner deg selv og hva som skal til for at du har nytelse, er det lettere å formidle dette videre til en partner.

Beste måten å finne ut hvordan du fungerer, hva du liker og hva som skal til for å oppleve nytelse og glede av sex, er å onanere. Her kan du lese mer om onanering.

Styrk din egen selvtillit

Seksualiteten din henger sammen med den opplevelsen du har av deg selv. Sliter du med lav selvtillit og/eller dårlig kroppsbilde, kan du jobbe med å styrke den selv.

Begynn med å se på deg selv i et speil i helfigur og på kjønnsorganet med et lite speil. Se positivt på kroppen din. Det er den du er født med, og den fungerer!

Det vil hjelpe deg til å bli mer fornøyd og få det bedre med deg selv, hvis du snakker positivt med deg selv hver dag og erstatter eventuelle negative tanker med positive tankemønster. Du kan begynne ved å si til seg selv når du ser deg i speilet: "jeg er en flott person og jeg liker meg selv", "jeg er bra nok som jeg er", "jeg er like bra som alle andre", eller andre positive setninger som passer for deg. Det virker litt uvant til å begynne med, men det virker positivt etter hvert. Husk at du kan trenge mye og ofte trening på dette.

Du kan også styrke troen på deg selv sammen med partneren din. Husk at partner falt for deg og vil ha sex med deg. Tro på det partner når hun eller han sier at du er fin og liker kroppen din, og ikke la tanker som at ”hun mener det nok ikke”, ”han vil bare trøste meg” få feste i hodet ditt. Ta i mot de komplimentene, den nærheten og berøringen du får med en positiv tanke.

Bli kjent med partner

Når du har truffet en person du har lyst å ha sex med og som har lyst å ha sex med deg, er det viktigste at dere blir trygge på hverandre. Et tegn på at dere er trygge nok, kan være det at dere tør snakke sammen om sex. Fortell hverandre hva dere ønsker og liker. For å bli trygg, kunne nyte bedre og være en best mulig sexpartner for den andre, er det fint å bli kjent med partners kropp og seksualitet, før samleie.

Bruk tid til å utforske hverandres kropper, ta på hverandre, berør ulike områder, onaner sammen eller hverandre, lek, tulle og tøyse litt og vær nysgjerrige på hverandre. Finn ut hva du selv og den andre har lyst til og hvor grensene går. Da har dere størst sjanse for at første samleie blir en positiv opplevelse.

Øvelse gjør mester

For å bli flinkere seksuelt, er det bare en ting som virkelig hjelper – øvelse. Ingen er født som superelsker, så for å bli en god sexpartner, må du trene. Har du ingen å trene med, kan du trene med deg selv.

Alle vil en og annen gang oppleve sex med en annen som ikke går helt knirkefritt. Ikke gi opp med en gang. Det vil hjelpe at dere ikke låser dere fast i et mønster. Forsøk noe nytt, nye stillinger, andre måter å stimulere på, juster litt på stillingen. Vær åpen, leken og aktiv. Ofte er det ikke så mye som skal til før opplevelsen kan bli en helt annen.

Husk også at det som fungerte med en partner, ikke nødvendigvis fungerer med en annen. Lytt derfor til din partner, vær oppmerksom på reaksjoner. Det å gi og få tilbakemeldinger i form av ord eller lyder er en fin måte å rettlede hverandre til å vite hva som fungerer.

Gi deg hen

Kanskje er du redd for at partner skal synes at puppene er for små, penis for liten, magen har for mange valker, rumpen er for slapp. Eller du er redd for at du ikke skal være god nok for partneren din eller at noe skal gå galt. Mange sliter med et kritisk blikk på seg selv. Nettopp derfor er det viktig å være trygg på hverandre slik at du kan slappe av og holde fokuset på følelsen og opplevelsen, og gi deg hen til den.

Ikke la kritiske tanker eller tanker om at du MÅ prestere slippe til. Det virker negativt inn på seksualiteten din, og dermed også på sexen du skal dele med andre.

Husk at det ikke finnes noen oppskrift på hvordan sex og et samleie skal foregå for at det skal være bra. Alle er forskjellig, og noe som fungerer for en person, fungerer ikke nødvendigvis for en annen. Vær åpen, aktiv og gjør det du føler er naturlig for deg og er ok for partner. Da er det stor sjanse for at sexen vil bli en positiv opplevelse og gi dere begge stor glede og nytelse.