Det er omlag 30 % som får orgasme på denne måten. De resterende 70 % må ha stimuli av den ytre delen av klitoris for å få orgasme, også når de har samleie.

Kjenner lite i skjeden

Mange kjenner lite eller ingenting når de har samleie. Det er fordi det er få nerver inni skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden også er vei ut for en mulig baby på et tidspunkt i livet. Hvis det var masse nerver i skjeden ville det være uutholdelig smertefullt å føde.

Man kan lære seg å like penetrering etterhvert, og noen liker det med en gang. Den letteste måten å få orgasme på er ved stimuli av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie.

Lær å nyte egen seksualitet

For å nyte seksualitet med en annen må man først lære seg å nyte seksualitet med seg selv. Da må man først bli seksuelt tent/kåt, og beholde den seksuelle tenningen/kåtheten, mens man onanerer. Det en tenner på, seksuelle fantasier kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt.

Ingen har noe med hva du tenker på, fantaserer om, når du onanerer. Mange lager seg «historier» over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikler de, og legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Her kan du øve for deg selv.

Fra egen nytelse til nytelse med partner

Med partner kan du også benytte disse fantasiene. I tillegg vil det å se og nyte synet av partneren samt fysisk og følelsesmessig stimulering, også bidra til å oppnå og beholde seksuell tenning/kåthet.

Våt og kåt

Når jenter blir seksuelt tente/kåte lages det skjedesekret i to kjertler som ligger like innenfor skjedeinngangen, i to av de indre delene av klitoris og det kommer mer væske gjennom skjedeveggen når hele underlivet forsynes med mer blod. Når den seksuelle tenningen er på topp er skjeden ordentlig våt og utvidet. Skjedesekretet kan sive ut av skjeden under og etter seksualiteten.

Øverst der de indre kjønnsleppene møtes ligger klitorishodet eller glans av klitoris. Klitorishodet er dekket av en liten forhud. Når man blir seksuelt tent blir klitoris blodfylt, og klitorishodet blir mer synlig, kommer mer fram fra forhuden.

Kvinnens indre kjønnsorgan

Kvinnens indre kjønnsorgan består av forlengelsen av klitorishodet, klitorisskaftet, som går videre inn i kroppen i to 8 - 12 cm lange "ben" eller crus, som en Y, og omgir/omslutter skjedeveggen. Se denne tegningen hvordan det ser ut inne i kroppen. De to delene hviler på hver sin side av underlivet, begravd under kjønnsleppene. Inni hver del er det svamplegemer som fylles med blod og svulmer opp når jenta er seksuelt tent. I området mellom de indre kjønnsleppene, finnes i tillegg to ekstra svamplegemer som omkranser skjedeåpningen og urinrørsåpningen.

Forskning har ikke greid å påvise en separat struktur som man refererer til som G-punktet. Det antas at det som kalles for G-punktet er en dyptliggende, indre del av klitoris som blir stimulert gjennom skjedeveggen.

Fra utvendig til innvendig orgasme

Ytterste del av skjeden kan stimuleres slik at man får orgasme:

  • Fingre eller penis i skjeden samtidig som man stimulerer den ytre delen av klitoris, kan gi orgasme som «forplanter» seg fra den ytre delen av klitoris til de indre delene av klitoris
  • Noen får også orgasme kun ved stimulering i skjeden

Hvordan stimulere

Når man onanerer stryker man eller gnir fuktede/våte fingre mot ytre del av klitoris. Noen synes det er vondt å berøre rett på klitoris og stryker derfor rundt selve tuppen. For at berøringen med en finger skal føles godt kan du ta litt spytt/glidemiddel på fingeren, eller hente ut skjedesekret når du er blitt våt i skjeden. Da blir det glatt og føles godt. Noen former to fingre som i en V og stryker på begge sider av ytre klitoris samtidig. Noen synes det er deilig å onanere kraftig og intenst, mens andre igjen foretrekker mer varsom stimulering. Noen liker å berøre andre steder på kroppen samtidig, mens andre igjen fokuserer på klitoris alene. Prøv deg fram med forsiktige bevegelser. Husk å nyte de seksuelle fantasiene dine.

Du kan vise partneren hvilke berøringer og stimuli du liker. Du kan holde din hånd over partnerens og forklare. Husk at du må konsentrere deg om det som tenner deg seksuelt.

Tren opp bekkenbunnsmusklene

Aktiv bruk av bekkenbunnens muskler øker trykket i skjeden og orgasmen kan komme lettere. For å få bedre kontroll på musklene og samtidig øke nytelsen, kan du øve deg på vekselvis å stramme/slappe av i disse; For å "finne” musklene, kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på musklene og kan bruke dem aktivt når du onanerer, og etter hvert sammen med en partner. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme.

Hva skjer ved orgasme?

Orgasme merkes som gode, rytmiske sammentrekninger i klitoris/og eller skjede, eventuelt også mormunn og livmor som ligger i enden av skjeden. Noen kan også kjenne sammentrekningene i andre deler av kroppen, mage rumpe, lår etc. Under orgasmen stiger puls og blodtrykk, man puster tyngre/og eller holder pusten noen sekunder, noen svetter, brystknoppene blir harde, brystene blir større og huden på hals og bryst kan bli rødlige.

Bruk god tid på å utforske og nyte kroppen din. Da blir du trygg på deg selv, hvilke berøringer og stimuli du liker og nyter. Da får du et godt seksuelt selvbilde.