En slikkelapp er ganske enkelt en firkantet lateksbit som plasseres over kvinnens kjønnsorgan eller analåpningen når du skal utføre oralsex/rimming.

Slikkelapper har mange likhetstrekk med kondomer; de finnes i flere farger, smaker og lukter.

Hvorfor bruke slikkelapp?

En slikkelapp vil beskytte mot seksuelt overførbare infeksjoner som kan smitte mellom munn og kjønnsorganer eller munn og anus, som for eksempel gonore, hiv, syfilis, kjønnsvorter og herpes. Ved rimming (slikking i og rundt endetarmsåpningen) kan slikkelappen også hindre overføring av tarmbakterier.

Slikkelappen beskytter både for den som gir og den som mottar oralsex.

Hvordan bruke en slikkelapp?

Slikkelappen legges over det området der du vil slikke. Det er viktig at du hele tiden slikker på samme side av lappen, og dette kan skape en utfordring ved bruk. – Om du legger fra deg lappen, for så å ville benytte den igjen, er det ikke alltid lett å holde styr på hvilken side som var inn mot kroppen og hvilken som ble slikket på. Lag deg en fast rutine på hvordan du gjør det, så vil det bli lettere at du ikke bytter side.

For at slikkelappen skal ligge bedre på plass mens du slikker, er det fint å benytte vannbasert glidemiddel på den siden som ligger mot kroppen.

Slik kan du lage din egen slikkelapp:

Om det er vanskelig for deg å få tak i slikkelapper, kan du veldig enkelt lage en selv.

Du kan for eksempel bruke plastfilm som de fleste har i kjøkkenskuffen eller klippe opp en plastpose. Ulempen med dette, er at plasten er veldig tynn, mindre elastisk og vanskeligere å holde på plass.

En bedre metode er å lage slikkelapp av et kondom:

1. Ta kondomet ut av emballasjen uten å rulle det ut.

2. Klipp først av tuppen på kondomet, og klipp deretter tvers over ”ringen”.

3. Du kan nå rulle ut kondomet, og du har laget deg en slikkelapp.