Er du lei av å onanere?

Mange skriver til ung.no og mener de onanerer for mye eller synes onaneringen har blitt kjedelig. Her er tipsene.

Gutt i senga med masse tørkepapir rundt seg.
PAUSE? Blir runkingen nærmest en vane og du går lei av å onanere, kan du kanskje forsøke å ta en pause. Da kan du få større nytelse av onaneringen igjen. Foto: colourbox

Hvis du har begynt å føle at onaneringen er plagsom og kjedelig, kan du forsøke å finne ut hvordan du kan benytte kåtheten til noe mer positivt for deg selv. Du kan benytte sjansen til å bli kjent med hele kroppen din og hvordan den fungerer seksuelt - ikke bare kjønnsorganet.

Da vil du sannsynligvis finne punkter på kroppen, områder og metoder du ennå ikke har oppdaget. Du kan også forsøke å finne andre måter å tilfredsstille deg på. Kanskje du kan finne noen hjelpemidler eller andre metoder som kan gjøre onanering spennende på en annen måte?

Finn nye måter å onanere på

Når det gjelder metoder å onanere, så er det bare fantasien din som setter begrensninger. Det varierer fra person til person hvordan man liker å runke. Det beste er å prøve deg frem på ulike måter og finne det du liker best selv.

Er du gutt, kan du finne ut om det er best med et fast eller slapt grep rundt penis, og hvilket tempo på bevegelsene som er deiligst. Varier mellom å bruke bare noen fingre og hele hånda di, gjerne med litt parfymefri krem slik at penis kan gli lett i hånda. Du kan også forsøke å beføle andre steder på kroppen og massere pungen samtidig som du runker for å se om det forsterker den gode følelsen.

Er du jente, kan du variere om du stimulerer klitoris, området rundt klitoris, fingre i skjeden, eventuelt begge deler samtidig. Du kan også beføle andre steder på kroppen og massere puppene samtidig for å se om det gjør det deiligere.

Lei? Ta en pause!

Hvis du er lei av å onanere, kan du forsøke å ta en pause. Hvis du ikke gjør det så ofte du kan, vil tenningen bygge seg opp og du kan kanskje på den måten få større nytelse av onaneringen igjen.

Bestem deg for hvilken dag du skal onanere neste gang. La det være noen dager fram i tid. Hvis du blir kåt og får lyst til å onanere før det, skal du klare å holde deg til den dagen du har bestemt. På den måten blir kåtheten din bygget opp, og du vil sannsynligvis merke at du er ekstra kåt den dagen du skal onanere. Det vil gi deg nytelsen tilbake.

Hvis du ikke merker så stor forskjell den første gangen, er det bare å forsøke igjen med ny "onaneringsdag" litt fram i tid.

Hjelpemidler

Det finnes mange hjelpemidler du kan bruke, men ofte er det dyrt og vanskelig å få kjøpt når man er ung. Da kan du forsøke å lage noe selv.

Gutter kan for eksempel lage en "kunstig vagina" av en myk plastpose innsatt med glidemiddel eller parfymefri krem. Posen kan du legge inn mellom to puter som holdes sammen av en strikk eller hyssing. Eller du kan forsøke med et sammenrullet håndkle, der du lar penis gli ut og inn av hullet i midten. Det kan være lurt å ha på kondom hvis du ikke finner et håndkle som er mykt nok. På den måten reduserer du sjansen til å bli sår på penis.

Jenter kan finne noe som kan erstatte en dildo, og da er det mye hjemme du kan bruke. Ta en titt rundt deg og bruk fantasien. Forslag til dildolignende gjenstander kan være gulrot, agurk, pølse, stearinlys, skaftet på sminkekosten, tannbørsten eller lignende. Det viktigste er at gjenstanden ikke har skarpe kanter eller kan skade deg på noen måte.

Det beste er å sette på et kondom på det du benytter som dildo, så er du sikker på god hygiene. Har du ikke kondom liggende, er det viktig at du vasker det du bruker godt før du fører det inn i skjeden. For å skaffe en vibratoreffekt, er det noen som bruker en elektrisk tannbørste eller barbermaskin. Husk å putte det i en plastpose av hensyn til hygienen.

Uansett, husk at det er vanlig til tider å kjenne på en voldsom kåthet og ha stor trang til å onanere når man er i tenårene. Forsøk å fokusere på det positive og kos deg med det!

Skrevet av sexologisk rådgiver i samarbeid med ung.no

Sist oppdatert: 09.11.2020

Offentleg og kvalitetssikra
Gutt i senga med masse tørkepapir rundt seg.
PAUSE? Blir runkingen nærmest en vane og du går lei av å onanere, kan du kanskje forsøke å ta en pause. Da kan du få større nytelse av onaneringen igjen. Foto: colourbox
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Alt om onanering

Å onanere er viktig for å bli kjent med egen nytelse, men det kan også hjelpe partneren din til orgasme. Her er noen gode tips.

Tips for å endre uvaner eller slutte med noe

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Vi gir deg råd for en varig endring, så det ikke bare blir med tanken.

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)
Aktuelt

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Hva skjer hvis du blir tatt med falsk legitimasjon?

Det kan være fristende å låne legitimasjon av andre for å komme inn på utesteder eller konserter, men hvis du blir tatt kan du få problemer.

Ungdom ved gjerde på festival (Foto: www.colourbox.com)

Gutt og utsatt for overgrep?

Gutter opplever også seksuelle overgrep. For å få hjelp til å takle de vonde opplevelsene, er det viktig å snakke om det som er vanskelig.

Trist jente