Jeg blir stadig kåt og må onanere

Når du er i puberteten er kroppen i ferd med å bli voksen og hormonene er ikke helt normalisert og stabilisert. Derfor kan det komme "blaff" av seksuell lyst som igjen kan gi kåthet og kroppslig respons i form av ereksjon av penis og klitoris - også i situasjoner der det ikke er ønsket. Hvis du blir ofte kåt, er egentlig bare bra og et tegn på at kroppen din fungerer som den skal.

Det er også vanlig å oppleve å bli kåt og få kroppslig respons i situasjoner som man ikke tenker på som seksuelt opphissende. Dette er kroppen som automatisk tester ut at mekanismene fungerer, og på denne måten forsikrer seg om at alt er i orden. Det er ikke så mye du kan gjøre for å hindre at dette skjer, men vit at det er helt normalt og de fleste på samme alder opplever det samme som deg.

Husk at du ikke trenger å onanere hver gang du får ereksjon, men gjør det bare når du kjenner at du er kåt, og at du virkelig har lyst å onanere. Om du onanerer uten at lysten til å gjøre det er der, så vil det heller ikke bli så mye nytelse.

 

 

Utforsk og vær nysgjerrig!

Om du har begynt å føle at onaneringen er plagsom og kjedelig, kan du forsøke å finne ut hvordan du kan benytte kåtheten til noe mer positivt for deg selv. Du kan benytte sjansen til å bli kjent med hele kroppen din og hvordan den fungerer seksuelt - ikke bare kjønnsorganet. Du vil sannsynligvis finne punkter på kroppen, områder og/eller metoder du ennå ikke har oppdaget. Du kan også forsøke å finne andre måter å tilfredsstille deg på. Kanskje du kan finne noen hjelpemidler eller andre metoder som kan gjøre onanering spennende på en annen måte enn det du eventuelt har gjort fram til nå?

Ny måte å onanere på?

Når det gjelder metoder å onanere, så er det bare fantasien som kan sette begrensninger for deg. Det varierer fra person til person hvordan man liker å runke. Det beste er å prøve deg frem på ulike måter og finne det du liker best selv.

Er du gutt, kan du finne ut om det er best med et fast eller slapt grep rundt penis og hvilket tempo på bevegelsene som fungerer best for deg. Varier mellom å bruke bare noen fingre og hele hånda, gjerne med litt parfymefri krem slik at penis kan gli i hånda. Du kan også forsøke å beføle andre steder på kroppen og massere pungen samtidig som du runker for å se om det forsterker den gode følelsen. 

Er du jente, kan du variere om du stimulerer klitoris, området rundt klitoris, fingre i skjeden, eventuelt begge deler samtidig. Du kan også beføle andre steder på kroppen og massere brystene samtidig for å se om det forsterker den gode følelsen.

Ta en pause!

Hvis du er lei av å onanere, kan du kanskje forsøke å ta en pause fra det? Om du ikke gjør det hver gang muligheten er der, vil tenningen bygge seg opp og du kan kanskje på den måten få større nytelse av onaneringen igjen.

Bestem deg for hvilken dag du skal la deg selv få lov til å onanere neste gang. La det være noen dager fram i tid. Om du blir kåt og får lyst til å onanere før det, skal du ikke gi etter for lysten, men hold deg til den dagen du har bestemt deg for. På den måten vil du la kåtheten din få bygge seg opp og du vil sannsynligvis merke at du har et høyere tenningsnivå den dagen du skal onanere noe som kan gi deg nytelse igjen. 

Om du ikke merker så stor forskjell første gangen, er det bare å forsøke igjen med ny "onaneringsdag" litt fram i tid. 

Hjelpemidler

Det finnes mange hjelpemidler du kan benytte, men ofte er det dyrt og vanskelig å få kjøpt noen når man er ung. Du kan forsøke å lage noe selv:

Gutter kan for eksempel lage en "kunstig vagina" av en myk plastpose innsatt med glidemiddel eller parfymefri krem. Posen kan legges inn mellom to puter som holdes sammen av en strikk eller hyssing. Eller du kan forsøke med et sammenrullet håndkle, der du lar penis gli ut og inn av hullet som dannes i midten. Det kan være lurt å ha på et kondom om du ikke finner et håndkle som er mykt nok. På den måten reduserer du sjansen til å bli sår på penis. 

 

 

Jenter kan finne noe som kan erstatte en dildo. Det er mye i hjemmet du kan bruke som dildo. Ta en titt rundt deg og bruk fantasien. Når det gjelder forslag til dildolignende gjenstander, så er det egentlig bare fantasien (og hygienen) som setter grenser. Du kan for eksempel bruke gulrot, agurk, pølse, stearinlys, skaftet på sminkekosten, tannbørsten eller lignende. 

Det viktigste er at gjenstanden ikke har skarpe kanter eller kan skade deg på noen måte. Det beste er å sette på et kondom på det du benytter som dildo, så er du sikker på at hygienen blir ivaretatt. Om du ikke ønsker det eller ikke har kondom, er det viktig at du vasker det du bruker godt før du fører det inn i skjeden. For å skaffe en vibrator-effekt, er det noen som bruker elektrisk tannbørste eller barbermaskin. Putt det i en plastpose slik at du ivaretar hygienen. 

 

Uansett - husk at det er veldig vanlig til tider å kjenne på en voldsom kåthet og ha stor trang til å onanere når man er i tenårene. Forsøk å fokusere på det positive og kos deg med det!