Følelsen av å angre etter å ha hatt seksuell kontakt med noen kan være ganske ubehagelig og vond.

Kanskje tenker du at du har delt noe av deg selv som du egentlig ikke ville, kanskje er du redd for at å bli stemplet på en viss måte, eller kanskje er det rett og slett bare det at du ikke egentlig føler deg så tiltrukket av den andre personen. Det å angre på sex er uansett vanskelig.

Kan føles annerledes dagen derpå

I mange tilfeller er det kanskje sånn at man møter noen på fest og at man der og da føler at det å ha sex er helt riktig. Dagen etterpå kan det likevel føles helt annerledes.

Når du drikker alkohol svekkes dømmekraften og de avgjørelsene du tar er ikke nødvendigvis de samme som du ville tatt i edru tilstand. Kanskje angrer du fordi du ikke egentlig kjenner personen du har hatt sex med så godt, eller fordi han eller hun egentlig ikke er noen du er tiltrukket av. Sex i fylla er nok noe som ofte resulterer i en del ubehagelige følelser dagen derpå, spesielt hvis sexen er tilfeldig.

Ta kontakt med personen i etterkant

Det er ikke så lett å vite hvordan man skal takle noe slik i etterkant, eller hvordan man skal forholde seg til den andre personen. Det som ofte kan være fint, er faktisk å ta kontakt med vedkommende i etterkant, selv om det kan føles ukomfortabelt.

Du trenger ikke å kontakte vedkommende for å vise interesse, men kanskje bare for å få snakket om det som har skjedd, i edru tilstand. Det trenger ikke å være en lang og dyp samtale, det holder bare å nevne det for å rense luften. Det kan gjøre stemningen litt lettere.

For det første blir det mindre ubehagelig å møte personen igjen senere, og for det andre kan det føles godt å bli litt «ferdig med det». Det er selvfølgelig også veldig «fair» ovenfor den andre å være ærlig hvis du ikke er interessert i noe mer, slik at den andre slipper å gå rundt og lure på om det betydde noe mer.

Sex med noen som sårer deg

Hvis du har sex med noen du ikke kjenner så godt, er det dessverre også sånn at det kan være en ekstra risiko for å bli såret eller skuffet, fordi du ikke nødvendigvis kjenner den andre personens hensikter.

Kanskje er du selv betatt og forelsket, mens den andre kun er interessert i å dele noe rent fysisk. Dersom du i etterkant da føler at du bli avvist, eller at personen ikke lengre er interessert, kan det føles veldig vondt. Man kan føle seg brukt eller utnyttet hvis den andre bryter all kontakt, og det er ikke godt å kjenne på.

Det finnes ingen konkrete gode råd for å komme seg videre fra dette. Det som faktisk er det viktigste er å huske på at du fortjener så mye bedre enn dette. Vedkommende som kanskje sårer deg fortjener deg ikke når han eller hun behandler deg på denne måten.

Det at noen behandler deg sånn har ingenting med deg å gjøre. Det at noen slutter å ta kontakt etter sex, uten i det hele tatt å ta seg tid til å forklare hvorfor, sier mer om at de er for feige til å faktisk snakke om hva som har skjedd. Derfor må du aldri tenke at det er din feil.

Prøv å tenk på slike situasjoner som erfaringer og bruk de heller som lærdom. Kanskje kan det føles tryggere å neste gang bli bedre kjent med personen og faktisk bygge et forhold på et godt vennskap.

Blir snakket om i etterkant

Noen opplever kanskje til og med å bli snakket om og «hengt ut» i etterkant av at de har hatt sex med noen, fordi den andre parten snakker om det eller forteller intime detaljer om hva som har skjedd.

Dette er ganske alvorlig og man sitter ofte igjen og føler seg «avkledd» for alle som får høre historiene. Sånn skal det ikke være.

Hvis du opplever dette, kan det være lurt å snakke med noen om det. Helsesykepleier på skolen kan for eksempel være god å snakke med i slike situasjoner. Om situasjonen utvikler seg til å ligne mobbing, er det veldig viktig å si ifra til noen om dette, uansett hvor ukomfortabelt det kan føles.

Husk at din verdi ikke defineres av hvem du har hatt sex med eller vært med tidligere. Den defineres heller ikke av hva andre sier eller mener om deg. Det kan føles veldig vondt å bli snakket om på denne måten, men én hendelse eller én feil definerer deg på ingen måte. Du fortjener langt bedre enn en slik behandling, og det er det veldig viktig å være klar over.

Definerer ikke din verdi

Det er viktig å huske at hvem du har sex med aldri definere deg eller din verdi. Noen ganger gjør man noen valg som man i ettertid angrer på, men det å feile er noe alle mennesker gjør, og noen ganger er det umulig å vite hvordan en situasjon skal utspille seg.

Du kan selvsagt ta noen forholdsregler, men du har aldri noen garanti mot å bli såret. Det er lov å angre i ettertid, men husk at det å bli avvist av noen ikke har noen ting å gjøre med at du ikke er god nok. Prøv heller å se på tidligere feil som erfaringer som gjør deg sterkere.

Du kan dessverre ikke gå tilbake i tid, men du kan ta med seg lærdommen av ting du angrer på.