Bør anvendes i all idrettsutøvelse

Fair play-prinsippene kan og bør anvendes i all idrettsutøvelse, enten det er fotballtrening for jenter på 14 år, eller det er på VM-arenaen i langrenn. Dersom vi skal bli mer aktive, trenger vi idrettsaktiviteter som ivaretar idrettsgleden!

 

Norges Fotballforbund går foran

Norges Fotballforbund, NFF, er en av Norges største organisasjoner og organiserer mange barn, unge og voksne som ønsker å være fysisk aktive på ulike nivåer. NFF jobber aktivt med fair play og kjører et eget prosjekt som er sponset av Norsk Tipping. Les mer om Forballforbundets satsing på Fair play.

 

 

NFF har utarbeidet regler for fair play. Det er egne regler for alle aktører på og omkring fotballbanen: spillere, trenere, foreldre. Også media er en aktør som må bidra for å skape gode idrettsmiljøer.

Fair play-prinsippene er universelle

Når tennisspillere tar hverandre i hånden etter en kamp. Når håndballjentene gir motspilleren et klapp på skulderen etter noe som ser ut som en slåsskamp. Dette er fair play i praksis.

Fair play handler om å inkludere mennesker uansett hvor de kommer fra, og hvordan de ser ut, og det handler om å være gode eksempler for andre.

Gode fair play-prinsipper er å

  • trene og konkurrere med godt humør
  • behandle motstanderne med respekt
  • hjelpe skadet deltaker uansett lag eller klubb
  • takke motstanderen etter konkurransen
  • ikke kjefte på andre deltakere eller på dommeren

FAKTA

LES MER om ulike idretter på ndla.no

LES MER om ulike idretter på ndla.no