Er det turdag på skolen og du mangler ski, telt, sekk eller skøyter, trenger du ikke å kjøpe det.

BUA er et nasjonalt nettverk som låner ut sport- og fritidsutstyr i lokale utstyrsordninger. BUA-nettverket gjør det enklere for alle å bli med på idrett og friluftsliv.

Bra for lommebok og miljø

Du er ikke avhengig av å eie utstyr selv og kan velge å prøve mange forskjellige aktiviteter, uten å tenke på å kjøpe utstyret først. Det er bra både for lommeboken og miljøet.

BUA står for Barn-Unge-Aktivitet og i overført betydning bua som i boden. BUA fungerer som hele kommunens utstyrsbod. Den er proppfull av bra utstyr, som alle kan låne.

Som et bibliotek

BUA fungerer på samme måte som et bibliotek. Bøker er byttet ut med sport- og fritidsutstyr. Du kan låne alt fra skateboard, sykkel, rulleskøyter, ski, skøyter og snowboardtelt. Mange steder har de i tillegg for eksempel fatbike, BMX, SUP og kajakk.

Hva de har av utstyr i de ulike BUA-ordningene varierer fra sted til sted. Utstyret er av god kvalitet og er godt vedlikeholdt.

Lån for en uke av gangen

Det koster ingenting å låne, man kan låne så mye og ofte man vil for én uke av gangen. Er du under 18 år må dine foreldre skrive under på at du får lov til å låne. De må bli med første gang du skal låne, eller du kan ta med en låneavtale hjem som de skriver under på. Deretter kan du låne så mye og ofte du vil, uten at dine foreldre må bli med.

Det er viktig å levere utstyret tilbake til avtalt tid, ellers kan du miste retten til å låne.

Oversikt over hvor du kan låne utstyr finner du her.