Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

A-Å

Lær om partiene på Snapchat!
Snapkode ung.no

Synes du det er vanskelig å skjønne hva de ulike partiene egentlig mener? Er du usikker på hva du skal stemme, eller har du bare lyst til å lære litt mer om politikk? Denne uken møter du ungdomspartiene på ung.no's Snapchat.

Derfor bør DU stemme!
Jente med lyst hår ser i kamera

- Unges meninger er like viktige som meningene til hvite menn som pusher 50, sier Lea (19). Her kan du lese om hvorfor hun mener du bør bruke stemmeretten din ved stortingsvalget.

Slik stemmer du på valgdagen
Stem! (colourbox.com)

Det er enklere å stemme enn du kanskje tror. Og er du usikker på noe, så finner du oppskriften her. Slik stemmer du, steg for steg.

HUSK legitimasjon. Valgkortet fungerer ikke som legitimasjon.

Valg – hvorfor bør du stemme?
Ditt valg

Valgene du tar, får konsekvenser for deg og for andre. Det partiene mener om blant annet skatter og avgifter, helse, utdanning og bistand, får konsekvenser du kanskje ikke ser, men som andre får merke på kroppen.

  • Blir det vanskeligere å få sykehjemsplass for bestemor?
  • ... eller flere plasser i kulturskolen for søsknene dine?

  • Blir det mer penger til brønner og skoler i utviklingsland,

    ... eller kanskje mindre penger til biblioteket hjemme?

Hva skal til for at DU bruker stemmen din ved neste valg?

Hva skal til for at DU bruker stemmen din ved neste valg?

Sametingsvalget
Sametingsvalg

Alle som har stemmerett ved kommunestyrevalg og som er innført i Sametingets valgmanntall, har stemmerett ved sametingsvalg. Sametingsvalget foregår samtidig med stortingsvalg.

Neste sametingsvalg er 11. september 2017.

Bør 16-åringer ha stemmerett?

16- og 17-åringene i 20 kommuner kan stemme ved valget 2015,
Bør 16-åringer ha stemmerett?

Valgkort
Valgkort i baklomma

Alle med stemmerett får tilsendt valgkort i posten fra sin kommune. Her finner du svar på vanlige spørsmål om valgkortet.

Hva vet du om valg?

Quiz: Hva er et valgkort?

ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre