Hopp til hovedinnholdet

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Offentlig og kvalitetssikret
Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Noen å snakke med NÅ

om problemer eller vanskelige følelser

Kors på halsen: Hos Kors på halsen får du snakke med en voksen om det DU er opptatt av, helt anonymt og gratis. Telefonnummeret er 800 333 21. Du kan også delta i et forum hvor ungdom støtter hverandre og du finner chat, mail og forum på korspahalsen.no. Alle henvendelser besvares av frivillige med god opplæring i å lytte, støtte og snakke med barn og ungdom.

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111: Noen barn og unge opplever omsorgssvikt, overgrep og vold. Kjenner du noen som lever under slike forhold? Eller lever du selv under slike forhold? Ring Alarmtelefonen, de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil! Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden. På dagtid på hverdager kan du ringe barnevernet der du- eller den det gjelder bor. Du velger selv om du vil være anonym.

Kirkens SOS: Kirkens SOS har døgnåpen telefon 22 40 00 40 hvor du møter et lyttende medmenneske når du er i krise. Kirkens SOS har også en meldingstjeneste der du får svar innen 24 timer og en chattetjenesten. Alt er anonymt, og alle er velkomne.

Mental helses hjelpetelefon: Om du trenger snakke eller skrive om livets utfordringer, kan du ta kontakt med Hjelpetelefonen. Du kan ringe gratis nummer 116 123 hele døgnet å få snakke med ansatte om enklere eller vanskeligere tema. Mental Helse driver også tjenesten Sidetmedord.no der du kan dele erfaringer i åpent forum med andre unge. Du kan også skrive anonyme meldinger til veiledere på Mental Helses Hjelpetelefon og få svar innen 48 timer, og du kan lage lukket venne-nettverk for å sende meldinger. Du finner også en chattetjeneste der.


Kropp, helse og seksualitet

Legevakt: Uansett hvor du er i Norge og trenger legehjelp raskt, kan du ringe det nasjonale legevaktnummeret 116 117. Da vil du komme i kontakt med den legevakten som er nærmest der du ringer fra.

Er det en akutt og livstruende situasjon, må du ringe nødnummer 113

Fastlege: Alle med norsk personnummer har rett til fastlege. Finn ut hvem som er din fastlege og ta kontakt der ved spørsmål om sykdom.

Helsesykepleier/helsestasjon for ungdom: Du kan snakke med helsesykepleier på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Hun/han er vant til å snakke om det som kan være litt vanskelig og om ulike helsespørsmål, har taushetsplikt og kan gi resept på prevensjon om du er over 16 år. I tillegg til sex, kropp og helse, kan du også prate med helsesykepleier om problemer hjemme, mobbing, vennskap og trivsel.

Dopingkontakten: Har du tanker eller spørsmål om kropp, trening og doping? Da kan du snakke med Dopingkontakten anonymt på chat, telefon (800 50 200), eller via e-post (dopingkontakten@antidoping.no).

Sex og samfunn: På Sex og samfunns chat kan du ta opp spørsmål som handler om seksualitet og seksuell helse. De som sitter på chatten er helsepersonell, og du kan være trygg på at du får gode faglige svar basert på forskning. Du er anonym på chatten og de du chatter med har taushetsplikt. Se chattens åpningstider her

ichatten.no: Er du usikker på egen kjønnsidentitet? Ønsker du å utforske de ulike måtene å være kjønn på? Trenger du hjelp til å finne støtte og behandling? På ichatten.no kan både barn, unge, foresatte og helsepersonell chatte med helsepersonell. Chatten er åpen mandag- torsdag 17:00-20.00.

Youchat: Chat anonymt om det du har på hjertet - med unge skeive frivillige.

En anonym chat for unge skeive og ungdom som er usikker på sin legning.

Ungdomstelefonen: Ungdomstelefonen er Skeiv Ungdoms telefon-, melding- og chattetjeneste. Tilbudet er til deg som trenger noen å snakke med om forelskelse, seksualitet, kjønn og identitet, aktivitetstilbud eller sikrere sex.

Diabeteslinjen: Lurer du på noe om diabetes ("sukkersyke") kan du få svar av veiledere og helsepersonell på chat og telefon 815 21 948 eller sende inn et spørsmål på Diabeteslinjen.

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL): Chat for ungdom som selv er syke eller som er pårørende. Du møter fagfolk som svarer på spørsmål om hjerte-, kar- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Rettighetstelefonen: Ring frivillige jusstudenter på 21 45 60 07 for informasjon om hvilke rettigheter du har i kontakt med kommunale tilbud, fastlege, sykehus, BUP, avtalepsykologi, NAV, utdanning, arbeidsliv og mer. Sjekk nettsiden.

Pårørendesenteret (PIO): Har du søsken, foreldre, kjæreste eller en venn som er fysisk eller psykisk syk, kan du få råd og veiledning på PIO-Ung chat. Du kan også få hjelp til å håndtere sorg ved dødsfall. Informasjon om hvordan du tar kontakt og hva Pårørendesenteret kan tilby finner du på piosenteret.no

Les mer om kropp og helse og sex og samliv her på ung.no.


Gravid

Helsesykepleier/helsestasjon for ungdom: Snakk med helsesykepleier! Helsesykepleier treffer du på skolen din eller ved helsestasjon for ungdom. Lurer du på om du er gravid, bør du ta en graviditetstest. Den får du gratis hos helsestasjon for ungdom eller kjøp det selv.

Du kan også prate med jordmor på helsestasjonen i kommunen din eller med fastlegen.

Amathea: Dersom du er gravid og usikker på hva du skal gjøre, eller ønsker å snakke med noen før eller etter abort, kan du ta kontakt med rådgivningstjenesten Amathea. Kontakt veilederne på telefon 815 32 005 eller på chat. Gutter er også velkomne til å snakke om mulig farskap.

Les mer om graviditet her på ung.no.


Seksuelle overgrep

Overgrepsmottak: Har du vært utsatt for voldtekt eller et annet seksuelt overgrep? Kontakt overgrepsmottaket nærmest deg. Finn ditt nærmeste mottak. (Du må krysse av i boksen "overgrepsmottak" under overskriften "Type tilbud" til venstre.)Bor du langt fra et mottak, dra til nærmeste legevakt eller ring dem på 116 117. Ta kontakt så snart som mulig. For å kunne sikre spor, er det viktig at du lar være å vaske deg eller klærne du hadde på deg. Selv om det er lurt å ta raskt kontakt, skal du vite at du også kan ta kontakt om det har gått lang tid.

Dixi: DIXI Dixi gir informasjon og støtte etter seksuelt overgrep. Familie og venner til den som har blitt utsatt for overgrep kan også få råd. Ring 22 44 40 50 eller Mobil: 930 58 070.

Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte: Ring døgnåpen telefon 800 57 000 for hjelp om du har blitt utsatt for seksuelle overgrep. De som svarer jobber på Incestsenteret i Vestfold, les mer her.

Senter for seksuelt misbrukte menn: Tilbyr samtaler, selvhjelpsgrupper og hjelp til å anmeldelse overgrep. Gratis med full taushetsplikt. Se nettside.

Jentevakta: Jentevakta er en frivillig organisasjon under Krisesenteret som lytter på telefon eller chat og kan hjelpe med informasjon om anmeldelse og hvor du får hjelp.

Politiet: Tips polititet gjennom skjema på nett eller ring dem på døgnbemannet telefon 02800. Du kan være anonym hvis du vil.

Les mer om seksuelle overgrep her på ung.no.


Spiseforstyrrelser

Fastlege: Har du, eller er du i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, bør du ta en prat med fastlegen din.

Helsesykepleier/helsestasjon for ungdom: Mange ungdommer er usikre på eget utseende og kjenner på kroppspress. Du kan alltid snakke med helsesykepleier hvis du lurer på noe eller har det vanskelig.

Spiseforstyrrelsesforeningen (SPISFO): Sliter du med forholdet ditt til mat og kropp, eller lurer på om du har en spiseforstyrrelse? Sjekk nettsidene til SPISFO. De gir også informasjon og støtte på telefon og chat. Når du kontakter dem, treffer du personer som har egenerfaring eller er pårørende, og alle har taushetsplikt. SPISFO har lokallag og selvhjelpstilbud.

ROS: ROS (Rådgivning om Spiseforstyrrelser) er en interesseorganisasjon for alle som har eller har hatt en spiseforstyrrelse og deres pårørende. ROS skal gi råd og informasjon til personer som er berørt av en spiseforstyrrelse, skape møteplasser og øke forståelsen for hva spiseforstyrrelser er. Les mer på nettros.no,

Les mer om spiseforstyrrelser og psykisk helse her på ung.no.


Mobbing

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111: Ring Alarmtelefonen hvis du trenger noen å snakke med. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.

Barneombudet: Alle barn og unge kan ta kontakt med Barneombudet. De kan svare på spørsmål om rettigheter og gi deg råd og tips. Det kan være spørsmål om skole, familien din, barnevern, helse, asylbarn sine rettigheter eller andre tema. De kan også gi deg informasjon om andre som kan hjelpe deg.

Kors på halsen: Hos Kors på halsen får du snakke med en voksen om det DU er opptatt av, helt anonymt og gratis. Du kan også delta i et forum hvor ungdom støtter hverandre. Telefonnummeret er 800 333 21, og du finner chat, mail og forum på korspahalsen.no. Telefon og chat er åpen mandag-fredag klokken 14:00-22:00. Alle henvendelser besvares av frivillige med god opplæring i å lytte, støtte og snakke med barn og ungdom.

Snakk om mobbing:Snakk om mobbing kan du chatte helt anonymt med en voksen du kan stole på. Det er fagpersoner som svarer på spørsmål og chatten er åpen mandag-torsdag fra 15.00-21.00 og søndager fra 16.00-21.00.

Jentevakta: Jentevakta er en frivillig organisasjon under Krisesenteret som lytter til store og små problemer på telefon eller chat.

Les mer om mobbing her på ung.no.


Skilsmisse eller dårlig stemning hjemme

Familievernkontor: Familievernkontorer kan hjelpe alle som opplever konflikter eller kriser i familien. De snakker ofte med foreldre og barn i forbindelse med at foreldre flytter fra hverandre eller samarbeider dårlig. Oversikt over familiekontorene finner du på nettsidene til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

Er det skikkelig trøblete hjemme, kan du også få hjelp hos barnevernet der du bor eller hos helsesykepleier.

Barneombudet: Alle barn og unge kan ta kontakt med Barneombudet. De kan svare på spørsmål om rettigheter og gi deg råd og tips. Det kan være spørsmål om skole, familien din, barnevern, helse, asylbarn sine rettigheter eller andre tema. Vi kan også gi deg informasjon om andre som kan hjelpe deg.


Tvangsekteskap og æresrelatert vold

Røde Kors-telefonen for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse: Få veiledning om hvordan du kan forholde deg til situasjoner der tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og æresrelatert vold forekommer. Ta kontakt om du er bekymret for en venn eller selv er utsatt for press. Telefon 815 55 201. E-post: info.tvangsekteskap@redcross.no. Les mer her.

Alarmtelefonen: Du kan også ringe 116 111 hvis du er i Norge

Norges ambassade: Hvis du er i utlandet, kan du ta kontakt med den nærmeste norske ambassaden.

Les mer om tvangsekteskap her på ung.no På www.ung.no/oss kan du stille spørsmål om tvangsekteskap. Du er anonym og får personlige svar og råd fra fagpersoner på området.


Rus og psykisk sykdom i familien

RUStelefonen: RUStelefonen er en landsdekkende informasjonstjeneste hvor du anonymt kan ta kontakt via telefon (08588), chat eller spørreskjema hvis du lurer på noe om rusmidler eller rusproblematikk. Alle henvendelser besvares med faktabaserte, ikke-moraliserende svar.

BARsnakk: BARsnakk.no er en chattetjeneste for deg som har en mor eller en far (eller andre du bryr deg om) med rusproblemer. De frivillige som jobber der sitter klare for å prate med deg hver mandag og tirsdag fra 17.00 til 20.00. Du er anonym når du chatter på BARsnakk.

Landsforbundet mot stoffmisbruk - Pårørendetelefon: Hos Pårørendetelefonen får du snakke med andre som vet hvordan det er å ha en forelder eller et søsken som ruser seg. Telefon: 800 40 567.

Pårørendesenteret (PIO): Har du søsken, foreldre, kjæreste eller en venn som er fysisk eller psykisk syk, kan du få råd og veiledning på PIO-Ung chat. Du kan også få hjelp til å håndtere sorg ved dødsfall. Informasjon om hvordan du tar kontakt og hva Pårørendesenteret kan tilby finner du på piosenteret.no

UngeLEVE: Har en du kjenner tatt sitt eget liv? Landsforeningen for etterlatte ved selvmord har en ungdomsorganisasjon hvor du kan møte andre som har opplevd lignende sorg.

Les mer om problemer hjemme her på ung.no.


Foreldre i fengsel

Kirkens Bymisjon: Kirkens Bymisjon har et chattilbud for deg som har en mamma eller pappa som skal eller er i fengsel. Kanskje lurer du på hvordan det ser ut i et fengsel? Lurer du på hvordan moren eller faren din har det? Hvordan er det å dra på besøk til noen i fengsel, eller hvordan kan du snakke med noen i familien eller venner om det som er vanskelig?

De som betjener chatten er vant til å snakke med og møte barn og unge som har eller har hatt en mamma eller pappa i fengsel. Mange jobber i følgetjenesten og er ofte med barn på besøk i fengsler. Chatten er åpen onsdag og fredag mellom 15:00- 22:00. Du kan være helt anonym og de du snakker med har mye kompetanse om hvordan det kan være å ha en forelder i fengsel.

Avhengighet (alkohol, rus, tobakk, spill)

Slutta-appen: Last ned Slutta appen for å få hjelp til snus- og røykeslutt. Den er gratis og laget av Helsedirektoratet. På slutta.no kan du finne råd og informasjon om tobakk. På facebooksiden Slutta - din røykeslutt møter du andre som også slutter å røyke. Instagramkontoen @slutta_snus handler om å slutte med snus.

Rustelefonen: RUStelefonen har en anonym spørretjeneste hvor du kan stille spørsmål om rus hele døgnet. Svarene blir deretter lagt ut hjemmesiden. Du kan også ta kontakt på chat, eller ringe 08588 / 915 08 588 for å snakke med en veileder. (Obs! Fra mobil lønner det seg å bruke 915 08 588, mens det fra fasttelefon er billigst å bruke 08558).

Hjelpelinjen for spilleavhengige: Hjelpelinjen for spilleavhengige gir råd og hjelp om du eller en i familien har et problem med pengespill eller dataspill. Telefon 800 80 040

Les mer under rusmilder og spill her på ung.no.


Kriminalitet og lovbrudd

Konfliktrådet: Megling i konfliktråd er en mulighet for deg som er involvert i en konflikt eller et straffbart forhold. Det er gratis, og dersom saken din løses her vil den ikke bli registrert på den ordinære politiattesten. Les mer på konfliktraadet.no og finn ditt konfliktråd nederst på siden.

Rettighetstelefonen: Ring frivillige jusstudenter på 21 45 60 07 for informasjon om hvilke rettigheter du har i kontakt med kommunale tilbud, fastlege, sykehus, BUP, avtalepsykologi, NAV, utdanning, arbeidsliv og mer. Sjekk nettsiden.

Ung.no/lovbrudd: Sjekk hva konsekvensen kan bli av forskjellige tilfeller av lovbrudd - og se hvem som eventuelt kan hjelpe deg. Les mer på ung.no/lovbrudd.

Les mer om kriminalitet og konfliktløsning her på ung.no.


Utdanning/skole

Lånekassen: På sidene til Lånekassen kan du lese alt om stipend og støtte knyttet til videregående og høyere utdanning. Der har de også en støttekalkulator som kan anslå hva du kan få i stipend og støtte.

Vilbli.no: Lurer du på hvilken videregående du skal søke på? Hos vilbli.no finner du informasjon om studierettet og yrkesfaglig opplæring.

Utdanning.no: Utdanning.no presenterer yrker og utdannelse som kreves. Du får informasjon om

videregående opplæring, universitet og høgskoler, fagskoler og folkehøgskoler. Du kan ta interessetester og bruke karakterkalkulator for å finne ut hva som passer for deg.

Elevorganisasjonen: Elevorganisasjonen er elevenes og lærlingenes organisasjon. De driver Rettighetshjelpen som gir deg informasjon om hvilke rettigheter du har som elev. Kontakt dem på rettighet@elev.no og 22 99 37 00, eller se nettsiden.

Rettighetstelefonen: Ring frivillige jusstudenter på 21 45 60 07 for informasjon om hvilke rettigheter du har i kontakt med kommunale tilbud, fastlege, sykehus, BUP, avtalepsykologi, NAV, utdanning, arbeidsliv og mer. Sjekk nettsiden.

Skolekontoret, utdanningsavdelingen og fagopplæringskontoret: Har du problemer eller spørsmål, ta kontakt med skolekontoret i kommunen din hvis du går på ungdomsskolen, utdanningsavdelingen i fylket ditt hvis du er i videregående opplæring eller fagopplæringskontoret hvis du er lærling i bedrift.

Forsvaret Har du spørsmål om sesjon, verneplikt eller en utdanning gjennom forsvaret, kan du ta kontakt med Forsvaret.no. Forsvaret svarer på spørsmål på telefon 915 03 003 og på facebooksiden Utdanning og tjeneste i Forsvaret.

Les mer om utdanning og din skolehverdag her på ung.no.

Vi har også laget en oversikt over hva du bør tenke på når du skal velge. og "Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?"


Uten arbeid og skoleplass

NAV: Hvis du trenger hjelp for å komme deg i gang med jobb, og ikke greier å skaffe det på egen hånd, kan du ta kontakt med NAV.

Oppfølgingstjenesten: Oppfølgingstjenesten er for deg som er mellom 16 og 21 år og står uten jobb og skoleplass. Du får råd og veiledning om utdannings- og yrkesvalg, og tilbud om opplæring, arbeid eller annen sysselsetting.


Arbeid/jobb

Arbeidstilsynet: Mangel på arbeidskontrakt, ikke utbetalt lønn, dårlige arbeidsforhold? Ta kontakt med Arbeidstilsynet på telefon 815 48 222 eller e-post. Åpen telefonlinje alle hverdager. I tillegg svarer Arbeidstilsynet på spørsmål du sender inn på ung.no/oss.

LOs sommerpatrulje: Har du fått deg sommerjobb, men møter på problemer? LOs sommerpatrulje kan du nå på telefon 8100 1999 fra 15. mai til midten av august. Du kan også sende sms SP til 2030.

Arbeidslivstelefonen: På telefon 815 44 544 kan du snakke om alle psykiske og fysiske problemer knyttet til arbeidslivet, og få svar på spørsmål om lover og rettigheter du har som arbeidstaker. Send inn et kontaktskjema eller ring 815 44 544.

Rettighetstelefonen: Ring frivillige jusstudenter på 21 45 60 07 for informasjon om hvilke rettigheter du har i kontakt med kommunale tilbud, fastlege, sykehus, BUP, avtalepsykologi, NAV, utdanning, arbeidsliv og mer. Sjekk nettsiden.

Les mer om arbeid og rettigheter her på ung.no.


Verneplikt/Forsvaret

Forsvaret.no: Har du spørsmål om sesjon, verneplikt eller en utdanning gjennom forsvaret, kan du besøke Forsvaret.no. Forsvaret svarer på spørsmål på telefon 915 03 003 og på facebooksiden Utdanning og tjeneste i Forsvaret.

Kameratstøtte.no: Hvis du har venner eller familiemedlemmer som har vært soldater i utlandet, kan du kontakte kameratstøtte.no. De tilbyr en nettbasert veiledningstjeneste, et forum med vennefunksjon, brukernes egne historier og Kameratstøttetelefonen 800 48 500

Les mer om verneplikt og Forsvaret her på ung.no.


Førerkort

Statens Vegvesen: Har du spørsmål om førerkort, teoriprøven eller trafikkregler får du gode svar ved å ringe Statens vegvesen på telefon 22 07 30 00, eller en kjøreskole der du bor.

Les mer om førerkortet her på ung.no.

 

Tips oss!

Har du funnet feil eller kjenner du til tilbud du mener vi har glemt? Send gjerne en e-post til redaksjonen og tips oss om andre gode svartjenester.

Skrevet av:
Redaksjonen, ung.no
Sist oppdatert:
22.08.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Spørsmål og svar

Kan jeg ha sex med mamma?
Hei gutt 17 år. Takk for at du skrev til ung.no Du kan ikke ha samleie med din mor og heller ikke annen form for sex. Det er ikke lov, selv om det ...
Stefaren min tar meg på puppene og tissen, og jeg liker det.
Hei jente 13 år! Tusen takk for din henvendelse til oss. Du skriver og forteller om hva du har opplevd med din stefar. Det din stefar gjør mot d...
Mamma og pappa har sex med meg
  Hei jente 14   Så flott at du tar kontakt med oss. Syns du er veldig modig som sier ifra om hva mamma og pappa gjør med deg. Det er trist å ...
Hadde sex med mattelæreren.
Hei     Det som skjedde mellom deg og mattelæreren er ikke greit. Hun har per definisjon forgrepet seg på deg og gjort noe ulovlig, siden du...
13 år og ble voldtatt av tre eldre gutter! Hva skal jeg gjøre?
Hei Takk for at du deler denne overgreps-historien. Det er tabu å snakke om overgrep. Ja, gutter og menn blir også seksuelt misbrukt og de opplever...
Hvilke rettigheter har de med Asperger syndrom?
Hei Takk for at du stiller oss spørsmål.  Personer som har Asperger syndrom kan ha rett på tilrettelegging og støtte, dette vurderes ofte ut fr...
Hva gjør man om noen får et angstanfall?
Hei Så fint at du tar kontakt på vegne av venninnen din, og at du ønsker å hjelpe. Det er bra å ha venner som bryr seg når man sliter med dette...
Jeg og søss måtte massere bestefar! 
Hei Det er bra at du forteller om dette fordi du har helt rett i din bekymring: Det din bestefar gjorde var ulovlig og i følge straffeloven kan slik...
Jeg ble voldtatt av romkameraten til broren min!
Kjære du Du har ingen skyld i dette i det hele tatt du. Du trenger ikke skamme deg. Det er mange lover som beskytter din rolle i denne saken. I føl...
Finnes det noen plass å snakke med noen anonymt?
Hei Takk til deg som skriver til oss i ung.no. Du har virkelig vært gjennom en tøff og lang periode med alle operasjonene og sykehusinnleggelsene....
Sliter med dødsangst
Hei Takk for at du skriver til oss med dette spørsmålet! Det er nok mange som kan bli både redde og urolige av å tenke på døden. Det er et stor...
Jeg har problemer med at jeg ønsker å drepe mennesker. 
Hei Du skriver at du en tid har hatt tanker om drap, du skriver at tankene er der ofte og at du kan ha detaljerte fantasier. Jeg skjønner at dette k...
Er det ulovlig å ta selvmord?
Hei Takk for at du stiller oss spørsmål.  Selvmord er i seg selv ikke straffbart i Norge. Å bistå noen med å ta livet sitt eller å oppfordre ...
Stebroren min tvang meg til samleie! Hva skal jeg gjøre?
Kjære jente 11 år Jeg skjønner at du lurer på hva du skal gjøre. Han har blitt en slags stebror, men han hører ikke snill ut når han gjør det...
Hvordan kan jeg bli glad igjen?
Hei Takk for at du skriver til oss.   Du skriver at du har følt deg deprimert tidligere, og at du føler deg i dårlig humør og at du er mye irr...
Noen tips til hvordan jeg kan redde dette forholdet?
Hei gutt 16 år Det du beskriver er bekymringsfullt og jeg tenker at forholdet mellom faren din og deg ikke er greit for deg.  Jeg vil anbefale deg...
Mamma blir lett sint og irritert. Kan jeg gjøre noe?
Hei jente (13) Så fint du tar kontakt med oss, når ting er vanskelig og vrient i livet ditt. Det finnes flere råd som kan hjelpe deg, men du kan o...
Jeg tenker mye på eksistensielle spørsmål. 
Hei Takk for spørsmålet. Du beskriver å ha mange tanker som gjør deg både sliten og bekymret, og du lurer på om dette er normalt i ungdomstiden...
Jeg ble tvunget til samleie på klassetur. Hva skal jeg gjøre?
Hei Takk for at du deler denne vonde erfaringen. Det er dessverre mange jenter som opplever som deg å ikke bli respektert når de sier nei til samle...
Se alle