Det å starte opp og drive egen virksomhet er en utfordring på mange måter. Du skal ha en god forretningsidé, du trenger kapital, og du skal ha en god porsjon stå-på-vilje. I tillegg møter du et tøft marked, og du må jobbe mye og hardt for å lykkes.

Til gjengjeld er du din egen herre, og om du lykkes vil det trolig gi deg en fantastisk mestringsfølelse.

 

FAKTA

Ring Gründertelefonen
Trenger du hjelp, eller ønsker du bare å prate med noen om prosjektet ditt?
Gründertelefonen kan hjelpe deg med dette. Alt du sier til dem er konfidensielt, og åpningstider er mandag-fredag 09.00-15.00.

Hvordan få hjelp til å starte egen bedrift?

 • Altinn

  Altinn har de en egen seksjon som gir deg svar på de vanligste spørsmålene om regler man må kjenne til, og ting man bør tenke gjennom før man starter for alvor. Bak tjenesten står Brønnøysundregistrene, Skatteetaten, NAV og Statistisk sentralbyrå.

 • Ungt entreprenørskap

  Ungt Entreprenørskap ønsker å fremme kreativitet, samarbeidsevne og ansvarsbevissthet og lyst til selv å etablere bedrift. Det er en organisasjon blant annet elevbedrifter, ungdomsbedrifter og studentbedrifter kan bli medlem av. Se deres egen side: ungdomsbedrift.no for mer informasjon.

 • Brønnøysundregistrene

  Brønnøysundregistrene er en sentral instans i forbindelse med registrering av bedrifter. Herfra kan du få tilsendt registreringsskjema og få svar på spørsmål om registrering.

 • NAV

  NAV har også en egen side med noen tips det er verdt å få med seg.

Hvem kan hjelpe deg med startfinansiering?

Innovasjon Norge har etableringsstipend for de som ønsker å starte for seg selv. Her kan du også få hjelp til alt mulig som har med innovasjon å gjøre.