Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få jobb som julehjelp

Gutt bærer et juletre (colourbox.com)
EKSTRA: Å selge juletrær er ett av mange eksempler på hva du kan gjøre. I julesesongen er det mange butikker som trenger ekstrahjelp.

Kunne du tenke deg å tjene litt ekstra penger før jul? Her får du tipsene til hvordan du kaprer julejobbene, men det gjelder å være raskt ute.

Offentlig og kvalitetssikret
Gutt bærer et juletre (colourbox.com)
EKSTRA: Å selge juletrær er ett av mange eksempler på hva du kan gjøre. I julesesongen er det mange butikker som trenger ekstrahjelp.

Du har kanskje sett lappene i butikkvinduer med påskriften "Julehjelp ønskes" eller "Ekstravakt søkes til jul"?

Flere butikker søker ekstra hjelp i julestria, og her er det gode muligheter for å tjene litt penger. Men husk at jobbene forsvinner raskt, så det er bare å kaste seg rundt.

Her er fire enkle steg for å skaffe seg julejobb.

1. Lag søknad og CV

Du trenger en CV og en søknadstekst, men ikke gjør det for komplisert. Lag det fort, på en time, maks to. Julehjelper trenger ikke mye erfaring og perfekt skrevet CV for å få prøve seg.

Bruk en CV-mal og fyll den ut så korrekt og riktig du klarer. Få med navn, kontaktinfo, hvor du har gått på skole, og om du har jobberfaring (betalt og ubetalt).

Skriv “Søknad på julejobb” som overskrift på søknaden. Presenter deg og skriv at du gjerne vil ha en julejobb. Skriv mellom en halv side og en hel. Fortell om hvem du er, hvilke egenskaper du har, og hvorfor du passer til jobben. Vær hyggelig, positiv og vis at du er klar for å jobbe. Avslutt med å fortelle når du kan begynne, at du er fleksibel, og at du kan nås på dette telefonnummeret.

 

2. Skriv ut en bunke

Dette er et av de letteste stegene. Etter du har skrevet CV og søknad trykk på “skriv ut”-knappen på printeren hjemme eller på skolen. Det viktigste er at du skriver ut en en god del eksemplarer. Du trenger en liten bunke.

 

3. Gå rundt

Legg CVen og søknadene i en mappe – og begynn å gå rundt. Måten å få jobb som julehjelp er nettopp å gå innom stedene.

Du kan godt se etter jobbene på internett også, men ikke sitt for lenge. Gå heller innom. Se etter skilt på vinduene og gå inn og spør etter sjefen. Tenk på de store kjøpesentrene og de store handlegatene. Tenk på alle steder hvor du tror det kommer til å være mye folk i julehandelen.

4. Smil!

Det er det som er din jobb nå. For sett deg inn i sjefens posisjon, ikke bare har han en slitsom jobb fra før, men han merker at kundene begynner å bli mange. Han merker at det bygger seg opp mot jul, han har ikke engang rukket å spise lunsj, og i dag er både Emilie og Souhail syke.

Plutselig ser han en ung person som kommer inn fra snøføyka og står i butikken hans og børster av vanndråper fra en mappe med CV og søknad.

Du må smile og ta denne sjefen i hånden. Sjansen er stor for at du er akkurat det han trenger.

 

Lettere å få enn andre stillinger

Du merket kanskje at metoden for å søke julejobb ikke var altfor komplisert? Det er fordi å få julejobb er lettere enn å få fast stilling.

Det er et klart behov der ute, og sjefene trenger deg virkelig. Men du må synliggjøre deg, du må stå der og ta han eller hun i hånden, og du må smile og være fleksibel. Og sist men ikke minst: Du må være rask.

Og husk: Gjør du en god jobb som julehjelp, er veien kort til å bli ansatt senere.


Skrevet av:
UngInfo
Kilder:
Sist oppdatert:
03.01.2019
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Spørsmål og svar

Nettsiden heter Betalte nett undersøkelser
Hei, og takk for spørsmålet ditt! Du kan også henge opp lapper i nabolaget der du skriver at du gjerne lufter hunder, måker snø, vasker hus etc....
Penger er problem. Tenkt litt på at jeg kanskje burde flytte hjem igjen.
Hei gutt 18 år. Så bra at du søker hjelp her på ung.no   Jeg forstår at penger er problem. Det er dyrt å bo for seg selv. Det er mange utgif...
Venninnen min får ikke nok penger i fra Lånekassen. Hvordan kan jeg hjelpe?
Hei Det er trist at venninnen din har et vanskelig, men det er fint at du ønsker å hjelpe. Det behøver ikke å være slik at du skal bruke dine eg...
Det er bare pene mennesker som får seg jobb.
Hei Og takk for at du skriver inn ung.no. Jeg vet ikke hvilke jobber du søker på, men hvis du går rundt i forskjellige butikker vil du se at det i...
Hvordan tjener man penger fort? Og hvordan gir man ut en bok?
Hei Takk for spørsmålet ditt! Den beste måten å tjene penger fort, er å finne seg en jobb. Det er ikke kjempelett å finne seg en jobb når man...
Hei er 13 år vil gjerne jobbe? 
Hei, og takk for spørsmål!   Så fint at du vil skaffe deg en liten jobb ved siden av skolen! :)   Siden du er 13 år gammel så kan du for ek...