Hopp til hovedinnholdet
Asyl og innvandring (colourbox.com)

Asyl (Beskyttelse)

Asyl (colourbox.com)
Du kan søke beskyttelse (asyl) hvis du er forfulgt eller frykter forfølgelse eller umenneskelig behandling i hjemlandet ditt.

Hva er innvandring?
Frihetsgudinnen (colourbox.com)

En innvandrer er en person som har flyttet fra hjemlandet sitt, for å bosette seg i et nytt land. Kjenner du noen som har flyttet til USA eller Sverige eller et annet land? Den som har flyttet har da utvandret fra Norge, men innvandret dit han eller hun flytter.

Om statsborgerskap
Norsk pass (colourbox.com)

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

Barnekonvensjonen
Barnekonvensjonen

Du har rett til å si hva du vil. Du har rett til å uttrykke deg om det du er opptatt av, det du har på hjertet, det du tenker og føler og mener. Det står i alle barn og unges grunnlov.

Familiegjenforening
Familie

Har du et familiemedlem i Norge og ønsker å bo sammen med han eller henne? Avhengig av hvor dere er fra, kan du søke om oppholdstillatelse, oppholdskort for familiemedlemmer av EU/EØS-borgere eller bruke registreringsordningen.

Proformaekteskap
Proformaekteskap

Hvis hovedgrunnen til at noen gifter eller forlover seg, er at han eller hun ønsker å komme til Norge, kalles det proformaekteskap. Å inngå et slikt ekteskap er straffbart for begge ektefellene.