Hopp til hovedinnholdet

Kan man kalle noen et barnevernsbarn?

Barnehender
STOLTE: Landsforeningen for barnevernsbarn er stolte over arbeidet de utfører, og står sammen for å gi barn og unge en stemme som vil bli hørt.

Landsforeningen for barnevernsbarn jobber for at stolte og uredde ungdommer under barnevernet kan vise at de er som alle andre ungdommer, samtidig som man ikke må skjule at man har hatt en vanskelig start på livet! For dem er det også viktig at man tør å kalle en "spade en spade": - Vi er ikke redde for å kalle oss selv 'barnevernsbarn'! Hvorfor skulle vi være det?

Offentlig og kvalitetssikret
Barnehender
STOLTE: Landsforeningen for barnevernsbarn er stolte over arbeidet de utfører, og står sammen for å gi barn og unge en stemme som vil bli hørt.

Les teksten på nynorsk.

Er det noen som kanskje har et bedre 'navn' å komme med? At samfunnet og voksne mener dette er et negativt navn burde ikke være vårt problem sier noen tidligere barnevernsbarn ung.no har snakket med.

Vi har, som alle andre ungdommer, et sterkt behov for å identifisere oss med andre ungdommer med samme bakgrunn og erfaringer: For 'sammen er vi sterke'! Dette opplever vi hver gang vi arrangerer møteplasser, kurs og turer for medlemmene! Vi er barnevernsbarn, vi er stolte av det og vi står sammen!

Landsforeningen for barnevernsbarn gjør en hel rekke ting for å bidra til åpenhet i barnevernet:

De synliggjør brukernes behov og rettigheter gjennom informasjonsbrosjyrer, medlemsblad, internettside og utspill i media! Og så gir de barn og unge en 'stemme' som vil bli hørt!

Landsforeningen kjemper for barns rett til beskyttelse og omsorg i oppveksten og videre for ungdommens rett til en verdig start på voksentilværelsen!

I følge ungdommene vi snakket med er det mange fosterforeldre og 'forståsegpåere' som sier de ikke liker begrepet 'fosterbarn', og langt mindre begrepet 'barnevernsbarn'. Men det er de uenige i. - Fosterforeldre har rett i at fosterbarn vil være som andre ungdommer – helt 'vanlige'. Men vi vet også at vi alltid vil være annerledes! Derfor er det så uhyre viktig for alle barn og unge, som bor i fosterhjem eller på institusjon, at noen tør å stå frem og være et godt eksempel: Noen som tør å stå frem å fortelle at de er 'barnevernsbarn'!

Hvert år har Landsforeningen for barnevernsbarn samling rundt Landsmøtet, den viktigste samlingen de har i løpet av året, her kommer det ungdommer fra hele landet. Det er for mange årets høydepunkt der man har det mye gøy, men hvor det er mulig å diskutere viktige saker, slik som dette temaet.

Ta kontakt med Landsforeningen for barnevern om du har spørsmål, eller om du ønsker å være med i foreningen.

Landsforeningen for barnevernsbarn

www.barnevernsbarna.no

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Spørsmål og svar

Jeg er jo helt syk i hodet. Vil ikke ha det bra lenger. Kommer til å ta mitt eget liv uansett hva dere svarer. Er lei meg...
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!   Du avslutter brevet ditt med at du kommer til å ta livet ditt uansett hva vi skriver. Jeg tenker at n...
Hvor lenge skal barnevernet følge familien min?
Hei Det er trist å høre du har så negative erfaringer med barneverntjenesten. Når barnevernet får en bekymringsmelding har de tre måneder å un...
Eg eller familien min altså mamma og pappa har vert i kontakt med barnevernet i 14år
Hei  Så fint at du tar kontakt. Det var et vanskelig spørsmål du stiller. Jeg vet ikke helt hva det betyr å være et barnevernsbarn men jeg tror...
Hva kan jeg gjøre for min venninne som sliter uten at det går utover mitt eget humør?
Hei Og takk for at du skriver inn til oss i Ung. Du har ei venninne med mange store utfordringer og som sliter psykisk. Du ønsker å hjelpe henne so...
Jente,13. Vil ikke være fosterbarn
Hei Takk for spørsmålet. Det å bo i fosterhjem er forståelig nok ikke noe som du ønsker. Det å ikke kunne vokse opp med sine biologiske foreldr...