Hopp til hovedinnholdet

Martin: Jeg føler meg trygg, når jeg har mobilen med meg overalt. Les innlegg Liten pil høyre

Kommentaren

Alarmtelefonen 116 111
Alarmtelefonen 116 111

A-Å

Slik finner du den perfekte leieboligen

Låser opp dør (colourbox.com)
LEIE: Få med deg disse gode tipsene fra Leieboerforeningen når du skal ut på jakt etter bolig du kan leie.

Er du på boligjakt? Da kan disse tipsene komme godt med.

Offentlig og kvalitetssikret
 • Er du på boligjakt, orienter deg godt i markedet før du inngår kontrakt. Bruk tid på å finne det som er bra for deg og hva som er riktig pris.

 • Undersøk hva som er vanlig pris i det området du bestemmer deg for. Ikke godta en hver pris utleier foreslår.

 • Skal du studere – sjekk med studiestedet om de har egne boliger eller en boligformidling.

 • Bofellesskap/kollektiv er ofte det rimeligste alternativet – og mange mener også det mest sosiale. Dette kan være en fin plass å få nye venner!

 • Skal du flytte til et nytt sted og ikke har et sted å bo, bør du vurdere å bo en periode hos familie eller venner til du er blitt bedre kjent. Når du er bedre kjent i området og har forhørt deg rundt, kan du ta et bedre valg i forhold til hvor du ønsker å bo.

 • Et stort antall leieboliger formidles via private, uformelle sosiale nettverk. Fortell alle at du er på boligjakt.

 • www.finn.no og www.hybel.no finner du mange ledige utleieboliger med prisantydninger. Det finnes mange andre på nettet også, men ikke alle er like seriøse. Vurdér å sette inn egen annonse om at du ønsker å leie.

 • De fleste byer har eiendomsmeglere som formidler leieboliger – og noen steder meglere som er spesialisert på utleie. Dette er ofte en trygg og god løsning, men kan være litt dyrere enn å bruke de andre kanalene.

 • Synes du leieprisene er høye – sjekk prisene i utkantområdene. I byene er det normalt billigere jo lenger unna sentrum du er villig til å bo – reiser du til nabokommunene kan spare mye.

 • Når det er stor etterspørsel etter leieboliger er det vanskelig å prute på husleia. Vurdér i stedet å forhandle inn "ekstra" i leieavtalen, som bredbånd, kabel-TV, internett, trappevask, etc. Er du villig til å inngå en lengre leieavtale, er det ikke uvanlig å få inn en viss oppgradering av boligen som oppussing, nytt kjøkken, hvitevarer etc.

 • Leieprisene går gjerne opp i opp i perioden juli – september. Du kan altså tjene penger på å unngå å være på boligjakt når de alle andre er det.

 • Ha is i magen. Finner du ikke den boligen du er på jakt etter – så vurder midlertidig løsninger for en periode. Sofaen hos en venn, et rom hos tante Olga. Alle som har vært på boligjakt vet at det kan ta tid å få et bra sted å bo.

 

Kilde: Leieboerforeningen


Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar

Hva skal jeg gjøre, har dyr leie vil finne noe billgere
Hei Takk for spørsmålet ditt! Først og fremst så er det mange andre i dine sko rundt omkring, så du er ikke alene om dette problemet, vet at ti...
Hvor kan jeg som lærling finne meg en billig bolig?
Hei Takk for din henvendelse! På SIO sine hjemmesider står det om hvem som kan søke bolig hos dem. Lærlinger kan nok dessverre ikke det. Det fi...