Chattetjenester

Her har ung.no samlet gode tjenester for deg som ønsker å chatte med noen nå. Velg tema og se hvilke tjenester som finnes. Når du klikker deg videre til tjenestene, så forlater du ung.no og går videre til en annen tjeneste.

Husk at du også kan sende inn spørsmål som vanlig til ung.no og få svar av fagpersoner. Finner du ikke det du leter etter i denne oversikten kan du også se vår oversikt over hjelpetjenester.

 • Følelser, tanker og problemer

  Alarmtelefonen for barn og unge – 116 111

  Opplever du omsorgssvikt, overgrep eller vold? Eller kjenner du noen som gjør det? Da kan du chatte med eller ringe Alarmtelefonen på telefon 116 111. Både chat og telefon er døgnåpen, og du velger selv om du vil være anonym.

  Stengt

  Fagfolk

  Chat nå

  Kirkens SOS

  Kirkens SOS har en chattetjeneste der du kan prate om det du vil. De har også en døgnåpen telefon (22 40 00 40) hvor du møter et lyttende medmenneske når du trenger det. Alt er anonymt, og alle er velkomne.

  Stengt

  Frivillige

  Chat nå

  Kors på halsen

  Kors på halsen er et gratis, trygt og anonymt tilbud til alle opp til 18 år. Her kan du chatte med eller ringe voksne som er frivillige i Røde Kors. Telefonen (800 333 21) er åpen mandag til fredag 14:00 – 22:00. Chatten er åpen alle dager 14:00 - 22:00.

  Stengt

  Frivillige

  Chat nå

  Sidetmedord.no

  Sidetmedord.no er et tilbud til alle som trenger å dele tanker og følelser med noen. På chatten kan du prate med veiledere fra Mental Helse.

  Stengt

  Faste ansatte

  Chat nå

  SnakkOmPsyken.no

  Alle kan streve med vonde tanker og følelser innimellom. Da er det viktig å dele det med noen. De fleste som kontakter SnakkOmPsyken.no (Blå kors) har til felles at de har det vanskelig, noen ganger uten å vite hvorfor.

  Stengt

  Fagfolk

  Chat nå

  Studenttelefonen

  Studenttelefonen er et gratis og anonymt lavterskeltibud for alle studenter og elever som trenger noen å snakke med. De som svarer har god kjennskap til studentlivet, og har taushetsplikt. Telefon (116 123, tast 3) og chat er åpen alle dager fra kl. 17.00–07.00.

  Stengt

  Fagfolk

  Chat nå

  BaRsnakk

  BaRsnakk.no er en chattetjeneste for deg som har en mor eller en far (eller andre du bryr deg om) med rusproblemer. Du er anonym når du chatter på BaRsnakk. Chatten er åpen fra 17:00 – 20:00 på hverdager.

  Stengt

  Frivillige

  Chat nå

  Mental helse ungdom

  "En som lytter" er Mental Helse Ungdoms chat for unge voksne, i alderen 18-35 år. Du kan snakke med en frivillig, helt anonymt. Ingen problemer er for små og du kan få snakke om det du vil.

  Stengt

  Frivillige

  Chat nå

  Mental Helse Ungdoms kostholdschat

  Er du mellom 13 og 30 år og har du spørsmål om mat, kosthold eller ernæring. På Mental Helse Ungdoms kostholdschat kan du chatte med frivillige ernæringsstudenter om mat, kosthold og ernæring - helt anonymt.

  Alle frivillige som jobber med chatten har fullført minst to år av studiet klinisk ernæring.

  Stengt

  frivillige

  Chat nå

  ROS (rådgivning om spiseforstyrrelser)

  Synes du forholdet til mat, kropp eller trening har blitt vanskelig? Eller står du nær noen med en spiseproblematikk? På ROS chat kan du snakke anonymt med frivillige og ansatte som har både kunnskap og erfaring med spiseforstyrrelser.

  Stengt

  Frivillige

  Chat nå

  Ung Kreft

  Er du ung og har blitt rammet av kreft? Eller kjenner du noen som har kreft? Ung Kreft snakker gjerne med deg om alt du tenker eller lurer på. Du kan også be om å få snakke med en likeperson på din alder, som selv har hatt kreft eller vært pårørende. Det kan være godt å snakke med en som har vært igjennom noe lignende som deg, og som du kan stille spørsmål til eller dele erfaringer med.

  Stengt

  Frivillige

  Chat nå

  Ungdom, rus og psykisk helse

  Ungdom, rus og psykisk helse er en frivillig tjeneste og et lavterskel nasjonalt støttetilbud til de som trenger noen å snakke eller chatte med. Chattere og vaktansvarlige er alle personer som har enten selv gått igjennom det å ha levd med psykiske lidelser/rus, eller vært i nær relasjon for noen som har hatt vansker med det.

  Stengt

  Frivillige

  Chat nå

  Ungdomstelefonen

  Ungdomstelefonen er Skeiv Ungdoms tilbud til unge som trenger noen å snakke med om seksualitet, kjønn, identitet, legning, forelskelse, aktivitetstilbud eller sikrere sex. Chatten er åpen fra søndag til torsdag fra kl. 18:00 – 22:00.

  Stengt

  Frivillige

  Chat nå

  Unge pårørende

  UngePårørende.no er en tjeneste for deg som har en far eller mor som er syk, en bror eller søster som har problemer, eller noen andre du er glad i som strever med noe. Du kan chatte med dem eller ringe på tlf. 90 90 48 48.

  Stengt

  Fagfolk

  Chat nå

  UngSnakk

  Hos UngSnakk møter du veiledere som hver dag jobber med å hjelpe barn, unge og voksne som kjenner noen som sliter med alkohol, rus eller vonde tanker. De du snakker med hos UngSnakk er enten sosionomer, barnevernspedagoger, vernepleiere, sykepleiere og eller tidligere politi. Tjenesten er for deg mellom 10 og 23 år, og du kan være helt anonym.

  Stengt

  Fagfolk

  Chat nå
 • Kropp, kjønn og identitet

 • Mobbing

 • Rus og avhengighet

 • Sex, prevensjon og graviditet

 • Skole, utdanning og jobb

 • Straff, fengsel og kriminalitet i familien