Hva er diskriminering?

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Ofte skyldes dette manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.
Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Ofte skyldes dette manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.
Tør å si ifra!
Hver dag utsettes mange barn og unge for hatefulle ytringer. På ikkegreit.no kan du ta avstand fra hatprat.
Det er forbudt å diskriminere på bakgrunn av etnisitet, religion, kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering og kjønnsuttrykk på alle samfunnsområder. Meld inn saken din til LDO om du har blitt diskriminert.
Det kan være gøy å diskutere på nett, men det er lurt å følge noen retningslinjer: Hold deg til saken og ikke gå til personangrep.
Er diskriminering egentlig et problem? Og bør man finne seg i det?
Av Sunniva Ørstavik, tidligere likestillings- og diskrimineringsombud.
Hatmeldinger, vold eller andre overgrep mot homofile, lesbiske, bifile og transpersoner er straffbart etter norsk lov - og det er viktig at du tør å melde fra om dine opplevelser.
Likestilling har tradisjonelt sett handlet om å fremme like muligheter og rettigheter for kvinner og menn. I dag omhandler begrepet også likestilling uavhengig av funksjonsevne, seksuell orientering, alder, etnisitet og religion, blant annet.
Å diskriminere noen på grunn av etnisk bakgrunn, seksuell legning eller nedsatt funksjonsevne er ulovlig - derfor er det viktig at du tørr å si ifra!
Mange har opplevd å bli diskriminert eller forskjellsbehandlet i arbeidslivet - selv om det er flere lover som skal hindre dette. Si ifra om du har opplevd diskriminering!
Har du opplevd å bli diskriminert på grunn av din seksuelle orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk? Ta kontakt med Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) for gode råd, og for å bli kjent med rettighetene dine.
Menneskebiblioteket formidler virkelige historier om mennesker som blir utsatt for fordommer, noe som ofte får negative konsekvenser i deres hverdag.