Kan inneholde gift

Som med andre ulovlige legemidler kan noe kjøpes på nett, mens annet smugles inn til Norge. Vi kjenner til flere tilfeller der personer har kjøpt midler på nett som markedsføres som lovlige, men inneholder dopingmidler, gift, legemidler eller narkotika.

Dette har store og dødelige konsekvenser, og er spesielt tragisk når folk får det i seg ubevisst. Det kan skje ved at et produkt inneholder dopingmidler uten at det står på pakningen. Dersom produktet lover en slankende, muskeloppbyggende eller energigivende effekt, bør du være skeptisk. Da kan det være en særlig høy risiko for doping.

Hvilke bivirkninger får man?

Bivirkningene av doping avhenger av genetiske forskjeller, hva slags dopingmidler det er snakk om, og hvor mye man bruker. Ikke alle får samme effekt av samme stoff, og derfor hjelper det ikke at noen sier at de ikke har fått noen bivirkninger. Hva som gjelder for andre gjelder kanskje ikke for deg.Ved doping som blir brukt over lengre tid kommer bivirkningene litt senere, men samtidig kraftigere.Dette kan handle om alt fra hjerteinfarkt og ereksjonsproblemer, til depresjonssymptomer og angst.

Flere av de andre dopingmidlene kan føre til:

  • Søvnproblemer
  • Store humørsvingninger
  • Åreforkalkning og økt fare for hjerteinfarkt.
  • Økt fare for kreft.
  • Skader på nyrer og lever eller andre livsfarlige skader på indre organer.

Skader på nyrer og lever eller andre livsfarlige skader på indre organer.

Disse skadene blir ofte ikke oppdaget før flere år etter at man begynte med, eller til og med sluttet med, doping. I tillegg er en rekke av dopingmidlene laget for å endre kroppens produksjon av hormoner, dette kan fort ødelegge balansen i kroppen og føre til sterilitet, eller endringer i kroppen som gjør brukeren kjønnsløs. Ungdom som bruker dopingmidler som anabole steroider har en ekstra risiko i at de kan få redusert vekst, eller slutte helt å vokse. Er du interessert i å bruke doping, eller kunne du tenkt deg å få mer informasjon om det? Da kan du ta kontakt med Dopingkontakten for en anonym samtale.