Hopp til hovedinnholdet

Har du fått tilbud om iPhone til 1 krone?

Mobilsvindel
BILLIG? Det er fristende å kaste seg på billige telefoner, men sjekk betingelsene. Den kan fort koste deg dyrt.

Det er svindel! Internettannonser og e-post med spam lurer oss forbrukere til å tro at vi kan få en iPhone, ny TV, Netflix/Spotify-abonnement eller lignende til 1 krone.

Offentlig og kvalitetssikret
Mobilsvindel
BILLIG? Det er fristende å kaste seg på billige telefoner, men sjekk betingelsene. Den kan fort koste deg dyrt.

Det som skjer er at du inngår en abonnementsavtale på for eksempel unyttige antivirusprogrammer eller radiotjenester. Abonnementene koster flere hundre kroner i måneden, og trekkes automatisk fra betalingskort som forbrukerne blir bedt om å registrere for å motta premien.


Ikke gi ut kortinformasjon!

Forbrukertilsynet råder alle forbrukere til å IKKE oppgi kortinformasjon til firmaer som lokker med iPhone til én krone eller lignende i e-poste og nettannonser.

Hvis du har blitt lurt til å oppgi kortinformasjon, må du ta kontakt med banken som har utstedt kortet ditt for å få det sperret snarest mulig. Hvis du har blitt trukket for penger, kan du ha rett på penger tilbake fra banken.

Dersom banken ikke betaler tilbake, vil du kunne klage til Finansklagenemnda.

 

Svindlere fra andre land

Ved å bruke kjente logoer fra selskaper som f.eks. Apple, Elkjøp, VG og Dagbladet har svindlerne klart å få mange til å la seg lure. Selskapene bak svindelen er utenlandske.

Det kan være smart å sette seg inn i de forskjellige svindelmetodene for å unngå å bli lurt. Les mer på Forbrukertilsynet sine nettsider om hvordan du avslører svindlerne.

Skrevet av:
Forbrukertilsynet
Sist oppdatert:
11.03.2019
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Spørsmål og svar

Er hvit iphone for jenter?
Hei Ja, jeg vil si at dette er en farge som både gutter og jenter kan ha. Hvit og sølv er jo ganske kjønnsnøytrale farger. Hilsen ungdomsredaksjo...