Hopp til hovedinnholdet

Få med byttelapp når du kjøper gaver

Gave i hånda (coloubox.com)
BYTTE GAVER: For å være sikker på gaven kan byttes, må du få med en byttelapp når du kjøper gaven.

Når du gir en gave til noen er det ekstra omtenksomt å legge ved byttelapp, i tilfelle gaven ikke faller i smak.

Offentlig og kvalitetssikret
Gave i hånda (coloubox.com)
BYTTE GAVER: For å være sikker på gaven kan byttes, må du få med en byttelapp når du kjøper gaven.

Når du gir en gave bør du tenke på at det ikke er sikkert at gaven du gir passer den som får den. Det kan være at den som får gaven får flere like gaver, eller feil størrelse på klær, men det kan også hende at gaven du har gitt ikke faller i smak. Er det ikke litt kjedelig at gaven du kjøpte blir liggende i en skuff og ikke blir brukt?

Selv om det er en tradisjon i Norge at mange butikker lar folk få bytte gaver, spesielt julegaver, uten byttelapp, er det slettes ingen selvfølge.

Ifølge Forbrukerrådet bør du be om å få med en byttelapp når du handler gaver. Det gjør det mye enklere å få byttet den. Det er nemlig opp til hver enkelt butikk å bestemme om de vil la noen bytte en gave som ikke har byttelapp.

Husk: Byttelappen er ofte tidsbegrenset, som betyr at den som får gaven kun kan bytte den innen en bestemt dato. Det kan være lurt å tenke på dette om du kjøper gaven lang tid før du skal gi den.

 

Bytte av varer kjøpt på nett

Dersom du har kjøpt en gave på internett, blir det vanskeligere for den som får gaven å bytte den. Du som har kjøpt gaven har alltid minst 14 dagers angrerett fra du mottar varen, om den er kjøpt på en norsk eller EU/EØS-tilknyttet nettbutikk. Dermed er det en mulighet for bytting dersom gaven du gir ikke faller i smak. Det er imidlertid du som har kjøpt den som må bytte den innen fristen.

 

Gi bort gavekort

Hvis du ikke vet hva du skal kjøpe i gave, kan gavekort være et fint alternativ. Da gir det mottakeren av gaven en mulighet til å kjøpe klær i rett størrelse, en konsertbillett på en dato som passer for han/henne eller for eksempel sminken som hun liker.

Et godt tips dersom du skal kjøpe gavekort, er å være helt sikker på at den du skal gi det til kommer til å bruke gavekortet. Det er jo dumt å gi gavekort til en butikk du ikke vet om vennen din finner noe i.

Noen gavekort koster også penger. Det vil si at dersom du kjøper et gavekort på 200 kroner, må du også betale en liten sum ekstra for selve gavekortet.

Kilder:
Sist oppdatert:
03.01.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar

Jeg er forelsket i en gutt! Hva kan jeg gi han til bursdag- og julegave?
Hei! Jeg forstår det sånn at du er forelsket i en gutt, og han liker deg tilbake. Han har bursdag i desember, og du lurer både på hva du kan gi h...
Hvordan får jeg tilbake momsen?
Hei Om du ønsker å få tilbake GST, utenlandsk merverdiavgift, må du høre med butikken du kjøpte om hvordan du kan få denne tilbake. Det er ikk...