Angrer du på noe du har kjøpt?

Angrerett er at du har rett til å angre på et kjøp. Det kan du gjøre i løpet av 14 dager etter at du har mottatt varen.

NETTHANDEL: Når du kjøper noe på en norsk nettbutikk har du alltid angrerett, så lenge du ikke handler av en privatperson. Foto: Christian Erfurt/Unsplash

Hvis du undersøker varen så mye at den blir skadet, kan du risikere at du ikke får tilbake hele beløpet når du sender tilbake det du angrer på at du kjøpte. Så være forsiktig med produktet.

Når du mottar en vare, skal det følge et angreskjema. Hvis ikke skal du få det på e-post. Har ikke selgeren oppfylt dette kravet, blir angrefristen forlenget med 12 måneder.

Når gjelder angreretten?

Når du kjøper noe i en norsk butikk (både fysisk og nettbutikk) har du alltid angrerett. Men husk at du ikke har angrerett når du handler med en privatperson. Les mer om gode råd for digital brukthandel fra Forbrukerrådet.

Hvis du handler for over 300 kroner, har du også angrerett dersom kjøpet foregikk hjemme, på gata eller i en stand/bod.

Du har angreretten når du handler fra de fleste land i Europa.

Du har ikke samme rettighet til å angre på kjøpet, hvis du har kjøpt noe i en vanlig butikk, selv om mange butikker godtar bytte.

Hvem betaler returkostnadene?

Selgeren kan ikke ta noe gebyr for at du angrer. Du har krav på å få tilbake alle kronene du har betalt, men det er du som må betale returen, så sant du fikk beskjed om det på forhånd, eller dere ikke har avtalt noe annet.

Hvis det er en vare som ikke kan sendes i posten, skal du heller ikke betale hvis du har fått den levert hjemme hos deg, der du også har gjort avtalen.

Har du bestilt fra utlandet?

Har du bestilt noe fra utlandet? Da kan andre returregler gjelde.

Forbrukerrådet har mer informasjon til deg som angrer på et kjøp.

Skrevet av Forbrukerrådet

Sist oppdatert: 02.02.2020

Offentleg og kvalitetssikra
NETTHANDEL: Når du kjøper noe på en norsk nettbutikk har du alltid angrerett, så lenge du ikke handler av en privatperson. Foto: Christian Erfurt/Unsplash
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Toll og avgifter på varer bestilt fra utlandet

Når du bestiller varer fra en utenlandsk nettbutikk, må du i de fleste tilfeller betale merverdiavgift (moms). Handler du klær, må du i mange tilfeller også betale toll. Noen varer må du også betale særavgift for, f.eks. sukkeravgift.

Toll
Aktuelt

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Hva skjer hvis du blir tatt med falsk legitimasjon?

Det kan være fristende å låne legitimasjon av andre for å komme inn på utesteder eller konserter, men hvis du blir tatt kan du få problemer.

Ungdom ved gjerde på festival (Foto: www.colourbox.com)

Gutt og utsatt for overgrep?

Gutter opplever også seksuelle overgrep. For å få hjelp til å takle de vonde opplevelsene, er det viktig å snakke om det som er vanskelig.

Trist jente