Angrer du på noe du har kjøpt?

Angrerett er at du har rett til å angre på et kjøp, innen 14 dager etter at du har mottatt varen.

En tenåringsjente sitter foran en datamaskin og ser på kredittkortet hun holder foran seg. (www.colourbox.com)
NETTHANDEL: Når du kjøper noe på en norsk nettbutikk har du alltid angrerett, så lenge du ikke handler av en privatperson.

Hvis du gjør for omfattende undersøkelser, eller varen blir skadet, kan du risikere at du ikke får tilbake hele beløpet når du sender tilbake det du angrer på at du kjøpte. Et angreskjema skal følge med varen, eller ha blitt gjort tilgjengelig for deg på mail. Har ikke selger oppfylt dette kravet, blir angrefristen forlenget med 12 måneder.

Når gjelder angreretten?

Når du kjøper noe i en norsk nettbutikk, har du alltid angrerett. Har du kjøpt noe på internett eller via mobil, har du angrerett. Husk at du ikke har angrerett når du handler med en privatperson. Les mer om gode råd for digital brukthandel på Forbrukerrådet sine nettsider.

Hvis du handler for over 300 kroner, har du også angrerett dersom kjøpet foregikk hjemme, på gaten eller stand.

Du har angreretten når du handler fra de fleste land i Europa.

Du har ikke samme rettighet til å angre på kjøpet, hvis du har kjøpt noe i en vanlig butikk, selv om mange butikker godtar bytte.

Hvem betaler returkostnadene?

Selgeren kan ikke ta noe gebyr for at du angrer. Du har krav på å få tilbake alle kronene du har betalt, men det er du som må betale returen, så sant du fikk beskjed om det på forhånd, eller dere ikke har avtalt noe annet. Dersom det er en vare som ikke kan sendes i posten, skal du heller ikke betale dersom du har fått den levert hjemme hos deg, der du også har gjort avtalen.

Bestillinger fra utlandet

Har du bestilt noe fra utlandet? Da kan andre returregler gjelde.

Forbrukerrådet har mer informasjon til deg som angrer på et kjøp.

Skrevet av Forbrukerrådet

Sist oppdatert: 02.02.2020

Offentlig og kvalitetssikret
En tenåringsjente sitter foran en datamaskin og ser på kredittkortet hun holder foran seg. (www.colourbox.com)
NETTHANDEL: Når du kjøper noe på en norsk nettbutikk har du alltid angrerett, så lenge du ikke handler av en privatperson.
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Toll og avgifter på varer bestilt fra utlandet

Når du bestiller varer fra en utenlandsk nettbutikk, må du i de fleste tilfeller betale merverdiavgift (moms). Handler du klær, må du i mange tilfeller også betale toll. Noen varer må du også betale særavgift for, f.eks. sukkeravgift.

Toll
Aktuelt

10 tips for et godt forhold

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Hvordan opprettholder du og pleier et godt forhold?

Kjærestepar sitter på kaia i Oslo (foto: Tine Poppe / bufdir.no)

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

HPV-virus og HPV-vaksine

HPV-virus er den desidert vanligste kjønnssykdommen i verden, antagelig fordi kondom ikke gir fullstendig beskyttelse. Det finnes en effektiv vaksine alle unge i dag får tilbud om. I denne artikkelen kan du finne svar på dine spørsmål om HPV.

Vaksine i armen (icolourbox.com)