Hopp til hovedinnholdet

Miljøinformasjon

Malepensel som skriver ordet "info" (colourbox.dk)

I 2004 ble det innført en lov om rett til miljøinformasjon. Loven gir forbrukere rett til opplysninger både fra offentlige myndigheter og private virksomheter om forhold som har betydning for miljøet.

Offentlig og kvalitetssikret
Malepensel som skriver ordet "info" (colourbox.dk)

Miljøinformasjonsloven gir alle borgere rett til opplysninger både fra offentlige myndigheter og private virksomheter om forhold som har betydning for miljøet.

Hva kan du spørre om?

Loven gir deg rett til informasjon om alt fra produksjonsprosesser til innholdet i de produktene som brukes og omsettes. Kan ikke selgeren svare, har de plikt til å undersøke det for deg.

Hvem skal svare?

Alle, både offentlige og private, har plikt til å svare deg. For offentlige organer er fristen 15 dager, for private er fristen en måned. For begge gjelder at fristen kan forlenges til to måneder, men dette må begrunnes.

Hvem kan jeg klage til?

Får du ikke svarene du vil ha, kan du klage til Klagenemnda for miljøinformasjon. De skal sikre at loven blir overholdt.

Les mer om miljøinformasjonsloven på nettsidene til Regjeringen.

Skrevet av:
Redaksjonen, ung.no
Sist oppdatert:
25.10.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Spørsmål og svar

Ønsker å starte en anonym miljøblogg, hvordan går jeg frem?
Hei Så flott at du ønsker å engasjere deg i miljøet vårt og spre ordet videre! En blogg er et kjempefint hjelpemiddel til å få frem synspunkte...
Miljøet
Hei! Det finnes nok flere grunner til at folk ikke bryr seg nok om miljøet. I stor grad handler det nok om for lite eller mangelfull informasjon og ...
Hvordan kan jeg hjelpe vennen min til å ikke være lei seg på grunn av klimaendringer og konsekvensene av global oppvarming? 
Hei!  Takk for at du skriver til oss.  Jeg vil begynne med å si at vennen din er veldig heldig som har deg, det virker som om at du virkelig bryr...
Fritidsaktiviteter rettet mot miljø og kunst
Hei, Det er hyggelig å høre at du er interessert i aktiviteter rettet mot miljø.  NOAH er en organisasjon som jobber for dyrs rettigheter. Du ka...